Agder Folkehøgskole

(Folkehøgskole)

Agder Folkehøgskole ligger i Søgne, 16km fra Kristiansand (gode bussforbindelser). Skolen er omgitt av særpreget, vakker og dramatisk sørlandsnatur. Veien er kort til havet.

Skolen vår er den sørligste folkehøgskolen i landet. Gode tog, buss og flyforbindelser. Ferjeforbindelser til Danmark (2 1/2 time), Sverige og England.

Skolens flotte beliggenhet gjør at du starter dagen din med å nyte skjærgårdsutsikten, hav og himmel. Agder Folkehøgskole er en frilynt folkehøgskole som ikke er bundet til noe bestemt religiøst eller politisk syn. Skolen har meget mangfoldig linjetilbud: Jazz-blues-storband, film, keramikk, samfunn-miljø-media, billedkunst og internasjonal linje. Dette mangfoldet er med på å skape et spennende, kreativt og lærerikt miljø.

Vi har en aula/scene med videokanon, 35mm filmframviser og lyd-/lysutstyr, lydstudio beregnet for opptak av band og prosjekter, mørkerom og videoredigeringsrom. I tillegg kommer andre fellesrom som gymsal, badstue, peisestue med bøker, biljard- og bordtennisbord. Skolen har også kanoer. På Hovden (alpinanlegg og høyfjellsnatur) har skolen en egen hytte som inviterer til turer, vinter som vår.

Fra skolen ser du det skogomkransete Kvernhusvannet, havet og den kjente uthavna Ny-Hellesund med lang og stolt historie fra seilskutetiden. Søgne har et yrende kultur- og musikkliv. Kultursenteret "Søgne Gamle Prestegård" byr på et spennende mangfold av konserter, litteraturkvelder med forfatterbesøk, utstillinger og aktiviteter. Her finnes også kafé og restaurant lagt i historiske rammer fra 1600-tallet. Agder Folkehøgskole jobber aktivt i dette lokalmiljøet med bidrag fra både elever og lærere. Det eldste funn av mennesker i Skandinavia er gjort i Søgne: steinalderkvinnen "Sol" fra år 6500 f.Kr. Du kan lese mer om Søgne i Søgneguiden.

Du får også oppleve andre deler av Sørlandet: Det værharde Listalandskapet, Lindesnes, Setesdalen og Hovden, der skolen har egen hytte med utsikt til alpinanlegg og høyfjell.

Web: www.agder.fhs.no

Les mer om Agder Folkehøgskole

Studiemuligheter hos Agder Folkehøgskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Agder Folkehøgskole

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING