Folkehøgskolen Nord-Norge

(Folkehøgskole)

«Det sitter noe i veggene som gir en følelse av trygghet og invitasjon til å være den du er»

dette er det mange som sier om Folkehøgskolen Nord-Norge- og det gjør oss glad. Vi tror at raushet og åpenhet er et supert grunnlag for å lære – både mer om verden vi lever i og om seg selv!

Stedet
Folkehøgskolen Nord-Norge ligger sentralt i Nord-Norge, på tettstedet Evenskjer i Skånland kommune, like ved Harstad/Narvik lufthavn Evenes.

Skolen ligger midtveis mellom byene Harstad og Narvik. Vi befinner oss i det mest folkerike området i nord. Det er kort vei også til Tromsø, Lofoten og Sverige.

Kommunen
Skånland er en spennende kommune i nord, med rikt kulturliv og rik historie. Fra gammelt av har det bodd samer og nordmenn her, side om side. Slik er det også i dag. Kommunens samiske navn er Skániid suohkan og skolens samiske navn er Álbmotallaskuvla Davvi-Norga.

Eier
Folkehøgskolen Nord-Norge eies av Norges KFUK-KFUM – landets største kristne barne- og ungdomsorganisasjon. Organisasjonen er en del av det verdensomspennende YMCA og YWCA, som samlet er verdens største ungdomsorganisasjon. I Norge eier og driver KFUK-KFUM fire folkehøgskoler: Rønningen folkehøgskole i Oslo, Valdres folkehøgskole i Valdres, Sunnmøre folkehøgskole i Ullsteinvik og Folkehøgskolen Nord-Norge, som alle bygger på eierorganisasjonens vedtatte folkehøgskolestrategi og langtidsplan.
For KFUK-KFUM er det naturlig å ha blikket vendt ut i verden. Det gjelder også som folkehøgskoleeier. For å kunne gjøre det må skolen være godt forankret i sitt hjemmemiljø, dvs i kommunen, landsdelen og i nordområdene forøvrig.

Mål
Skolens mål er å se den enkelte, oppmuntre til gode, varige vennskap og gjennom aktiviteter og utfordringer legge til rette for at du som elev skal bli enda bedre kjent med deg selv og ta ansvar for den verden du er en del av.

Skolen skal være unik. Den skal skille seg ut fra andre folkehøgskoler. Den skal gjennom sitt tilbud være relevant for ungdom nasjonalt og internasjonalt. Den skal ta det enkelte individs unike fortelling på alvor, og bidra til refleksjon rundt og utvikling av den enkeltes identitet.

Verdier
Folkehøgskolen Nord-Norge er tuftet på et kristent verdigrunnlag. Her står Norges KFUK-KFUMs ideologi om det hele mennesket, dvs ånd, sjel og kropp, sentralt. Skolens tre kjerneverdier er: et likeverdig og aksepterende mangfold, et inkluderende og støttende vennskap og et aktivt og solidarisk engasjement.

Les mer om Folkehøgskolen Nord-Norge

Studiemuligheter hos Folkehøgskolen Nord-Norge

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Folkehøgskolen Nord-Norge

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGAlle studier ved Høyskolen Kristiania:

Bachelor i markedsføring og merkevareledelse

Hvorfor velger du det ene produktet fremfor det andre, som kanskje til og med koster mindre? Hvorfor er det noen merker som gir deg gåsehud, andre som får deg til å rynke på nesen, og noen som ikke får deg til å føle noe som helst? Svarene får du ved dette studiet!
LES MER OM STUDIET

Bachelor i markedsføring og salgsledelse

Norsk næringsliv trenger ikke bare dyktige selgere, men også profesjonelle og strategiske salgsledere. Som Norges eneste – og en av få høyskoler i Europa – tilbyr vi en bachelor i markedsføring og salgsledelse.
LES MER OM STUDIET


Bachelor i HR og personalledelse 

Dette er utdanningen for deg som vil bidra til at organisasjoner lykkes gjennom sin viktigste ressurs: Medarbeiderne. Norges første og største HR-bachelor!
LES MER OM STUDIET

Bachelor i HR og organisasjonspsykologi

Når vi trives på jobb, presterer vi bedre. På dette studiet lærer du hvordan mennesker utvikler seg i jobben sin, og hvordan vi trives på jobb. Du lærer hvordan organisasjonspsykologi er viktig for arbeidsplassers resultater og prestasjoner.
LES MER OM STUDIET