Studiekonsulent

Studier og skoler

Her finner du alt av informasjon om utdanning til yrket Studiekonsulent. Yrket går under: Lærer- og lektorutdanning. Det er 31 relaterte studier dersom du ønsker å bli Studiekonsulent. Det er også registrert 20 relaterte yrker. Les mer
  • Relaterte studier
  • Relaterte yrker
  • Skoler som utdanner til yrket
  • Aktuelle studiesteder
  • Relaterte Artikler

Siden du er interessert i Studiekonsulent, er du kanskje også interessert i disse yrkene:

Adjunkt
En adjunkt er en lærer med en fireårig lærerutdanning, eller som har en bachelorgrad og praktisk pedagogisk utdanning. I dag er det ikke så vanlig å få tittelen adjunkt, fordi lærerutdanningene er nå femårige og da får du vanligvis tittelen lektor.
Allmennlærer
Som lærer er det din oppgave å legge til rette for elevenes læring av kunnskaper og ferdigheter, slik at de kan utvikle seg og bruke sine evner i et fellesskap...
Assisterende rektor
En assisterende rektor er nestkommanderende under rektor med de samme ansvarsoppgaver: administrativ ledelse, pedagogisk ledelse etc. Det er ikke uvanlig at assis...
Avdelingsleder
De fleste barnehager, samt SFO har en avdelingsleder på hver avdeling. En avdelingsleder har som regel en pedagogisk, eller førskoleutdannelse.
Barnehagelærer
Barnehagelærere jobber i barnehage og er utdannede pedagoger. Som barnehagelærer jobber du med å gi barn noen av de mest grunnleggende og nødvendige verktøyene for læring. Det gjør du hovedsakelig gjennom pedagogisk lek og interaktive aktiviteter.
Barnehagestyrer / Barnehageleder
En barnehageleder har det øverste pedagogiske, personalmessige og administrative lederansvaret for en barnehage eller oppvekstsenter.
Faglærer
En faglærer er en lærer som har utdanning til å undervise i særskilte fag i grunnskolen, i første rekke i ungdomsskolen, i videregående opplæring, folkehøyskole eller annen faglig-pedagogisk virksomhet...
Faglærer i drama og teaterkommunikasjon
En faglærer er en lærer som har utdanning til å undervise i særskilte fag i grunnskolen, i første rekke i ungdomsskolen, i videregående opplæring, folkehøyskole eller annen faglig-pedagogisk virksomhet...
Faglærer i kroppsøving og idrettsfag / Friluftslivspedagog / Idrettspedagog
En faglærer i kroppsøvning er en lærer som har spesialisert seg i å undervise innen kroppsøvning, idrett eller friluftslivs aktiviteter.
Faglærer i musikk
En faglærer er en lærer som har utdanning til å undervise i særskilte fag i grunnskolen, i første rekke i ungdomsskolen, i videregående opplæring, folkehøyskole eller annen faglig-pedagogisk virksomhet...
Grunnskolelærer
Som grunnskolelærer arbeider du med å formidle kunnskap til barn og unge. Du blir en viktig voksenperson i elevenes liv. Da må engasjere deg i skolehverdagen deres og følge med på hver enkelt elev.
Kulturskolelærer
Som kulturskolelærer jobber du ved en kulturskole og underviser i det du har spisskompetanse i innenfor kunst- og kulturfag – for eksempel dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater eller visuell kunst.
Lektor
En lektor er en lærer med mastergrad fra universitet eller høgskole. Som lektor underviser du som oftest på ungdoms eller videregåendetrinn, vanligvis i de fagene du har fordypet deg i under utdanningen.
Rektor
Rektor er en utdanningsinstitusjons øverste pedagogiske, faglige, og administrative leder, samt personalleder. Fortrolig med alle skolens oppgaver og ansvarlig for skoleutviklingen. Vanlige arbeidsoppgaver...
SFO-assistent
SFO-assistenten bistår lærere og annet personell ved skolene, særlig med oppfølging av enkeltelever.
SFO-leder
En barnehageleder har det øverste pedagogiske, personalmessige og administrative lederansvaret for en skolefritidsordning eller aktivitetsskole.
Skoleassistent
Skoleassistenten bistår lærere og annet personell ved skolene, særlig med oppfølging av enkeltelever.
Studieinspektør (undervisningsinspektør, inspektør)
Studieinspektører bistår rektor i arbeidet med undervisningstilbud og den daglige administrative ledelsen av videregående skole og universitet / høyskole eller har ansvaret for bedriftsintern opplæring...
Studiekonsulent
Hovedjobben er drift av studier. Dette innebærer planlegging og koordinering av studier, oppfølging av studenter i løpet av studieåret, bistå fagansatte hvis de trenger hjelp, eksamensarbeid, evalueringer av studier og følge opp eventuelle endringer i etterkant av evaluering.
Yrkesfaglærer
En yrkesfaglærer er en lærer med spisskompetanse innenfor et fagfelt, som for eksempel bygg- og anleggsteknikk eller helse- og oppvekstfag. De fleste yrkesfaglærerne arbeider på de yrkesfaglige utdanningsprogrammene i videregående skole.

Disse studiene gir relevant kompetanse til yrket Studiekonsulent

Avansert søk
Studienavn Fagområde Nivå
ARBEIDS- OG ORGANISASJONSPSYKOLOGI Samfunnsfag, psykologi Bachelor
PEDAGOGIKK Pedagogiske fag Bachelor
PEDAGOGIKK, DELTID Pedagogiske fag Bachelor
PEDAGOGIKK, FLEKSIBEL Pedagogiske fag Bachelor
PEDAGOGIKK, FLEKSIBEL, DELTID Pedagogiske fag Bachelor
SERVICELEDELSE OG MARKEDSFØRING Økonomi, marked og administrasjon Bachelor
SOSIOLOGI - UNGDOMSSOSIOLOGI Samfunnsfag, psykologi Bachelor

Viser 26 skoler som har studier relatert til Studiekonsulent

Høgskole
Kristiania
Lyst til å studere noe som gjør deg klar for fremtidens arbeidsliv? Vi har mange ulike studier på fagskole-, årsstudium-, bachelor- og masternivå.
Høgskole
Kristiania Nettstudier
Som nettstudent hos Høyskolen Kristiania får du mange fordeler. Blant annet har du muligheten til å studere hvor og når du vil, benytte deg av vårt karrieresenter, få personlig oppfølging av våre dyktige veiledere m.m.
Universitet
Universitetet i Innlandet
Ved Universitetet i Innlandet (HINN) tilbyr vi fleksible utdanningar ved seks ulike studiestader.

Bli kjent med 8 studiesteder i Norge og 17 studieland som tilbyr studier innen Studiekonsulent.

Nettstudier gjør det mulig å studere hvor som helst når som helst. Noen nettskoler har rullerende opptak, mens andre har faste oppstartstidspunkt. Nettstudier blir mer og mer populært, noe som gjør at studietilbudene også utvides hele tiden.

Bergen er en by og kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad.
Kristiansand er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Kristiansand er Norges femte største by og hadde 84 476 innbyggere.
Lillehammer er en kommune sør for Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Tettstedet Lillehammer har 20 857 innbyggere.
Oslo er i dag studiested for over 60.000 studenter. Du finner byen ofte omtalt som studenthovedstaden, og med Norges største og eldste universitet og godt over 20 høyskoler er byen et naturlig førstevalg for mange norske studenter.
Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge, den sjuende største bykommunen og den niende største byen i Norge.
Trondheim er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med sine 180 280 innbyggere.
Åmot er en kommune i Hedmark fylke, i Østerdalen. På Rena ligger Høgskolen i Hedmark med avdeling for økonomi, samfunnsfag og informatikk.
Irland er et land og en republikk på øya Irland, utenfor den nordvestlige kysten av Europa. Den største byen i Irland er hovedstaden Dublin med 1 045 769 innbyggere og ligger ved østkysten. Den rivende økonomisk utvikling de siste åra gjør hovedstaden Dublin til en moderne storby med gammeldags sjarm. I tillegg til de sju statlige universitetene finnes det en rekke tekniske- og private høgskoler.
Israel er et land i Sørvest-Asia, på den sørøstlige Middelhavskysten. Jerusalem er nasjonens selvproklamerte hovedstad, men ingen land anerkjenner dette og har heller ambassadene sine i Tel Aviv. Israels to offisielle språk er hebraisk og arabisk. Hebraisk er hovedsakelig statens språk og tales av flertallet av befolkningen. De fleste israelere kan kommunisere godt på engelsk siden mange TV-program er på engelsk, og engelskundervisningen starter tidlig på mange skoler. Det er derfor mange universiteter som har studier på engelsk. Israel er kjent for å sette pris god læring, og utdanning er svært viktig for mange.
Med et areal på nesten 450 000 km² er Sverige det femte største i Europa, og det har en befolkning på om lag 9,5 millioner mennesker. Landets hovedstad og største by er Stockholm, med ca 2 100 000 innbyggere, deretter følger Göteborg og Malmö. Sverige er omtrent likt som Norge med tanke på skoletilbud, og du kan ta en hel bachelorgrad (kandidat), mastergrad eller ta et eller flere enkeltkurs i Sverige. Högskoleprovet er en svensk allmennkunnskapstest som består av matematikk, svensk og engelsk. Tar man prøven stiller man i HP-kvote i tillegg til karakterkvote. Prøven koster 350 SEK og resultatet er gyldig i 5 år. Cirka 1/3 av plassene fordeles på grunnlag av resultat fra högskoleprovet. Om du søker med snittet fra denne prøven må du likevel oppfylle studiets (eventuelle) fagkrav.
Tyskland er et land i Sentral-Europa. Med over 80 millioner innbyggere er Tyskland Europas mest folkerike land, dersom man ser bort fra Russland, som delvis ligger i Asia. Det offisielle språket er tysk og hovedstaden er Berlin, som også er landets største by. Tyskland har 380 statlig godkjente universiteter og høyskoler. Undervisningsspråket er stort sett tysk, men du vil også finne utdanninger som undervises på engelsk, spesielt innenfor businessfag, men også innenfor andre fag på masternivå. De fleste læresteder krever at du avlegger en språktest i forkant av studiene. På skolenes hjemmesider vil du se hvilke språktester og nivå de godkjenner.
USA, er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika som består av 50 delstater. Hovedstaden er Washington, D.C. USA har rundt 315 millioner innbyggere, noe som gjør landet til verdens tredje mest folkerike, kun forbigått av Kina og India. Det er intet offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er det nasjonale språket. USA har over 4000 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, samt tusenvis av fagkombinasjoner. Lærestedet bestemmer fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å få studieplass.
Østerrike, er en forbundsstat i Sentral-Europa, og består av ni delstater, hvert med eget parlament og regjering. Wien er Østerrikes hovedstad og største by. Det offisielle språket er tysk, som snakkes i dialektiske former. Ut over det er slovensk, kroatisk og ungarsk anerkjente minoritetsspråk. Undervisningsspråket i Østerrike er tysk, men det finnes også noen engelskspråklige studiemuligheter. Østerrike har 22 offentlige universiteter og 13 private. Universitetene i Wien, Graz, Innsbruck, Linz og Salzburg tilbyr studier innen alle klassiske universitetsfag. De andre universitetene er spesialisert innenfor ulike fagområder, f.eks. skog- og jordbruk, økonomi, medisin, veterinærmedisin og pedagogikk. Det amerikanske universitetet Webster University i Wien har all undervisning på engelsk.

Annonser:

 
DESIGN

TEKNOLOGI
 
HELSE
 
HR OG LEDELSE

NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK

MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

ØKONOMI
 
MASTERSTUDIER
 
MUSIKK
 
BACHELORSTUDIER
 
SKUESPILL OG DANS
 
VIDEREUDANNING
 
INTERIØR
 
LOGISTIKK
 
FILM OG MEDIER
 
SYKEPLEIE, SOSIONOM, VERNEPLEIE
 
FORNYBAR ENERGI
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FILM OG MEDIER
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Våre studentambassadører hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING


VID


Drømmer du om en utdannelse hvor du kan jobbe med mennesker, og hvor både faglig kunnskap og evnen til å forstå og samhandle med andre står sentralt? VID vitenskapelig høgskole er en av landets eldste og største private høgskoler. Se våre studier innen:

SykepleieSosialfag Helsefag Sosial bærekraft | Familieterapi Ledelse Barnevern Teologi og religion |

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Østfold


Høgskolen i Østfold har et aktivt og spennende studentmiljø. Studentsamfundet arrangerer quiz, fester og festivaler. Samfundet organiserer også andre aktiviteter, som revy, kos, og studentidrett. Se våre studier innen:

Helse og velferd | Ingeniør | Samfunnsfag og språk | Økonomi, administrasjon og ledelse | Informasjonsteknologi | ØLærerutdanning og pedagogiske fag | Scenekunst

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Kristiania


Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Se alle våre studier innen:

Helse og psykologi | HR, markedsføring og kommunikasjon | Kunst og design | Teknologi og innovasjon

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet


NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting. Se alle våre studier innen:

Teknologi | Økonomi | Fornybar energi | Radioaktivitet

GÅ TIL HJEMMESIDEN



Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Se våre studier innen:

Helse og sosialfag | IT | Logistikk | Juss- og samfunnsfag | Sport | Økonomi

GÅ TIL HJEMMESIDEN



MF vitenskapelig høyskole


Ønsker du deg meningsfull jobb hvor du kan gjøre en forskjell for menneskene eller samfunnet rundt deg? På MF får du spennende studier og en god studietid. Se våre studier innen:

Samfunnsvitenskap | Religionsvitenskap Lektor og skole Teologi og kirke

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Univertsitetet i Innlandet


I tillegg til studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå har høgskolen et bredt tilbud av årsstudier og kortere kurs som svarer på samfunnet sine behov for livslang læring. Se våre studier innen: 

Bærekraft
Helse og sosialfag | Økonomi Idrett Landbruk Lærer Musikk | Spill | Film og tv Nett Deltid Bachelor | MasterÅrsstudium Videreutdanning |  Se alle studier

GÅ TIL HJEMMESIDEN