Rudolf Steinerhøyskolen

(Høgskole)
I Steinerpedagogikken settes barnas behov i sentrum. Det legges derfor vekt på kunnskaper om barnets utvikling, samtidig som øvelser i kunstneriske fag opptar en stor del av undervisningen.

Steinerpedagogikken ser i hver enkelt elev en kilde til nyskaping og kreativitet. Det individuelle i barna forbindes med evnen til etiske handlinger og personlig utvikling. Pedagogikkens målsetning vil være å skape best mulige forutsetninger for at dette innerste og dypere sett hellige i alle mennesker skal komme til sin rett. Likeverdig med respekten for enkeltbarnet er steinerpedagogikkens idé om at alle aktiviteter knyttet til skolen og barnehagen skal være innrettet mot de samfunn og det mangfold av kulturer som barn og unge er deltagere i. For det er nettopp i fellesskapet og i den aktuelle kulturelle og samfunnsmessige situasjon at hvert enkelt menneske kan finne sitt virkefelt og sine muligheter til et liv i pakt med egne evner, holdninger og overbevisninger.         
  
Som steinerpedagog er du med i en verdensomfattende bevegelse. På alle kontinenter finner du steinerskoler og -barnehager. Det er for tiden 33 steinerskoler og 62 steinerbarnehager i Norge, mens det i hele verden finnes ca 1000 slike skoler og nesten dobbelt så mange barnehager.

Utdanningen i steinerpedagogikk legger vekt på faglige kunnskaper, opplæring i fagenes ulike undervisningsmåter og kunstneriske øvelser. En steinerpedagog er en oppdragelses- eller undervisningskunstner i sin omgang med barna. Helt fra barnehagestadiet og frem til videregående skole er barna og ungdommene kunstnerisk aktive. På skolen går dette hånd i hånd med læringen av skolefagenes kunnskap. Steinerpedagogikken bygger på et antroposofisk menneskesyn, hvor menneskets legemlige, sjelelige og åndelige sider tas likeverdig med i betraktningen. 

Rudolf Steinerhøyskolen ble opprettet 1981 i Oslo for å utdanne lærere til det voksende antall steinerskoler i Norge. Høyskolen er godkjent av kunnskapsdepartementet som kompetansegivende for arbeid i norske steinerskoler og mottar statsstøtte gjennom Privathøyskoleloven av 1986. l 1990 fikk høyskolen en ny linje for førskolepedagogikk, en treårig utdanning som gir kompetanse for arbeid i steinerbarnehagene. Utdanningen kan også tas som femårig deltidsutdanning. Høsten 2005 etablerte høyskolen to nye studietilbud: Mastergrad i steinerpedagogikk og Studieår i billedkunstfag. 

Rudolf Steinerhøyskolen holder til på Berle, et gammelt ærverdig skolebygg i nærheten av Majorstua i Oslo. 

Studieåret begynner ca. 20. august og avsluttes i begynnelsen av juni. Undervisningstiden er fra mandag til fredag kl. 9.00 til 15.00. Studiet forutsetter regelmessig fremmøte og deltagelse i alle fagområder, både teoretiske og kunstnerisk-praktiske kurs. Studiet er statlig anerkjent og godkjent av Statens lånekasse for utdanning. Lærerlinjens 3. studieår kan tas separat som et videreutdanningsår med mulighet for faglig fordypning innenfor flere fagområder.

Web: www.rshoyskolen.no

Les mer om Rudolf Steinerhøyskolen

Studiemuligheter hos Rudolf Steinerhøyskolen

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Rudolf Steinerhøyskolen

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
MOTE
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Vi i Kristiania hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFølg med på Kristiania Challenge

Vegard Harm, Ahmed Mamow og Johanne Massey utfordres innen ulike fagområder!

Kristiania har over 20 mastergrader innen:

HR, markedsføring og kommunikasjon  Ι  Helse og psykologi  I  Kunst og design  Ι  Teknologi og innovasjon.

LES MER

Se alle masterstudier


KRISTIANIA

Kristiania har over 100 års erfaring med å gi studentene, arbeidslivet og samfunnet det de trenger. Vi tilbyr over 150 studier innen HR, markedsføring og kommunikasjon, Helse og psykologi, Kunst og design, samt Teknologi og innovasjon. Hos oss kan du ta årsstudier, fagskoleutdanninger, bachelorgrader, mastergrader og ph.d. i Oslo, Bergen og på nett.

SE ALLE STUDIENE VED SKOLEN


Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDEN