Teknologi, ingeniørfag og arkitektur

Studier, skoler og yrker

Her finner du alt av informasjon om utdanning og jobbmuligheter innen fagområdet Teknologi, ingeniørfag og arkitektur. Det er 626 relaterte studier som tilhører dette fagområdet, og det finnes 188 relaterte yrker. Du kan studere hos 624 skoler ved 216 studiesteder dersom du ønsker en utdanning innen Teknologi, ingeniørfag og arkitektur.
  • Relaterte yrker
  • Relaterte studier
  • Skoler som utdanner til fagområdet
  • Aktuelle studiesteder
  • Relaterte Artikler

Siden du er interessert i Teknologi, ingeniørfag og arkitektur, er du kanskje også interessert i disse yrkene:

3D-tegner
Som 3D-tegner jobber du med å modellere og tegne konstruksjoner, som f.eks. bygninger, produkter eller mekaniske innretninger.
Aluminiumskonstruktør
Som aluminiumskonstruktør former og sammenføyer du plater, rør og profiler av aluminium og andre lettmetallegeringer til større komponenter og konstruksjoner. Arbeid med fasadeelementer og glassmontering er også en del av faget.
Anleggsleder / Byggleder / BAS
Anleggsleder eller byggleder har planen, koordineringen og kontrollen på et prosjekt fra dens begynnelse til slutt. En byggleder er nødt til å møte klientenst ønske på bestilling ved å produsere et funksjonellt og økonomiskt prosjekt.
Anleggsmaskinmekaniker
Som anleggsmaskinmekaniker er du mekaniker med spesialisering på masseforflytningsmaskiner som brukes på anleggs- og byggeplasser. Dette inkluderer anleggsmaskiner som gravemaskiner, hjullastere, anleggsdumpere, dosere, veihøvler og traktorgravere/gravelastere.
Anleggsrørlegger
Som anleggsrørlegger jobber du med å lage og vedlikeholde infrastruktur for vann, avløp og overvann på anleggsprosjekt.
Arealplanlegger
Arealplanlegging er en del av kommunenes planarbeid og foregår på flere ulike nivåer. På overordnet nivå ligger kommuneplanens arealdel, mens reguleringsplaner lages på detaljnivå, gjerne i forbindelse med utbyggingsprosjekter.
Arkitekt
En arkitekt jobber med å planlegge, tegne og designe forskjellige typer hus, bygninger og anlegg. Det jobbes ofte prosjektbasert med oppdragsgiver. Vanlige arbeids...
Asfaltør
En asfaltør lager, legger og vedlikeholder asfaltdekker.
Automatiker
Automatiseringsfaget omfatter drift, vedlikehold og montasje av automatiserte systemer for kontroll, styring og regulering av automatiserte produksjonsprosesser og elektromekaniske systemer...
Automatiseringsingeniør
En automatiseringsingeniør blir ofte kalt automasjonsingeniør, som er en direkte oversettelse fra engelsk. Automatiseringsingeniøren kan konstruere, drifte og vedlikeholde automatiserte systemer - det vil...
Avioniker
Avionikerens arbeidsoppgaver består i å planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere service...
Banemontør
Sentrale arbeidsområder i banemontørfaget er nybygging og vedlikehold av jernbanespor. I tillegg skal banemontøren kunne utføre enklere oppmålingsarbeider. En banemontør må kunne arbeide både...
Betongfagarbeider
En betongfagarbeider produserer betongkonstruksjoner innen bygge- og anleggsvirksomhet.
Billakkerer
Billakkerere arbeider med reparasjonslakkering og omlakkering. I mange tilfeller vil dette dreie seg om biler som har fått bulker, oppskrapinger eller andre skader som må skjules.
Bilmekaniker - lette kjøretøy
En bilmekaniker for lette kjøretøy reparerer og vedlikeholder biler og andre lette kjøretøy.
Bilmekaniker - tunge kjøretøy
En bilmekaniker for tunge kjøretøy reparerer og vedlikeholder busser, lastebiler, og andre tyngre kjøretøy.
Bilpleier
Som bilpleier vasker og polerer du biler utvendig, vasker og renser innvendig, og reparerer småskader på alle bilens overflater.
Bilsalmaker
Bilsalmakere lager og restaurerer bilinteriører.
Bilskadereperatør
Som bilskadereparatør utfører du arbeid på kjøretøyets karosseri, understell, hjuloppheng, styring og sikkerhetssystemer.
BIM-tekniker
En BIM-tekniker er en bygningsteknisk tegner for arkitekter og rådgivende ingeniører.
Blikkenslager
Blikkenslageren er en håndverker som i hovedsak jobber med tynnplater og tynnplateprodukter i ulike metaller.
Blyglasshåndverker
En blyglasshåndverker lager og restaurerer glassarbeider i vinduer, dører, fasader og interiører, og bidrar til å ivareta kulturarven.
Bore- og vedlikeholdsoperatør
En bore- og vedlikeholdsoperatør arbeider i alle faser av boreoperasjoner på rigg, plattform eller båt.
Branningeniør
Som branningeniør har man ansvaret for bygnings - og brannsikkerheten. Man kontrollerer bygningsforskrifter og vedtekter, og undersøker branntomter. Derfor er det viktig at man har...
Brønnborer fastland
En brønnborer fastland jobber med boring av brønner til vannforsyning, oppvarming og kjøling, for brønn- og bergboreselskaper eller anleggsbedrifter.
Brønnoperatør
En brønnoperatør jobber i offshorebransjen med olje- eller gassutvinning. Arbeidet foregår både til havs og på land.
Brønnoperatør for elektriske kabeloperasjoner
En brønnoperatør for elektriske kabeloperasjoner installerer og vedlikeholder elektroniske instrumenter i forbindelse med olje- og gassutvinning.
Brønnoperatør for mekaniske kabeloperasjoner
En brønnoperatør for mekaniske kabeloperasjoner monterer, tester og vedlikeholder mekanisk utstyr i forbindelse med olje- og gassutvinning.
Brønnoperatør havbunnsinstallasjoner
En brønnoperatør i havbunnsinstallasjoner betjener verktøysystemer og operasjoner til brønner på havbunnen som ikke har strenger til rigger eller plattformer. Disse brønnene tar gradvis over for plattformer, og egner seg for dype havområder.
Brønnoperatør komplettering
Komplettering er et viktig redskap for ferdigstilling og optimalisering av en brønn for produksjon.
Brønnoperatør kveilerør
En brønnoperatør i kveilerøroperasjoner vedlikeholder, reparerer, klargjør og feilsøker hydraulisk utstyr. Arbeidet foregår både til havs og på land.
Brønnoperatør sementering
En brønnoperatør i sementering, driver med sementering og fundamentering av oljebrønner.
Byggingeniør
Byggingeniøren planlegger, bygger og utvikler alt fra boliger og næringsbygg til vei, bane, vann og avløp. Mye av arbeidet du gjør som byggingeniør er å utrede og planlegge sammen med arkitekter og byggherrer.
Byggmontør
Byggmontør er en faglært yrkesutøver som monterer og demonterer konstruksjoner i tre, stål og betong.
Bøkker
Bøkkeren lager fat, tønner og andre trebeholdere.
Børsemaker
Som børsemaker reparerer, justerer, tilpasser, monterer og lager du skyte våpen, våpendeler og reservedeler.
Båtbygger
En båtbygger produserer, reparerer og vedlikeholder båter. Arbeidet inkluderer alt fra skrog og overbygg til innredninger og installasjoner på båtene.
Chassispåbygger
En chassispåbygger bygger om, tilpasser og reparerer karosseri.
CNC-operatør
CNC-operatøren bruker datamaskin til å styre mekaniske maskiner og lage komplekse deler i metall eller andre materialer.
Dataelektroniker
En dataelektroniker installerer, kontrollerer, vedlikeholder og reparerer du ulike elektroniske installasjoner, kommunikasjonsnettverk, databehandlingssystemer og elektroniske apparater og utstyr.
Dimensjonskontrollør
Som dimensjonskontrollør jobber du i mekanisk industri med kontroll av maskiner og komponenter som brukes til produksjon i verksteder.
Driftsingeniør / Driftstekniker
Driftsingeniør, yrkesutøver som leder den daglige virksomhet i en bedriftsenhet innenfor industri- eller anleggsvirksomhet.
Eiendomslandmåler
Som eiendomslandmåler måler du opp grenser rundt eiendommer. Eiendomslandsmåler er et nylig beskyttet tittel med autorisasjon fra Kartverket fra 01.01.24.
Elektriker
En elektriker er en elektrofagarbeider som jobber med elektriske lavspenningsanlegg, elektrisk utstyr og elektriske installasjoner. Arbeidet innebærer å montere elektriske systemer, reparere og utføre service på eksisterende systemer.
Elektroingeniør
Elektroingeniører jobber med teknologi, strøm og signaler. Som elektroingeniør kan vanlige arbeidsoppgaver være å planlegge prosjekter, konstruere og utvikle, drifte og vedlikeholde.
Elektronisk systemingeniør / Digitaliseringsingeniør
En elektronisk systemingeniør er en spesialist innenfor elektronikk, sensorer, sensorsystemer og digitalisering. De designer fysiske enheter, som kommuniserer via Internet, samt lager systemer innen medisin, for det grønne skiftet og andre sektorer i sterk vekst.
Elektroreparatør
En elektroreparatør er en elektrofagarbeider som jobber med reparasjon, feilsøking og testing av maskiner, motorer og transformatorer.
Elkraftingeniør / Energiingeniør
Elkraftingeniører og Energiingeniører er elektroingeniører spesialisert innen elkraftteknikk, som jobber med å forsyne Norge med strøm og er med på å utvikle nye systemer som kombinerer elektro, automasjon og robotikk.
Energi og miljøingeniør
Som en energi- og miljøingeniør jobber du med miljøvennlige løsninger, og miljøaspekter ved ulike byggeprosjekter. I dag er dette noe man legger stor vekt på i nybygg. Om fokuset er lagt på inne klima...
Energimontør
En energimontør er en elektrofagarbeider som arbeider med elektrisk energi fra den blir produsert på en kraftstasjon til den når fram til forbrukerne.
Energioperatør
En energioperatør er en elektrofagarbeider som arbeider innen energiproduksjon og energiforsyning. Energioperatøren jobber med både høyspenning og lavspenning ved kraftanlegg og transformatorstasjonanlegg.
Fagarbeider i industriell matproduksjon
Fagarbeideren følger produksjonen fra råvarene kommer inn i bedriften til produktet er ferdig og klart for utsendelse.
Fagoperatør i farging, trykking og etterbehandling
En fagoperatør i farging, trykking og etterbehandling (tekstiltrykker) arbeider med framstilling og utførelse av farging, trykking og etterbehandling av ulike materialer og varer.
Fagoperatør i garnfremstilling
Som fagoperatør i industritekstilfaget, med en spesialisering innen garnfremstilling, spinner og ellers produserer du garn ved hjelp av flere forskjellige metoder og maskiner.
Fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk
En fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk jobber med produksjon av visuell kommunikasjon i alle typer trykte medier, som for eksempel store bannere, dekor, aviser, bøker, etiketter, emballasje og reklame.
Fagoperatør i kjemisk prosessindustri
Som fagoperatør innen dette feltet, kan man arbeide i kjemisk-teknisk industri, som olje- og gassindustrien, eller bransjer innen mekanisk prosessindustri.
Fagoperatør i plastfag
Fagoperatører i plastfaget, tidligere kjent som plastmekaniker, utvikler, framstiller og optimaliserer produkter basert på plastmaterialer på en bærekraftig måte ved bruk av håndverksmessige metoder og maskiner.
Fagoperatør i polymerkompositt
Som fagoperatør i polymerkomposittfaget lager du deler og komponenter av herdeplast til bruk i stadig flere industriprodukter for å sikre høy kvalitet, stor styrke, lav vekt og minimal miljøbelastning.
Fagoperatør i produksjonsteknikk
Produksjonsteknikk brukes når maskiner framstiller produktene. Systemene har både mekaniske, elektroniske og digitale funksjoner. I dette yrket kan du også jobbe med roboter og automatisering.
Fagoperatør i trelast- og limtreproduksjon
En fagoperatør i trelast og limtreproduksjon lager trelastprodukter og komponenter i limtre som brukes i bygninger, bruer, interiør og trevarer.
Fagoperatør i trikotasje
Som fagoperatør i industritekstilfaget, med fordypning i trikotasje produserer du strikkede tekstiler industrielt.
Fagoperatør i veving
Som fagoperatør i industritekstilfaget, med fordypning i veving, produserer du tekstiler ved hjelp av veveteknikk og bruker renne- og vevemaskiner i arbeidet.
Fagoperatør kran- og løfteoperasjoner
Fagarbeideren må kjenne helheten i logistikkjeden, kunne betjene og utføre arbeidsoppdrag under ulike værforhold med flere typer løfteinnretninger.
Fagopertør i kjemisk prosessindustri / Prosesstekniker
En fagoperatør i kjemisk prosessindustri (prosesstekniker) arbeider med den daglige driften av anlegg for produksjon og behandling av eksempelvis kjemikalier, drikkevann, medisiner og gass.
Feier / Brannforebygger
En brannforebygger, tidligere kjent som feier, rengjør piper og ventilasjonsanlegg og har tilsyn med fyringsanlegg.
Finmekaniker
Finmekanikeren arbeider med mekanisk produksjon, og da gjerne med mekanisk utstyr i mindre dimensjoner.
Fjell- og bergverksarbeider
Fjell- og bergverksarbeideren jobber med konstruksjon av tomter, veier og tunneler, samt mineraluttak fra fjell.
Flymotormekaniker
Flymotormekanikeren har spesialisering innenfor reparasjoner, vedlikehold og testing av luftfartøyets motorer.
Flystrukturmekaniker
En flystrukturmekaniker reparerer, vedlikeholder og modifiserer luftfartøyets struktur og strukturkomponenter. Eksempel på struktur og strukturkomponenter er luftfartøyets kropp, vinger, ror, dører og luker.
Flysystemmekaniker
Som flysystemmekaniker er du en flymekaniker med spesialisering innen reparasjoner og vedlikehold av de fleste av luftfartøyets systemer.
Forskalkingssnekker
Som forskalingssnekker bygger man de formene som gir betongkonstruksjonene riktige dimensjoner og ønsket overflate.
Fundamenteringsarbeider
Fundamenteringsarbeidere kan jobbe i bygg- og anleggsfirmaer, ingeniørfirmaer og på offentlige prosjekter som veiutvidelser eller brobygging. De har ansvar for en rekke kritiske oppgaver knyttet til etablering av fundamentstrukturer.
FU-operatør
En FU-operatør betjener fjernstyrte undervannsfarkoster og undervannsverktøy. FU-operatøren styrer undervannsoperasjonene fra kontrollstasjoner på havoverflaten.
Fysikkingeniør
En fysikkingeniør arbeider med avanserte problemstillinger, analytisk og logisk tankegang, og har evner til å få oversikt over problemer.
Gipsmaker
Som gipsmaker lager du figurer og ornamenter i gips. Du lager, former og modellerer, støper, trekker, monterer og pusser.
Glassfagarbeider
Som glassfagarbeider kan du lage og montere ulike typer vindusruter som støydempende ruter, brannvernruter og ruter for solskjerming.
Glasshåndverker / Glassblåser
En glasshåndverker lager bruks- og pyntegjenstander av glass og krystall.
Gullsmed
Som gullsmed skaper du smykker og andre gjenstander av edle metaller.
Havbrukstekniker
En havbrukstekniker jobber med drift og vedlikehold av oppdrettsanlegg, særskilt teknisk utstyr og tekniske løsninger knyttet til det.
Havbunninstallatør
Havbunnsinstallatører yrkesutøver innen petroleumsvirksomheten. Havbunnsinstallatøren er utdannet i brønnfaget med spesialisering i havbunnsinstallasjoner. Arbeidet omfatter installering, kontroll og...
Heismontør
En heismontør er en elektrofagarbeider som monterer, reparerer og vedlikeholder heiser og rulletrapper.
Hjulutrustningsreparatør
Hjulutrustningsreparatører reparerer hjul, hjuloppheng og bremser på alle typer kjøretøy.
HMS-ingeniør / HMS-konsulent
HMS står for helse, miljø og sikkerhet. Som HMS-ingeniør skal du identifisere og forbedre rutiner og praksiser som har betydning for helsen, miljøet eller sikkerheten til de som jobber ved en aktuell arbeidsplass.
Industridesigner
Som industridesigner er din jobb å utforme produkter og løsninger for en kunde, eller en sluttbruker. Du er en problemløser, og fokuserer ikke bare på produktdesignet, men også systemdesignet, selve...
Industriell overflatebehandler
Som industriell overflatebehandler sørger du til at materiale og verktøy blir bedre og varer lenger. Du behandler stål, lettmetall, betong og annet materiale som skal brukes på land og på sjøen.
Industrimaler
Som industrimaler jobber du med overflatebehandling av stålkonstruksjoner og metaller for å forhinde korrosjon (rust) og forebygge brann.
Industrimekaniker
Som industrimekaniker kan du få jobb innenfor blant annet kjemisk og mekanisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling.
Industrimontør
En industrimontør monterer, tester og kontrollerer maskiner og utstyr til et bredt spekter av virksomheter i industrien.
Industrioppmåler
Som industrioppmåler kontrollerer du plassering og størrelse på moduler, understell og ulike konstruksjoner innen industrien, og er ansvarlig for kvalitetssikring i henhold til krav og spesifikasjoner, både til lands og til sjøs.
Industrirørlegger
Industrirørleggeren arbeider innenfor en rekke virksomheter som f.eks. kjemisk og mekanisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling.
Industrisnekker
ndustrisnekkeren produserer møbler og innredninger. Mesteparten av produksjonen er maskinell.
Industrisyer / Fagoperatør i industrisøm
En industrisyer produserer produkter av tekstil. Industrisyeren har gode kunnskaper om materialenes egenskaper og hvordan de skal behandles i produksjonen.
Industritapetserer
En industritapetserer produserer møbler og annet interiør ved hjelp av industrielle produksjonsmaskiner og annet teknisk utstyr. Yrket industritapetserer har mange likhetstrekk med yrket møbeltapetserer.
Ingeniør i prosess og gassteknologi
En ingeniør i prosess- og gassteknologi har alle teoretiske kvalifikasjoner som kreves for å løse drifts- og vedlikeholdstekniske problemer på større varmekraftverk, kjøleanlegg og andre...
Ingeniør i prosessteknologi
En ingeniør i prosessteknologi har spesialkompetanse til å løse tekniske oppgaver knyttet til kompliserte prosessanlegg. Prosessingeniørene konstruerer slike anlegg, og det er også...
Inspektør
En inspektør kan være flere ting. I Norge har vi hovedsakelig brukt begrepet ved to yrker og ved generell omtale: - Undervisningsinspektør ved en utdanningsinstitusjon - Politiinspektør ved en juridisk institusjon
Isolatør
Som isolatør isolerer du rør, kanaler og utstyr. Energiutnyttelse og miljøforbedring står sentralt i jobben.
Kjemiingeniør
Kjemiingeniøren jobber med å utvikle miljøvennlige og innovative kjemiske prosesser i industriproduksjoner. Man driver med planlegging, laboratoriearbeid og produksjon i industribedrifter, med mulighet også for undervisning og forskning.
Kjøttskjærer
Kjøttskjærerens arbeid begynner der slakteren har avsluttet sitt arbeid. Kjøttskjæreren skjærer ned skrotten til ferdige råvarer for videre produksjon eller salg, som fileter, biffer og andre kjøttstykker.
Komposittbåtbygger
En komposittbåtbygger produserer, repararerer og vedlikeholder båter av materialer som glassfiber og plast.
Kulde- og varmepumpetekniker / Kulde- og varmepumpemontør
En kulde- og varmepumpetekniker (kuldemontør) er en elektrofagarbeider som monterer og feilsøker kulde- og varmepumpesystemer.
Kvalitetsleder
Som kvalitetsleder har du ansvaret for kvaliteten i en bedrift eller organisasjonen...
Kybernetiker
Som kybernetiker jobber du med å observere og beskrive teknikken og dynamikken i teknologiske og/eller biologiske prosesser. Kybernetes er et gresk ord, og betyr ”den som styrer”. Du styrer altså alt som...
Kystskipper
Som kystskipper har du det overordnede ansvaret over en mindre båt, som for eksempel en fiskebåt. Dette innebærer blant annet ansvaret for mannskapets miljø og sikkerhet, vedlikehold, kontroll av båten og båtens utstyr.
Landbruksmaskinmekaniker
En landbruksmaskinmekaniker utfører service, feilsøker og reparerer landbruks- og skogsmaskiner.
Landmåler / Kartograf
Landmålere jobber med å måle terreng, markere grenser innen prosjekter med veiarbeid, bygg og anlegg.
Landskapsarkitekt
Landskapsarkitektens arbeidsfelt er å forme og forvalte gode, funksjonelle og miljøvennlige omgivelser. De tre hovedpilarene i faget er kunnskap om og interesse for landskap, natur, design og for...
Landskapsingeniør
Landskapsingeniørert utarbeider og følger opp tekniske tegninger, anbudsdokumenter, kontrakter og kvalitetssystemer for å bygge og forvalte parker, byrom, boligområder, offentlige anlegg, veier, friluftsområder og kulturlandskap.
Limtrearbeider
En limtrearbeider skjøter og høvler lameller, limpåfører, presser og herder tre. Limtrearbeideren bearbeider sammenlimt materiale til ferdige konstruksjoner, deler og plater.
Lokomotivfører
En lokfører har som jobb å føre tog for de forskjellige jernbaneselskapene på det nasjonale jernbanenettet.
Los
En los (statslos) går ombord på skip og gir råd til kapteinen når båten skal ut og inn av norske farvann. Loser har bakgrunn som sjøkapteiner eller tilsvarende og er eksperter innenfor sine geografiske kystområder.
Låsesmed
En låsesmed installerer, reparerer og utfører service på mekaniske, elektromekaniske og elektroniske låsesystemer.
Maler
Som maler vedlikeholder, fargelegger, dekorerer og restaurerer du innvendige og utvendige overflater i bygninger og konstruksjoner.
Mariningeniør / Marinteknolog
Mariningeniører jobber innen havbruk, skipsfart og skipsbygging, fiskeri og olje og gass. Mariningeniørens oppgaver er å gjøre beregninger for å kunne designe nye skip, flytende konstruksjoner og forankringssystem på en sikker måte.
Maritim elektriker
Som maritim elektriker er du fagspesialist på elektriske anlegg, komponenter og instrumenter på skip.
Maskiningeniør
Maskiningeniøren kan jobbe innenfor en rekke ulike bransjer. Man kan jobbe med alt fra å lage skipsmotorer til sykehusutstyr. Alle maskiningeniører arbeider med å utvikle eksisterende teknologi til nye tjenester og produkter.
Maskinist
Som maskinist har du ansvar for drift og vedlikehold av teknisk utstyr og maskiner om bord på skip og plattformer. I tillegg til utdanning må du oppnå nok seilingstid som maskinkadett, samt opplæring fram til første sertifikat som maskinist. Effektiv fartstid (tid ombord på båt) som kreves for å få sertifikat: - Med Motormann Fagbrev: 6 måneder sailing, inkludert opplæring, eller 1 måned for de som har 36 måneders fartstid som motormann før påbegynt maskinistutdanning - Uten Fagbrev: 12 måneder med sailing, inkludert opplæring.
Maskinsjef
Som maskinsjef er du teknisk sjef om bord på et skip eller flyttbar rigg, inkludert leder for teknisk personell slik som maskinister og elektrikere. Maskinsjefen har ofte hovedansvar for sikkerheten i maskinrommet. Det finnes forskjellige ruter til en Maskinofficer, yrkesfaglig og uviversitetsutdanning, med ulike utdanningskrav for å kunne ta Maskinistoffiser klasse 1 (maskinsjef) sertifikat: Maskinsjef (yrkesfaglig utdanning) - krever motormann fagbrev eller fagskole, samt 30 måneders eller mer med seilingstjeneste. Maskinsjef (universitetsutdanning) - krever Bachelor, samt 36 måneder eller mer seilingstjeneste som kadett.
Materialteknolog
om materialteknolog kan du blant annet jobbe med å utvikle og optimalisere produksjon av metaller, korrosjonsproblematikk offshore, undersøke hvorfor materialer går til brudd eller godkjenne sveiser.
Matros
Som matros kan du være ansatt på både mindre ferger, hurtigbåter og på større skip som seiler innenriks og utenriks. Arbeidsoppgavene kan variere en del avhengig av på hvilken type båt du jobber.
Miljørådgiver / Miljøkonsulent
Som miljørådgiver jobber man med oppgaver innen ytre miljø. Dette kan være både i privat og offentlig sektor.
Modellbygger
Modellbyggeren lager prototyper og modeller til industriprodukter som skal brukes i produksjonen av plast og metallprodukter.
Motormekaniker
En motormekaniker er en båtmekaniker som repararerer, vedlikeholder og endrer båtmotorer, det være seg utenbordsmotorer, innenbordsmotorer, drivverk, propellanlegg og aggregater.
Motorsykkelmekaniker
En motorsykkelmekaniker er en mekaniker som repararerer motorsykler, mopeder, snøscootere og firhjulinger (ATV).
Mur- og flislegger
Som murer lager du både nytt murverk og rehabiliterer og restaurererer gammelt murverk.
Møbelsnekker
En møbelsnekker er en trevaresnekker som produserer møbler, trevarer og innredninger.
Møbeltapetserer
Som møbeltapetserer reparerer og restaurerer du gamle polstrede møbler og stopper om nye møbler.
Nautisk instrumentmaker
Vanlige arbeidsoppgaver er kontroll, reparasjon, justeringer og kalibrering av magnetiske kompass. Du kan også lage eller reparere prøveutstyr og måleinstrumenter til bruk under vann.
Navigatør
En navigatør er personen ombord på et skip eller fly som er ansvarlig for navigasjonen.
NDT-kontrollør
Som NDT-kontrollør bruker du metoder som ikke ødelegger produktet til å påvise materialfeil, uten derved å redusere delens funksjonsevne eller fysiske egenskaper. NDT står for Non Destructive Testing.
Optroniker
Optronikeren produserer og reparerer optiske og måleinstrumenter.
Orgelbygger
Som orgelbygger bygger, vedlikeholder og restaurerer du orgler i kirker og konsertlokaler.
Petroleumsingeniør
Som petroleumsingeniør jobber du i olje- og gassindustrien, hvor jobben din vil bestå av å bruke din spisskompetanse til å sørge for optimalisert boring, reservoarstyring og produksjon.
Pilot
Som kaptein er du sjef i flyet og har ansvar for besetning, passasjerer og last. Kapteinen har ansvar for at flyet fungerer slik det skal, og for at flygningen foregår etter sikkerhetsreglene.
Platearbeider
En platearbeider utformer plater, rør og profiler, og setter dette sammen til større konstruksjoner.
Produksjonselektroniker
En produksjonselektroniker er en elektrofagarbeider som arbeider med produksjon og montering av elektroniske komponenter.
Produksjonsleder
Produksjonslederen er en leder av produksjon av varer i en virksomhet. Du er arbeidslederen, enten det er som en mellomleder, produksjonsleder, teamleder, fagleder eller annet, har du det operative ansvaret i virksomheten.
Produksjonstekniker
Som produksjonstekniker har du ansvar for å utvikle og drifte produksjonsprosesser i industrien. Produksjonsteknikk brukes når maskiner framstiller produktene.
Produktutvikler
Som produktutvikler jobber du med å forbedre forskjellige industrielle produkters kvalitet eller form, samt med å utvikle nye produkter. Basert på en kunde, konstruerer, utvikler og dokumenterer man...
Profileringsdesigner
En profileringsdesigner lager og monterer informasjonsskilt, profileringsløsninger for bedrifter og reklame på transportmidler.
Prosessingeniør
En prosessingeniør har ansvar for utvikling, drift og optimalisering av prosessanlegg. Som prosessingeniør overvåker og vedlikeholder du maskiner og rørsystemer.
Prosjektingeniør
En prosjektingeniør er ansvarlig for gjennomføring av ferdigstilt prosjekt eller deler av et prosjekt.
Prosjektleder (ingeniør / teknisk)
En prosjektleder har overordnet ansvar for planlegging og utførelse av et prosjekt. Du skal dermed sørge for at prosjekter blir ferdige, og blir også holdt ansvarlig for det spesifikke prosjektet. Hovedoppgavene...
Reservedelsekspeditør
En reservedelsekspeditør skal sørge for at mekanikere og kunder får rask tilgang til deler og utstyr til kjøretøy.
Rørlegger
Som rørlegger er du ekspert på rørtekniske installsjoner. Du tilpasser, monterer, installerer og reparerer sanitær- og varmeanlegg (VVS). Det kan dreie seg om alt fra små enkle reparasjoner og justeringer, til installering av avanserte røranlegg.
Salmaker
En salmaker produserer, reparerer og vedlikeholder bilseter, seletøy, ridesaler, kofferter, vesker og liknende. Salmakeryrket innebærer arbeid med blant annet skinn, lær, kunstskinn, duk og lerret.
Seilmaker
Som seilmaker lager og reparerer du seil, presenninger, kalesjer og andre fasongsydde produkter.
Serigraf
En serigraf jobber med serigrafisk trykking, tidligere kalt silketrykk eller sjablongtrykk.
Sikkerhetsingeniør
En sikkerhetsingeniør sikrer at konstruerte systemer gir akseptable nivåer av sikkerhet. Det er sterkt knyttet til systemutvikling, industri og er en undergruppe av systemteknisk prosjektering. Sikkerhetsingeniøren sikrer at et livskritisk system oppfører seg som det skal, selv når komponenter svikter.
Sivilingeniør / Ingeniør
Sivilingeniørene er ettertraktede og tilbys spennende jobber på så forskjellige områder som sykehus/medisinsk forskning, næringsmiddelindustri, luftfart, oljeleting, telekommunikasjon...
Skipper på fiskefartøy
Skipperen er sjefen på et fiskefartøy, og har gode kunnskaper om navigasjon og bruk av høyteknologisk fiskeletingsutstyr, samt en betydelig fartstid innenfor maritimt arbeid. Utdanningsløpet er avhengig av størrelsen på fartøyet. For fartøy under 15 meter vil båtførerprøven dekke de formelle kravene, men man bør ha en del kunnskap før man begir seg ut. For å være kvalifisert for å føre større båter, må skipperen ha navigasjons-sertifikat for større fartøy. Disse kan oppnås gjennom fullført fagskole eller maritim høgskole. For å føre fiskefartøy over 500 bruttotonn, må du ha sertifikater utover kystskippersertifikat (kompetansesertifikat dekksoffiser klasse 5).
Skipsmotormekaniker
En skipsmotormekaniker vedlikeholder og reparerer skipets motorer og andre mekaniske deler.
Skipsoffiser
Skipsoffiser er en betegnelse som brukes om de personene ombord på et skip, både handelsfartøy og krigsfartøy, som har maritim utdannelse som sammen med fartstid gir rett til et skipsoffisersertiftkat.
Skipsoperatør
Skipsoperatøren arbeider i et rederi. Arbeidsoppgaver går ut på å formidle beskjed til båtene om hvor de skal seile, og informere skipets kaptein om fraktavtaler.
Skomaker
Som skomakeren reparerer og vedlikeholder du skotøy. Noen skomakere designer og lager nye sko. Mange tilpasser og produserer ortopedisk fottøy.
Smed
Smeden har kunnskap om de ulike teknikkene og metodene i smedfaget, deriblant å skjære, smi, sveise, herde og file. Smeden må også ha høy kompetanse innen bruk av forskjellige ståltyper.
Snekker
Snekker er en person som utøver snekkerfaget, et håndverksfag med lange tradisjoner.
Steinfagarbeider
En steinfagarbeider jobber med utvinning av naturstein og bearbeiding av ulike steintyper.
Stillasbygger
En stillasbygger har som hovedoppgave å bygge stillaser og plattformer slik at andre yrkesutøvere kan utføre sine oppgaver.
Storurmaker
En storurmaker vedlikeholder, reparerer og restaurerer store urverk som tårnur og stueur.
Styrmann
Som styrmann (skipsfører) er du en dekksoffiser som jobber enten på en passasjerbåt eller et handelsskip, i lokale eller internasjonale farvann. I tillegg til Matros- eller Fiskerutdanning må du oppnå nok seilingstid som kadett, samt opplæring for å ta sertifikat som styrman (dekkoffiser). Effektiv fartstid (tid ombord på båt) som kreves for å få sertifikat: - Med Matros/Fisker Fagbrev: 6 måneder sailing, inkludert opplæring, eller 1 måned for de som har 36 måneders fartstid som kadett før påbegynt matrost- eller fiskerutdanning - Uten Fagbrev: 12 måneder med sailing, inkludert opplæring.
Sveiser
Som sveiser består jobben av å utføre sveisearbeid på forskjellige konstruksjoner av metalliske materialer. I dag går omtrent halvparten av hele verdens stålproduksjon til sveisede konstruksjoner og produkter. Dagens sveisemetoder gjør det mulig å sveise de aller fleste metaller. Det sveises for å lage alt fra små elektronikkdeler til store konstruksjoner.
Sykkelmekaniker / Sykkelreperatør
Sykkelmekanikeren utfører reparasjoner og vedlikehold på sykler og elsykler.
Tak- og membrantekker
Som tak- og membrantekker tekker og isolerer du tak på nybygg, og repararerer og rehabiliterer eksisterende tak.
Taktekker
Som taktekker tekker du tak på nybygg, og repararerer og rehabiliterer eksisterende tak.
Tavlemontør
En tavlemontør er en elektrofagarbeider som jobber med produksjon, reparasjon og vedlikehold av elektrotavler for energidistribusjon, automatisering og maskinanlegg.
Teknisk sjef
Du har ansvar for den tekniske maskinavdelingen og ser til at det tekniske personellet får gjort jobben sin med vedlikehold og reparasjon av mekanisk, elektrisk og elektronisk maskineri og utstyr om bord.
Teknisk tegner
Som teknisk tegner lager man tekniske tegninger for bygg, industri, kart, illustrasjoner og anleggsprodukter. Ofte er dette i samarbeid med ingeniører, arkitekter og entreprenører.
Tekstilrenser
Tekstilrenseren arbeider med rengjøring av klær i renserier og vaskerier. Det stilles store krav til kunnskap om kjemikaliene som brukes og utslipp av disse.
Telekommunikasjonsingeniør / Ingeniør i kommunikasjonsteknologi
Telekommunikasjonsingeniøren er en elektroingeniør spesialisert innen kommunikasjonsteknologi. Kommunikasjonsteknologi er teknologien bak internett, bredbånd, mobiltelefoni og trådløs kommunikasjon er i stadig utvikling.
Telekommunikasjonsmontør
Som telekommunikasjonsmontør installerer, drifter og vedlikeholder du telenett, kabelnett, satellittsamband og datanett.
Togelektriker
En togelektriker er en elektrofagarbeider som jobber med vedlikehold, reparasjon og installasjon av elektriske anlegg for jernbaner, forstadsbaner, tunnelbaner og sporvogner.
Trebåtbygger
En trebåtbygger er en båtbygger som jobber med fiske-, lyst- og veteranbåter. Trebåtbyggeren jobber med skrog, dekk, dekkshus, innredninger, rundholt og rigg.
Tredreier
Tredreieren lager produkter og enkeltdeler i tre ved hjelp av en dreiebenk og ulike dreiejern.
Trevaresnekker
Trevaresnekkeren lager treprodukter som dører, vinduer, trapper og innredninger til kjøkken og bad.
Truck- og liftmekaniker
Truck- og liftmekanikere kontroller, feilsøker, vedlikeholder og reparerer trucker og lifter med tilhørende utstyr.
Tømrer
Tømrere bygger, renoverer, rehabiliterer og vedlikeholder hus. Dette kan være nybygging, ombygging eller renovering av eldre bygg. Som tømrer bruker du en del tid på utmåling, planlegging og drift av byggeplassen.
Urmaker
En urmaker reparerer, vedlikeholder og restaurerer alt fra små urverk til store klokker, fra mekaniske urverk til elektroniske urverk.
Vaskerioperatør
Vaskerioperatører utfører renhold og vedlikehold av tekstiler til storkunder.
Vedlikeholdsingeniør
Vedlikeholdsingeniører er ansvarlig for den løpende driften av utstyr og maskiner. De bruker datastyrte systemer for å overvåke rutinemessig vedlikehold og organisere reparasjoner.
Vei- og anleggsarbeider
En vei- og anleggsarbeider jobber med bygging, drift og vedlikehold av veier.
Veidrift- og veivedlikeholdsarbeider
Veidrift- og veivedlikeholdsarbeideren planlegger og drifter vedlikehold av offentlige og private veier.
Ventilasjonstekniker
En ventilasjonstekniker er en elektrofagarbeider som monterer, vedlikeholder og reparerer ventilasjonsanlegg og inneklimainstallasjoner, slik at de fungerer som de skal og gir ønsket inneklima.
Verktøymaker
En verktøymaker produserer verktøy til industrien. Arbeidet foregår både for hånd og maskinelt.
Vikler
En vikler- og transformatormontør er en elektrofagarbeider som bygger, monterer og vedlikeholder elektriske produksjonsmaskiner. Dette kan være motorer, generatorer, transformatorer og andre elektriske maskiner.
VVS-ingeniør
VVS-faget er viktig i en moderne byggeprosess. Som VVS-ingeniør planlegger man tekniske anlegg i byggeprosjektene i samarbeid med arkitekter og andre.

