Nordvestlandet Folkehøgskole

(Folkehøgskole)

Høgtun Folkehøgskole ligger naturskjønt plassert i den idylliske og aktive bygda Torvikbukt på Nordmøre. Her er det utsikt til både fjord og flotte fjell. Butikk, idrettshall, idretts-stadion og båthavn ligger i kort gangavstand fra skolen. Det er kort veg til byene Molde og Kristiansund, som begge har flyplass.
Høgtun har en stolt og tradisjonsrik skolehistorie, som strekker seg tilbake til 1917. Det ærverdige hovedbygget er fra 1923, og er den største trebygningen på Nordmøre. Høgtun har fem internat, og sammen med plener og tuntrær, danner de ulike byggene et kompakt og koselig skoletun. Elevene bor på dobbelt- eller enkeltrom, og skolen har flere felles oppholdsrom. Internatet er en god arena for å danne nye vennskap, og å bo på internat oppleves for de fleste som veldig kjekt og lærerikt.

Godt miljø
Høgtun er kjent for sitt gode miljø. Avstanden til bylivet er med på å skape et aktivt, kreativt og inkluderende skolemiljø. Høgtun ønsker å være en skole for alle og har botreningslinje for elever med ekstra utfordringer i hverdagen. Et annet tilbud skolen har er internasjonal linje med elever fra mange ulike land, dette bidrar til et mangfoldig skolemiljø. Skolen har et dyktig personale med stort personlig engasjement.

Faglig tilbud
Skolen har et solid faglig tilbud innen kreative fag, idrett og friluftsliv. Vi har kompetente og erfarne lærere som vil jobbe for at du skal få mest mulig ut av ditt år på folkehøgskole – faglig, personlig og sosialt.

En skole for livet
Folkehøgskole er en skole for livet. Et folkehøgskoleår varer i 185 hektiske dager. Personlig vekst og masse opplevelser står sentralt i det vi formidler til våre elever. Fagene og samtalene (dialogene) er noen av de redskaper vi bruker for å nå disse målene. Folkehøgskolen er eksamensfri og ikke bundet til noe pensum. Du selv står i sentrum!

Kristen skole betyr at den bygger på de kristne grunnverdiene, noe som vi ønsker skal prege hele skolen. I det daglige vil du merke det på morgensamlingene, og i noen av timene vi kaller “tema”. Morgensamlingene har som oftest kristent innhold. De andre kristne møtene og aktivitetene kan du selv velge om du vil være med på. De er som regel på kveldstid.
Vi ønsker at skolen skal være et hjem for deg, med et positivt, trygt og varmt miljø!

Les mer om Nordvestlandet Folkehøgskole
Idrett
3
Språkfag
1
Psykologi
1
Friluftsliv
2
Samfunsfag
1
,,
Bygd for bevegelse.

Studiemuligheter hos Nordvestlandet Folkehøgskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Nordvestlandet Folkehøgskole

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
MOTE
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Velg en utdanning som utfordrer! Men hva skal du velge? Ta Høyskolen Kristiania sin interessestest og finn ut hvilken utfordring som passer for deg.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen Kristiania


Stedbaserte studier på heltid innen design, kommunikasjon og teknologi i Oslo og Bergen. Nettstudier på deltid innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon og markedsføring.

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høyskolen Kristiania


Ta en bachelor, master eller årsstudium i Oslo, Bergen eller på nett. Vi har studier innen markedsføring, økonomi, ledelse, HR, hotell/reiseliv, kommunikasjon/PR, teknologi/IT, design, film/TV, lyd, musikk, dans, skuespill, helse psykologi og pedagogikk.

GÅ TIL HJEMMESIDEN