Åsane Folkehøgskole

(Folkehøgskole)

«FOKUS PÅ POTENSIALET»

Åsane Folkehøgskole ligger i bydelen Åsane nord for Bergen sentrum. Skolen arbeider for å styrke elevenes kompetanse innen disse 4 områdene:

Kreativ kompetanse – evnen til skapende virksomhet og fantasi.

Samhandlingskompetanse – evne til å leve sammen og gjøre hverandre gode.

Global kompetanse – nasjonal og internasjonal kulturforståelse og kulturkunnskap.

Emosjonell kompetanse og selvinnsikt – evne til empati og forståelse.

Mye av arbeidet med kompetansemålene skjer gjennom undervisningen på linjene, i valgfag og fellesfag. Du vil lære mye gjennom livet på internatet og gjennom møtet med medelever og med ansatte, gjennom felles opplevelser og aktiviteter og ikke minst, på studieturer. Noen reiser til fjerne, og for mange av oss, ukjente kulturer, andre har nærmere reisemål. Sammen reiser vi med seilskuten Statsraad Lehmkul over Nordsjøen til Shetland. Sentralt for alle våre studieturer er at reisen og oppholdet har et faglig innhold og gir opplevelser som er i tråd med skolens læringsmål.

Hvert år produserer skolen en scenisk oppsetting der alle elevene deltar. Noen som skuespillere, dansere, sangere. Noen lager kulisser og kostymer, noen spiller i bandet, noen kjører lyd og lys og noen driver med reklame og blogging. Kompetanseutvikling med fokus på ditt potensiale.
 
Spesielt om skolen, utstyr og fasiliteter
Vi har dyktige og entusiastiske lærere som har som mål å fokusere på deg og dine muligheter. Elever og lærere jobber sammen for å skape gode læringsarenaer som gir deg økt kompetanse og gode opplevelser av felleskap og tilhørighet.

Vi har et bredt sammensatt linje- og valgfagtilbud. Dette gjør oss til en stor smeltedigel for ungdom med ulike interesser.

Vi har gode lokaliteter tilpasset de ulike linjenes behov, alle klasserom, øvingsrom og verksteder er åpne hele kvelden.

Vi har treningsrom, badstue og gymsal. Ved skolen er det flott terreng for deg som vil trene og som setter pris på fine fjellturer.

Vi er Fairtradeskole, og har fokus på sunt kosthold med hjemmelaget mat av friske råvarer og mye frukt og grønt.

Vi stiller krav til deltakelse og oppmøte, og vi forventer høyt aktivitetsnivå fra morgen til kveld.

Bergen er en spennende by og skolen bruker byen: Stoltzekleiven, Vidden fra Ulriken til Fløyen, Grieghallen, Akvariet, teater mm

 Vi ønsker at året på Åsane skal gi deg økt selvinnsikt og styrke din selvfølelse. Vi ønsker at du får bruke dine evner og ressurser til beste for deg selv og andre. Velkommen som lagspiller.

Les mer om Åsane Folkehøgskole

Studiemuligheter hos Åsane Folkehøgskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Åsane Folkehøgskole

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING