Borgund Folkehøgskole

(Folkehøgskole)

Borgund folkehøgskole tilbyr et unikt skolekonsept. Vi er Reiseskolen – den eneste i sitt slag blant landets folkehøgskoler.

Velg deg et reisemål
På Borg finnes ikke tradisjonelle linjer. Derimot velger du deg et reisemål. Her er åtte reiser å velge mellom fordelt på seks kontinenter. Flere av disse er knytta opp mot aktiviteter som for eksempel idrett eller fredsarbeid, mens andre appellerer til interesser som språk, spesifikke kulturer eller generell reiselyst. Du får undervisning i det valgte reisemålet gjennom hele skoleåret. Den godt planlagte reisa varer fra 2 til 3 uker, avhengig av reisemålet.

Lag din egen timeplan
I tillegg til reisemålsundervisning velger du selv et knippe seminarer ut fra en innholdsrik seminarmeny. Skoleåret er inndelt i terminer, og for hver termin får du velge seminarer og bygge din egen timeplan. Det er valgfrie seminaremner innen media, musikk, kunsthåndverk, idrett, religion, reiseliv, språk, kulturfag m.m.

Fra Vestlandet til Island
I løpet av skoleåret får du bli med på mange turer i skolens storslåtte og varierte nærområde. Noen turer er obligatoriske, andre er frivillige eller knytta til de valgfrie seminaremnene. Her er fjellturer til fots og på ski, fjellklatring og rafting, bussturer med overnatting, båtturer og pilegrimsvandring m.m. Skoleåret avsluttes med fellestur til Island!

Folkehøgskoleåret – du glemmer det aldri!
Borg blir et hjem å reise ut fra og komme tilbake til, og på Borg finner du noen å reise sammen med. Reisene er fulle av utfordringer og uforglemmelige inntrykk. Det gjelder også den indre reisa du sikkert kommer til å gjøre i ditt eget liv dette året. Vi ønsker at hver enkelt elev skal oppleve personlig vekst og utvikling på Borg.

Folkehøgskolen er eksamensfri.
Elevene velger fag etter interesser og utvikler seg uten tanke på karakterer og eksamen. Lærerne er mer veiledere enn tradisjonelle lærere, og dialog er skolens viktigste pedagogiske virkemiddel.

Folkehøgskolen er en internatskole.
Det betyr at vi bor, spiser og lever sammen. Slik blir vi godt kjent med hverandre og med oss selv. Personalet er også en naturlig del av aktiviteter og samvær på kveldstid og i helgene. Det serveres fire måltider om dagen, og maten på Borg har høy standard. Det samme gjelder elevrommene. Alle er utstyrt med egen dusj og wc.

Det å bo så tett på hverandre er utfordrende, men slik vokser venner. Folkehøgskole betyr etablering av varige vennskap. Det knyttes sterke bånd mellom mennesker som opplever mye sammen.

Tilbudet av miljøaktiviteter på ettermiddags- og kveldstid er stort. Her er treningsmuligheter i gymsal og styrkerom, tilbud om å delta i kor og band, dramagruppe og turgrupper. Miljøarbeidere og elever samarbeider om å organisere filmkvelder, bibel- og samtalegrupper, dansekurs, peisestuekos og mye mer.

Borg er en kristen skole, basert på tro og toleranse.
Elevene er like forskjellige som de er mange, og på Borg skal hver enkelt møtes med omsorg og genuin respekt uavhengig av bakgrunn og tro.

Det kommer elever fra hele landet til Borg. De fleste fylkene er vanligvis representert, og aldersgjennomsnittet ligger rundt 19-20 år. Nedre aldersgrense er 18 år.

Vi er privilegerte som får lov til å være sammen, elever og personalet, et år på folkehøgskole. Velkommen til Borg – reisa starter her!

Web: www.borgund.fhs.no

Les mer om Borgund Folkehøgskole

Studiemuligheter hos Borgund Folkehøgskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Borgund Folkehøgskole

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGAlle studier ved Høyskolen Kristiania:

Bachelor i markedsføring og merkevareledelse

Hvorfor velger du det ene produktet fremfor det andre, som kanskje til og med koster mindre? Hvorfor er det noen merker som gir deg gåsehud, andre som får deg til å rynke på nesen, og noen som ikke får deg til å føle noe som helst? Svarene får du ved dette studiet!
LES MER OM STUDIET

Bachelor i markedsføring og salgsledelse

Norsk næringsliv trenger ikke bare dyktige selgere, men også profesjonelle og strategiske salgsledere. Som Norges eneste – og en av få høyskoler i Europa – tilbyr vi en bachelor i markedsføring og salgsledelse.
LES MER OM STUDIET


Bachelor i HR og personalledelse 

Dette er utdanningen for deg som vil bidra til at organisasjoner lykkes gjennom sin viktigste ressurs: Medarbeiderne. Norges første og største HR-bachelor!
LES MER OM STUDIET

Bachelor i HR og organisasjonspsykologi

Når vi trives på jobb, presterer vi bedre. På dette studiet lærer du hvordan mennesker utvikler seg i jobben sin, og hvordan vi trives på jobb. Du lærer hvordan organisasjonspsykologi er viktig for arbeidsplassers resultater og prestasjoner.
LES MER OM STUDIET


Bachelor i digital markedsføring 

Bachelor i HR og organisasjonspsykologi

Bachelor i digital markedsføring 

Bachelor i HR og organisasjonspsykologi

Bachelor i digital markedsføring 

Bachelor i HR og organisasjonspsykologi

Bachelor i digital markedsføring 

Bachelor i HR og organisasjonspsykologi