Kunstakademiets Billedkunstskoler, København

(Universitet)

Vi er en internationalt orienteret uddannelses- og forskningsinstitution der viderefører en mere end 250 år gammel tradition for udvikling af billedkunstnerisk talent og virksomhed til højeste niveau med udgangspunkt i den enkelte studerendes selvstændige arbejde. Her er igennem tiderne blevet uddannet og udklækket toneangivende kunstnere fra Caspar David Friedrich og Bertel Thorvaldsen over Vilhelm Hammershøi til Olafur Eliasson, Kirstine Roepstorff og Jesper Just.

Kunstakademiets Billedkunstskoler har i dag ca. 200 studerende og 50 ansatte, hvoraf de 22 er kunstneriske og akademiske medarbejdere. Den kunstneriske undervisning varetages af en stor stab af professorer og lektorer med billedkunstnerisk baggrund og aktiv, ofte internationalt baseret udstillingsvirksomhed suppleret af andre ansatte med høj kompetence inden for en bred vifte af tekniske discipliner. Dertil kommer et stort antal både kunstneriske og akademiske gæstelærere fra ind- og udland som giver forelæsninger, holder workshops og laver gennemgange og atelierbesøg. Deres tilstedeværelse er, sammen med et stigende antal studerende med ikke-dansk baggrund, med til at sikre en konstant tilførsel af ny viden og nye erfaringer til institutionen.

På Kunstakademiets Billedkunstskoler bliver de studerende så vidt muligt inddraget i tilrettelæggelsen af undervisningen, og det forventes hele vejen igennem uddannelsesforløbet at den studerende engagerer sig fagligt og personligt i både den praktiske og den teoretiske undervisning. På BFA uddannelsen ligger undervisning og pensum i mere faste rammer, blandt andet i form af fast tilbagevendende kursusmoduler inden for kunsthistorie og -teori, forelæsningsrækker og diskussionsfora. MFA uddannelsen udformes i nært samråd mellem professorer og studerende og stiller større krav til den studerendes selvstændige engagement og initiativ.

Det 6 årige studie på Billedkunstskolerne består af en 3 årig BFA uddannelse og en 3 årig MFA uddannelse.

BFAuddannelsen består af en fælles grunduddannelse på 2 år samt et år på en af Billedkunstskolernes 7 professorskoler: Billedhuggerskolen Charlottenborg, Skolen for Sprog, Rum og Skala, Malerskolen, Skolen for Mur og Rum, Grafisk Skole, Skolen for Tidsbaserede Medier samt Skolen for Mediekunst. Efter Grunduddannelsen, der afsluttes med en faglig bedømmelse, tilmelder den studerende sig en af de nævnte skoler. Efter 3 år afsluttes BFA uddannelsen med en faglig bedømmelse.

MFA uddannelsen fordeler sig udelukkende på de 7 professorskoler samt på Afdelingen for Teori og Formidling, der er en specialskole som tilbyder den selvstændige kandidatgrad MFA i billedkunst, kunstteori og formidling. Efter 3 år afsluttes MFAuddannelsen med en faglig bedømmelse af den studerendes bidrag på årets Afgangsudstilling.

Kunstakademiets Billedkunstskoler har som overordnet mål at være en fagligt ambitiøs platform for udvikling af det billedkunstneriske felt i alle dets aspekter.

 

Hjemmeside: http://www.kunstakademiet.dk/ 

Les mer om Kunstakademiets Billedkunstskoler, København

Studiemuligheter hos Kunstakademiets Billedkunstskoler, København

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Kunstakademiets Billedkunstskoler, København

Annonser:

 
DESIGN

TEKNOLOGI
 
HELSE
 
HR OG LEDELSE

NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK

MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

ØKONOMI
 
MASTERSTUDIER
 
MUSIKK
 
BACHELORSTUDIER
 
SKUESPILL OG DANS
 
VIDEREUDANNING
 
INTERIØR
 
LOGISTIKK
 
FILM OG MEDIER
 
SYKEPLEIE, SOSIONOM, VERNEPLEIE
 
FORNYBAR ENERGI
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FILM OG MEDIER
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Våre studentambassadører hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING


VID


Drømmer du om en utdannelse hvor du kan jobbe med mennesker, og hvor både faglig kunnskap og evnen til å forstå og samhandle med andre står sentralt? VID vitenskapelig høgskole er en av landets eldste og største private høgskoler. Se våre studier innen:

SykepleieSosialfag Helsefag Sosial bærekraft | Familieterapi Ledelse Barnevern Teologi og religion |

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Østfold


Høgskolen i Østfold har et aktivt og spennende studentmiljø. Studentsamfundet arrangerer quiz, fester og festivaler. Samfundet organiserer også andre aktiviteter, som revy, kos, og studentidrett. Se våre studier innen:

Helse og velferd | Ingeniør | Samfunnsfag og språk | Økonomi, administrasjon og ledelse | Informasjonsteknologi | ØLærerutdanning og pedagogiske fag | Scenekunst

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Kristiania


Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Se alle våre studier innen:

Helse og psykologi | HR, markedsføring og kommunikasjon | Kunst og design | Teknologi og innovasjon

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet


NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting. Se alle våre studier innen:

Teknologi | Økonomi | Fornybar energi | Radioaktivitet

GÅ TIL HJEMMESIDEN



Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Se våre studier innen:

Helse og sosialfag | IT | Logistikk | Juss- og samfunnsfag | Sport | Økonomi

GÅ TIL HJEMMESIDEN



MF vitenskapelig høyskole


Ønsker du deg meningsfull jobb hvor du kan gjøre en forskjell for menneskene eller samfunnet rundt deg? På MF får du spennende studier og en god studietid. Se våre studier innen:

Samfunnsvitenskap | Religionsvitenskap Lektor og skole Teologi og kirke

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Univertsitetet i Innlandet


I tillegg til studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå har høgskolen et bredt tilbud av årsstudier og kortere kurs som svarer på samfunnet sine behov for livslang læring. Se våre studier innen: 

Bærekraft
Helse og sosialfag | Økonomi Idrett Landbruk Lærer Musikk | Spill | Film og tv Nett Deltid Bachelor | MasterÅrsstudium Videreutdanning |  Se alle studier

GÅ TIL HJEMMESIDEN