Grenland Folkehøgskole

(Folkehøgskole)

Grenland Folkehøgskole ble startet i 1920. Den er drevet som en stiftelse med representanter fra Normisjon, Norges KFUK/KFUM og kommunene i Grenland.

Verdigrunnlaget er kristent, men skolene er åpen for elever med alle slags livssyn. Skolen ligger ved Telemarkskysten, i Porsgrunn kommune i rolige og landlige omgivelser. Porsgrunn kommune har ca. 33.000 innb. og totalt i Grenland bor det ca. 110.000. Grenland fhs. ligger 4 km. fra sentrum, hvor man finner bibliotek, kinoer, flere treningssentere, restauranter, kroer og gode shoppingmuligheter. Bussforbindelsene mellom skolen og sentrum er gode. Flyplass finnes i Skien og Sandefjord lufthavn, Torp, ligger ca. 40 min. kjøring unna. 

Skolen består av flere forskjellige bygninger, bl.a.:
• Internatene
• Kjøkkenbygget
• Skrivargarden
• Sandvolleyhallen
• Undervisningsbygget/gymsal  

Internatene:
Det er tre internater; det ene blir ferdigstilt våren 2010. I alle internatene finner man både enkeltrom og dobbeltrom. Disse varierer noe i utforming, men alle har skrivepult, klesskap, speil, vask og selvfølgelig seng. I tilknytning til korridorene ligger det kjøkkenkroker og korridorstuer med sofa og tv. Begge internatene har vaskerom med tørketrommel og tørkemuligheter.

Elevkjøkken:
I kjelleren på storinternatet finner du et elevkjøkken som står fritt til bruk for elevene. Her har vi det mest nødvendige utstyret for å lage et måltid, og plass til å spise den maten man lager.

Kjøkkenbygget:
Kjøkkenbygget stod ferdig høsten –95. I dette bygget finner du matsalen, dagligstua, peisestua, biljardbord og posthyller til alle elevene.

I dagligstua er det sofaplass til alle elevene, TV med paraboltilknytning og video- og dvdspiller.

I matsalen foregår dagens fire måltider, frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Her er det langbord og buffetbord hvor maten settes fram.  

Skrivargarden:
Skrivargarden er skolens eldste bygning. Annen etasje er bolig for skolens assistenter og miljøarbeidere. I første etasje er det to undervisningsrom som tilhører Italia reiseliv og idrett, pluss ei gjestestue.

Sandvolleyhallen:
Skolen har en ny og flott innendørs sandvolleyhall. Undervarme i sanden gjør at den kan brukes hele året. I tillegg er det to utendørsbaner.

Undervisningsbygget/gymsal:
I denne bygningen er det mange ulike rom. Bl.a. finnes datarommet her. Og en stor nyrestaurert gymsal med klatrevegg.

Web: www.grenland.fhs.no

Les mer om Grenland Folkehøgskole

Studiemuligheter hos Grenland Folkehøgskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Grenland Folkehøgskole

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING