Valdres Folkehøgskule

(Folkehøgskole)

Valdres folkehøgskule er en tradisjonsrik skole som ble stiftet i 1899. Vi har dermed lang erfaring med å drive folkehøgskole. Vi har plass til rundt 100 elever, og er kjent for å ha et svært godt miljø på skolen vår.

Valdres folkehøgskule er sentralt i Sør-Norge og ligger på Leira, fire km sør for Fagernes. Vi ligger i fantastiske naturomgivelser med tanke på friluftsliv og idrett, og kan nyte godt av en stabil vinter med snø fra november til mai. Og værmessig er vi heldige - mens mange steder i landet sliter med slaps og regn midtvinters, kan vi kose oss med flott vintervær... Dermed er det enkelte som nesten "bor" i Valdres Alpinsenter, som ligger noen kilometer unna. I Valdres har vi også 1000! km med oppkjørte løyper for langrenn - altså rett og slett et eldorado for ski.

Skolen er en skole med et kristent verdigrunnlag, og dette preger både undervisningen og enkelte av aktivitetene ellers på skolen. Vi har andakter og møter, og du kan få delta i lagsarbeid og samtalegrupper.

Vi ønsker at det skal være et rusfritt miljø på skolen, og oppbevaring eller bruk av noen form for rusmiddel er ikke lov så lenge du er på skolen eller under skolens ansvar. Dette har vi gode erfaringer med, og vi får positive tilbakemeldinger hvert år fra elevene på akkurat dette.

Vi har også ei skolehytte innpå fjellet bare ni kilometer fra skolen. Dit er det mulig å reise i frihelger og ferier. Peiskos og levende lys på ei hytte oppe på åsen har uten tvil høy sosial faktor, og i tillegg er det gode turmuligheter. Vi ligger også såpass sentralt at det er lettvint å besøke venner i både Oslo og Bergen for ei helg, eller kanskje vil du ha besøk? Her er mulighetene åpne!

Du kan også engasjere deg med å delta i lokale idrettslag eller KRIK-arbeid på skolen. Vi har blant annet et fotball-lag på Fagernes som spiller i 3. divisjon. De som er glade i musikk kan delta i lokale korps.

Et år på folkehøgskole er et utviklende år. Du lærer mer om deg selv og menneskene rundt deg, og får mulighet til å utvikle flere sider ved deg selv som menneske.

Vi ønsker deg velkommen som søker på Valdres folkehøgskule!

www.vintereventyr.no

Les mer om Valdres Folkehøgskule

Studiemuligheter hos Valdres Folkehøgskule

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Valdres Folkehøgskule

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING