Haugetun Folkehøgskole

(Folkehøgskole)

Folkehøyskolen er skolen for deg som ønsker å utvikle dine evner, interesser, kunnskaper og ferdigheter i et inspirerende miljø; og et sted der du har muligheter til å lære noe mer enn det som formidles i klasserommet.

Skolen er karakter- og eksamensfri. Det gir oss anledning til å drive skole på en annerledes måte, både når det gjelder fag og metoder. Dermed stopper ikke undervisningen etter siste skoletime. Internatlivet er en viktig del av et folkehøyskoleår. Det gir fellesskap, utfordringer og mange aktiviteter. Gjennom alt dette vil du forme og utvikle deg på flere områder. Kort sagt: du vil utvikle din personlighet. Men det stilles krav både til ansvarsbevissthet og selvstendighet i et tett internatmiljø.

Et år på folkehøyskole gir også 3 poeng til opptak ved høyskoler og universiteter.

Måltidene er et viktig fellesskapsfaktor i folkehøyskolen. En normal skoledag starter med frokost kl. 08.00. Deretter er det morgensamling felles for alle elevene. Lunsjen serveres 11.30 og ofte er det noe varmt. Kl. 15.30 er det middag og det siste måltidet er kveldssmat kl. 19.30.

Den kristne folkehøyskolen ønsker også å formidle kristne verdier og kristen tro, men til Haugetun kan du selvfølgelig også komme om du har et annet utgangspunkt for livet.

Miljø
Dette året vil gi deg venner og minner for livet. Vi legger opp til varierte skoledager. Det legges vekt på at vi skal ha et godt miljø. Lærere og elever samarbeider om miljøtiltak og fritidsaktiviteter: Formingsaktiviteter, badeturer, samtale- og bibelgrupper, lovsangskvelder, huskonserter, spillekvelder, film og fotball på storskjerm, kafè og mere til. Klassene arrangerer hygge- og underholdningskvelder. I nærmiljøet er det også mye å delta i.

Hovedregler
Et vellykket folkehøyskoleår forutsetter at den enkelte elev viser interesse, engasjement, og har en adferd som er til det beste for miljø og fellesskap.

Det er obligatorisk frammøte til alle samlinger, undervisningstimer, internatplikter og enkelte andre arrangementer i skolens regi.

Det er ikke tillatt å bruke, være påvirket av eller oppbevare alkohol, narkotiske stoffer eller andre rusmidler.
Opptak

Vi har løpende inntak som starter 1.februar for norske elever. Utenlandske elever kan få søknaden behandlet tidligere. Du blir registrert som elev når innmeldingspenger er betalt og opptakserklæring er underskrevet og sendt til skolen.

Som kriterier for tilbud om skoleplass vurderer vi følgende:
- Aldersgrensen er 18 år, men kan fravikes.
- Fravær og orden-/oppførselskarakterer fra tidligere skolegang.
- Enkelte linjer har egne kvalifikasjonskrav, se linjene.
- Inntak av elever med særskilt tilretteleggingsbehov gjøres ut fra skolens kapasitet og kompetanse.
- Skolen vurderer den totale elevmassen og klassesammensetningen.
- Tidspunkt for mottatt søknad kan være avgjørende.

Web: www.haugetun.fhs.no

Les mer om Haugetun Folkehøgskole

Studiemuligheter hos Haugetun Folkehøgskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Haugetun Folkehøgskole

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING