Imageakademiet

(Fagskole)

Imageakademiet har i jubileumsåret 2013 utdannet profesjonelle innen makeup og styling i 25 år. Pr i dag tilbyr skolen tre fagskolestudier: make-up artist, visagist (beauty make-up artist) og motekonsulent.

Siden starten av Make Up Artistskolen i 1988 har Imageakademiet vært en av de ledende studiestedene for utdanning av make-up artister og stylister til fashion- og skjønnhetsbransjen, TV, film og scene, og er landets eldste og største skole på dette området. Imageakademiet tilbyr fagskole- og lånekassegodkjente utdanninger innen studieretningene; make-up artist, visagist (beauty make-up artist), og motekonsulent. I alle studieretningene fokuseres det på å lære et yrkesrettet håndverk, basert på grunnleggende teoretisk kunnskap, praktiske ferdigheter, kreativ modning og en profesjonell holdning til faget. Praksis i bedrift, oppdrag i studietiden, samt å utarbeide en god portefølje er også en viktig del av hvert enkelt studie.

Visagist-studiet (beauty make-up artist) er utformet for de som ønsker å jobbe med makeup rettet mot skjønnhet, foto, fashion, brudesminke, reklamefilm og tv, samt styling av hår og klær. Studiet kan tas over et 1/2 år fulltid dagskole, med oppstart i august og januar, eller ett år deltid kveldsskole med oppstart i august. Dette studiet er identisk med første semesteret i studiet til make-upartist, så du har muligheten til senere å begynne rett på andre semester i makeupartiststudiet.

Makeupartiststudiet har i andre semester fag rettet mot spesialeffekter, kroppsmaling, teater etc. Her er oppgavene ofte å skape en illusjon, og du jobber med helt andre materialer og teknikker. Dette studiet gjennomføres som fulltid dagskole over 1 år, med oppstart i august hvert år.

Motekonsulent-studiet gir mulighet for arbeid på flere forskjellige plan innen motebransjen, enten det er innen presentasjon, salg, innkjøp, konsulentvirksomhet innen næringslivet, eller konsulentarbeid opp mot det private marked. Studiet gjennomføres på dagtid over ett år med oppstart i august.

Utdanningen ved Imageakademiet er utfordrende. For at du skal være mest mulig rustet til å møte arbeidslivet, og finne din plass som visagist, make-up artist, eller motekonsulent kreves det at du jobber målbevisst, er arbeidsom, evner å tenke selvstendig og kreativt. Dette er holdninger og ferdigheter vi jobber aktivt med å opparbeide i undervisningen, i tillegg til at vi har avsluttende fagprøver og innleveringer og oppgaver, portefølje, eksamener etc.

Samtidig som skolen er krevende, legger vi også vekt på et godt sosialt miljø. Vi oppfordrer våre studenter til å bruke skolens lokaler både til sosiale sammenkomster og til private oppdrag. Skolen tilbyr et eget kunderom som kan benyttes i forbindelse med oppdrag.

En gang per semester avholdes det et helgeseminar, med foredragsholdere fra inn- og utland. Skolen formidler også kontinuerlig forskjellige oppdrag. Her får du mulighet til å prøve ut dine kunnskaper i praksis og skaffe deg kontakter i bransjen.

Våre faste lærere har en bred faglig og pedagogisk bakgrunn. Våre eksterne faglærere jobber i ulike deler av bransjen, det være seg fashion, styling, motefotografering, show eller motevisninger, TV, film eller teater osv.

Skolen samarbeider med eksterne fotografer som tar bilder av de fleste prøvene og ved praktisk eksamen. I tillegg tas det bilder i forbindelse med andre prosjekter og som del av undervisningen ellers. Sammen med bilder fra eksterne oppdrag får du bygget opp en portfolio mens du er student hos oss. Vi tilbyr også et støttefag i data og foto. Her får du for eksempel en introduksjon i Photoshop og i lyssetting.  For motekonsulentstudiet er PhotoShop et eget fag på timeplanen.

For mer informasjon om make-upstudiene besøk vår hjemmeside www.makeart.no, for mer informasjon om motekonsulentstudiet klikk deg inn på www.fashionart.no

Du er hjertelig velkommen til å besøke lokalene og/eller en uforpliktende samtale. Ring for avtale.

Imageakademiet Fredensborgveien 24L, 0177 Oslo, tel: 22 11 03 03, e-post: post@imageakademiet.no

Les mer om Imageakademiet
,,
Les om skolen, studentmiljøet og hva du kan studere her

Studiemuligheter hos Imageakademiet

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Videoer

Fakta om Imageakademiet

Adresse

Fredensborgveien 24L, 0177 Oslo. Norge

MEDIER OG KOMMUNIKASJON

DESIGN OG TEKNOLOGI

HELSE OG MEDISINSKE FAG

MARKEDSFØRING OG SALGSLEDELSE

HR OG LEDELSE

KREATIVITET OG INNOVASJON

REISELIV- OG HOTELLEDELSE

MASTER MARKEDSFØRINGSLEDELSE

BACHELOR HR OG PERSONALLEDELSE

NETTSTUDIER

STUDIER SOM FÅR DEG
RETT I JOBB

MASTER LEDELSE
 

BACHELOR MARKEDSFØRING
OG MERKEVARELEDELSE

BACHELOR MARKEDSFØRING
OG SALGSLEDELSE

BACHELOR ØKONOMI
OG LEDELSE

BACHELOR INNKJØPSLEDELSE
 

ETTER- OG VIDEREUTDANNING
 

BACHELOR KREATIVITET, INNOVASJON
OG FORRETNINGSUTVIKLING

MOTE
 

INGENIØR
 

IT-UTDANNINGER
 

DESIGNSTUDIER - FAGSKOLE
 

ØKONOMI, LEDELSE OG INNOVASJON
 

ANVENDT PSYKOLOGI -
OSLO ELLER NETTSTUDIER

LÆRERUTDANNINGER
 Ønsker du å jobbe kreativt eller lede kreative prosjekter og prosesser? Da har vi studiene for deg. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor film, TV og kultur.

Har du lyst til å jobbe med mennesker? Det er et stadig økende behov for kompetanse innen ulike helse- og sosialfaglige retninger. Hos oss har du mange muligheter for å finne det studiet som passer for akkurat deg.

Våre studier innen idrett er rettet mot bevegelse, opplevelse, helse og ledelse.
Studiene er på individ- og samfunnsnivå, noe som gjør at du kan jobbe som f.eks. trener, leder og lærer.

Vil du lage musikk, lære bort musikk eller jobbe i musikkbransjen har vi studiene for deg.

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

Ønsker du å jobbe kreativt eller lede kreative prosjekter og prosesser? Da har vi studiene for deg. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor animasjon og spill.

Det moderne arbeids- og samfunnsliv er i konstant endring. En utdanning innen økonomi, ledelse, innovasjon og reiseliv gir deg et fundament for å forstå og mestre vår nye hverdag.

Lærerutdanningene i Hamar er forskningsbaserte, yrkesrettede og praksisnære. Vi har sterke fagmiljøer som fokuserer på å skape en bedre skole- og barnehagehverdag for barn, ungdom, foreldre og ansatte.

Språk og litteratur er en viktig del av hverdagen vår. Språket er en del av kulturen og personligheten til hver av oss. Språkets oppbygning og utvikling, litterære tekster fra fortid og nåtid og hvordan den teknologiske utvikling preger både språk, litteratur og kultur er spennende å se nærmere på.

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER


TREIDER FAGSKOLER
Teider Fagskoler tilbyr praktiske og direkte jobbkvalifiserende utdanninger innenfor ulike bransjer og funksjoner. Fulltidsstudiene går over ett eller to semestre på dagtid. Vi tilbyr også deltidsutdanninger på kveldstid, to kvelder per uke, over to semestre. Undervisningen foregår i klasserom. Dette sikrer god støtte og oppfølging gjennom studieåret.
LES MER OM SKOLEN

BJØRKNES HØYSKOLE
Vi tilbyr spennende høgskoleprogrammer innen bla. medisin, ernæring og helsefag. Vi tilbyr høgskolestudier innen helse- og samfunnsvitenskap i Oslo og på nett, i tillegg til studier i Sentral-Europa, Australia og USA.
LES MER OM SKOLEN

AMERICAN COLLEGE OF NORWAY
Begynn på bachelorgraden din i Norge, og fullfør i USA! Studiet ved ACN gir deg et faglig og sosialt fundament som er gull verdt når du skal studere i USA. En amerikansk bachelorgrad består av fire år. Som ACN-student tar du det første året i Norge, og de resterende ved et universitet i USA.
LES MER OM SKOLEN

HØYSKOLEN KRISTIANIA
Bli attraktiv i morgendagens arbeidsmarked! Høyskolen Kristianias utdanningstilbud strekker seg fra fagskole- og bachelorstudier til mastergradsnivå innen:
Markedsføring og salgsledelse - Helse og medisinske fag - Design og teknologi - HR og ledelse - Reiseliv- og hotelledelse - Medier og kommunikasjon - Kreativitet og innovasjon.
LES MER OM SKOLEN

HØGSKOLEN I INNLANDET
HIHM+HIL=ENDA BEDRE SAMMEN. Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer er fra 1.1.2017 sammenslått til Høgskolen i Innlandet. Den nye høgskolen har 105 studier fordelt på 15 fagområder, over 13000 studenter og over 950 ansatte.
LES MER OM SKOLEN

HØYSKOLEN I MOLDE
Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Høgskolen i Molde har en visjon om å være en annerledes og bedre utdanningsinstitusjon!
LES MER OM SKOLENGrunnskolelærer ved Høgskolen i Østfold
Ønsker du å gi av deg selv, bruke dine evner og gjøre en forskjell for barn og unge? Ønsker du å arbeide i et av samfunnets viktigste yrker? Ved Høgskolen i Østfold utdanner vi fremtidens lærere til fremtidens skole.

LES MER OM GRUNNSKOLELÆRER 1. - 7. TRINN VED HØGSKOLEN I ØSTFOLD HER

LES MER OM GRUNNSKOLELÆRER 5. - 10. TRINN VED HØGSKOLEN I ØSTFOLD HER
Høyskolen Kristiania har et av landets ledende fagmiljøer innen markedsføring.
Foreleserne har lang fartstid fra næringslivet. Dette preger undervisningen, som ofte berikes med dagsaktuelle problemstillinger og praktiske caser.

Bachelor (3 år)
Markedsføring og merkevareledelse
Markedsføring og salgsledelse

Master (2 år)
Markedsføringsledelse