Viser 626 studier innen Teknologi, ingeniørfag og arkitektur

Avansert søk
Studienavn Fagområde Nivå
3D-MODELLERING OG TEKNISK TEGNING MED DAK (CAD), DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
3D-MODELLERING, 3D-PRINTING OG LASERKUTTING, DELTID - 7,5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
AIRLINE READY PROGRAM Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
AKADEMISK E-SPORT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ALLMENN MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ALUMINIUMSKONSTRUKSJONSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ANLEGGS- OG BYGGTEKNIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
ANLEGGSGARTNER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
ANLEGGSGARTNERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ANLEGGSGARTNERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ANLEGGSGARTNERTEKNIKER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ANLEGGSGARTNERTEKNIKER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ANLEGGSLEDELSE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ANLEGGSMASKINFØRERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ANLEGGSMASKINFØRERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ANLEGGSMASKINMEKANIKERFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ANLEGGSMASKINMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
ANLEGGSRØRLEGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ANLEGGSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
ANSVARLIG SØKER, DELTID - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
ARBEIDSMASKINER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
AREAL OG EIENDOM Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
AREALPLANLEGGING OG LANDMÅLING 4 - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
ARKITEKTONISK LYSDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
ARKITEKTUR FOR FREMTIDEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
ARKITEKTUR OG DESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
ARKITEKTUR OG INTERIØRDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
ARKITEKTUR OG NATUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
ARKITEKTUR OG ROM, DELTID - 15 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
ASFALTFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AUDIOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
AUTOCAD Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
AUTOMATISERINGSFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AUTOMATISERINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
AVIONIKERFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AVIONIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
BANEMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BATTERIPRODUKSJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BATTERITEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BETONG OG MUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BETONGFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
BETONGFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BIL OG MOTOR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
BILFAGET, LETTE KJØRETØY (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BILFAGET, TUNGE KJØRETØY (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BILLAKKERERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BILPLEIEFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BILSKADE, LAKK OG KAROSSERI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BILSKADEFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BILTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BIM-TEKNIKER ANLEGG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BIM-TEKNIKER INSTALLASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BIM-TEKNIKER INSTALLASJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BIM-TEKNIKER KONSTRUKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BIM-TEKNIKER KONSTRUKSJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BIM-TEKNIKER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BOREOPERATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRANN, REDNING OG SAMFUNNSSIKKERHET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BRANNFOREBYGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BRØNN- OG BOREFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNFAGET, ELEKTRISKE KABELOPERASJONER (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNFAGET, HAVBUNNSINSTALLASJONER (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNFAGET, KOMPLETTERING (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNFAGET, KVEILERØROPERASJONER (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNFAGET, MEKANISKE KABELOPERASJONER (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNFAGET, SEMENTERING (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BRØNNTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BRØNNTEKNIKK VG2 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
BYGG- OG ANLEGGSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg1
BYGG OG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BYGG OG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
BYGG, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BYGG, SIVILINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BYGGDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BYGGDRIFTERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
BYGGDRIFTERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BYGGEPLASSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BYGGEPLASSLEDELSE - INNFASING FRA FAGSKOLE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BYGGEPLASSLEDELSE - INNFASING FRA FAGSKOLE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BYGGEPLASSLEDELSE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BYGGLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Mesterutdanning
BYGGMONTASJEFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
BYGGMONTASJEFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BYGGTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BYGNINGSINFORMASJONSMODELLERING (BIM), DELTID- Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
BYGNINGSVERN 2, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BYGNINGSVERN I NORD 1, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BYGNINGSVERN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BÆREKRAFT I BYGGENÆRINGEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BÆREKRAFTIG ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÆREKRAFTIG ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
BÆREKRAFTIG ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÆREKRAFTS-, ARBEIDSMILJØ- OG SIKKERHETSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BØKKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BØRSEMAKER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BØRSEMAKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BÅTBYGGER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BÅTBYGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
CHASSISPÅBYGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
CNC-MASKINERINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
DATAELEKTRONIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
DATATEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
DATATEKNOLOGI OG ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
DEKKSOFFISER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DEKKSOFFISER PÅ LEDELSESNIVÅ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DEKKSOFFISER PÅ OPERATIVT NIVÅ, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DIGITAL KOMPETANSE I INDUSTRIELLE ARBEIDSPROSESSER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DIGITALISERING OG PROSESSTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DIMENSJONSKONTROLLFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
DIY - PRAKTISK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
DRIFTTEKNIKER - BYGG OG EIENDOM Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DRIFTTEKNIKER - BYGG OG EIENDOM, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
DRONE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
DRONEOPERATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
DRONEPILOT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
EIENDOMSUTVIKLING OG -FORVALTNING - ERFARINGSBASERT, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ELEKTRIKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELEKTRIKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELEKTRIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ELEKTRISK REDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
ELEKTRO OG DATATEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg1
ELEKTRO OG DATATEKNOLOGI VG1 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELEKTRO OG DATATEKNOLOGI VG1 / ELENERGI OG EKOM VG2 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELEKTRO OG DATATEKNOLOGI VG1, PROGRAMFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELEKTRONIKK OG AUTOMASJONSTEKNIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
ELEKTRONIKK, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ELEKTRONISK SYSTEMDESIGN OG INNOVASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
ELEKTROREPARATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ELEKTROTEKNIKER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ELEKTROTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ELEKTROTEKNOLOGI - Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ELENERGI OG EKOM Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
ELENERGI OG EKOM VG2 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELENERGI OG EKOM VG2, PROGRAMFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ELKRAFTTRANSPORT, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
ENERGI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ I BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ I BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI- OG PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI, RESERVOAR OG GEOVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGIMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ENERGIOMSTILLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ENERGIOPERATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ENERGITEKNIKER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ESST - SOCIETY, SCIENCE AND TECHNOLOGY IN EUROPE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FAGSKOLEINGENIØR - ANLEGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - ANLEGG OG BERGVERK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - ANLEGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING I BYGG - MED E-KOM, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING MED ROBOTTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING MED ROBOTTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BERGTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BERGTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BORING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BORING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BRØNNSERVICE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGNINGSAUTOMATISERING FORDYPNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGNINGSAUTOMATISERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGNINGSSAKKYNDIG FOR TILSTANDSANALYSER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - ELEKTRONIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - ELKRAFT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - ELKRAFT, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - FORVALTNING, DRIFT OG VEDLIKEHOLD AV EIENDOM OG BYGG (FDV), DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - HAVBUNNSINSTALLASJONER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - KLIMA, ENERGI OG MILJØ I BYGG (KEM) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - KLIMA, ENERGI OG MILJØ I BYGG (KEM), DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - KONSTRUKSJON, DESIGN OG PRODUKSJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MASKINTEKNIKK MED ISO-FAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MASKINTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MASKINTEKNISK DRIFT, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MATTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MEKATRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - MEKATRONIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - OLJE- OG GASSBEHANDLING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PETROLEUMSPRODUKSJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PROSESS- OG ENERGILEDELSE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PROSESSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PROSESSTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - SMART DRIFTS- OG VEDLIKEHOLDSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - SVEISETEKNOLOGI MED INTERNASJONAL SERTIFISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - VANN- OG AVLØPSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - VINDKRAFT OG ENERGILAGRING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - VVS OG KLIMATEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - VVS OG KLIMATEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGTEKNIKER DIGITALISERING OG AUTOMASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGTEKNIKER DIGITALISERING OG AUTOMASJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGTEKNIKER HYDRAULIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGTEKNIKER HYDRAULIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FDV-TEKNIKER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FDVU-INGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FILIGRANSSØLVSMEDFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
FINMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
FIX IT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
FJELL- OG BERGVERKSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
FJERNSTYRTE UNDERVANNSOPERASJONER (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
FLEKSIBEL BYGGINGENIØRUTDANNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FLYFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
FLYLINJA / PILOT, SEILFLY, MOTORFLY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
FLYMOTORMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
FLYSTRUKTURMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
FLYSYSTEMMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
FLYTEKNISK FAGUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FLYTEKNISKE FAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
FORKURS INGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORKURS INGENIØR: FYSIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORKURS INGENIØR: MATEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORKURS INGENIØR: REALFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FORNYBAR ENERGI OG NANOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FORNYBAR ENERGI, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FORNYBAR ENERGI, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FORNYBAR ENERGI, SIVILINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FORNYBARE ENERGISYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FOTONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FREMTIDSBYGG - SIRKULÆRØKONOMI, TEKNOLOGI OG ENTREPRENØRSKAP, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FUKTTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FUNDAMENTERINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
GEORESSURSER OG GEOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
GEOVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
GJENVINNINGSFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
GJENVINNINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
GLASSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
GRAFISK PRODUKSJONSTEKNIKK - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
GRAFISK PRODUKSJONSTEKNIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
GRØNN ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
GRØNN OMSTILLING I BYGGEBRANSJEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
GRØNN OMSTILLING I INDUSTRI OG BYGGENÆRINGEN, DELTID, NETTBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
GRØNN OMSTILLING INNEN AVFALL OG GJENVINNING, DELTID, NETTBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
GRØNTANLEGGSLÆRE MED LOD, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
GULLSMEDFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
HAGEPLANLEGGING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
HAVBRUK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
HAVBRUKSTEKNIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
HAVVIND FOR LEVERANDØRINDUSTRIEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
HEISMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
HEL VED Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
HISTORISK HÅNDVERK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
HJULUTRUSTNINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
HMS I PETROLEUMSVIRKSOMHET, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
HONOURS-PROGRAMMET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
HUSBYGNINGSTEKNIKK OG MATERIALLÆRE - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
HYDRAULISKE MASKINSYSTEMER OG OLJEHYDRAULIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
HÅNDTERING AV FARLIG AVFALL OG MILJØGIFTER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
INDUSTRI 5.0 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
INDUSTRIELL DIGITALISERT AUTOMATISERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
INDUSTRIELL MATPRODUKSJON (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIELL OVERFLATEBEHANDLING (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIELL TEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
INDUSTRIMALERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIMEKANIKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
INDUSTRIMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIOPPMÅLINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIRØRLEGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRISNEKKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRISØMFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRITAPETSERERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
INDUSTRITEKSTILFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INFORMASJONSTEKNOLOGI OG ØKONOMI - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INGENIØR - AUTOMASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - AUTOMASJON Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - AUTOMATISERING OG INTELLIGENTE SYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BIOTEKNOLOGI OG KJEMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BRANN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - BYGG TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BÆREKRAFTIG PRODUKSJON OG SIRKULÆRØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BÆREKRAFTIG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DATA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DATA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - DATA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - DATA TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DATA Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DRONETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRIFISERING OG DIGITALISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - ELEKTRO Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - ELEKTRO, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO, TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO, Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - ELEKTRONIKK TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONIKK Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONISK SYSTEMDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGI OG MILJØ I BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGI- OG PETROLEUMSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGI- OG PETROLEUMSTEKNOLOGI, Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - FLYINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - GEOMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - HAVBRUK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - HAVTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KJEMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KJEMI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KJEMI, TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - LANDSKAPSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - LOGISTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - LUFTFART Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - LUFTFART Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - LUFTFART Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - MARINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - MASKIN TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MATEMATISK MODELLERING OG DATAVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - MEDISINSK TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKANIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKANIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - MEKANIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - MEKATRONIKK OG PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
INGENIØR - ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - TEKNISK MILJØVERN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - TRE-TERMINERS ORDNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØRGEOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INGENIØROFFISEREN - BYGGTEKNIKK / GEOMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØROFFISEREN - TELEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INNFØRING I TAKSERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
INNOVASJON OG MARKEDSFØRING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
INNOVASJON OG TEKNOLOGI SVALBARD Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
INTEGRERT MASTERPROGRAM I HAVTEKNOLOGI (SIVILINGENIØR) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INTRODUKSJON TIL CLO3D FOR TEKSTILINDUSTRIEN - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
INTRODUKSJON TIL CLO3D FOR TEKSTILINDUSTRIEN, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
ISOLATØRFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
ISOLATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
KART OG OPPMÅLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
KART OG OPPMÅLING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
KJEMIPROSESSFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
KJEMIPROSESSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
KJØRETØY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
KLASSISK BYGNINGSHÅNDVERK OG RESTAURERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
KLIMA, ENERGI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
KLIMA, ENERGI- OG MILJØTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
KOMMUNIKASJON OG FORHANDLINGSFORSTÅELSE, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
KOMPLETTERENDE INGENIØR- OG TEKNOLOGIUTDANNING - 60 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
KOMPOSITTBÅTBYGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
KONSTRUKSJONS- OG MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KONSTRUKSJONSELEMENTER, STANDARDER OG KVALITETSSTYRING - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
KONSTRUKSJONSTEKNIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
KRAN- OG LØFTEOPERASJONSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
KULDE- OG VARMEPUMPETEKNIKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
KULDE- OG VARMEPUMPETEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
KULDE- OG VARMEPUMPETEKNIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
KULDE-, VARMEPUMPE- OG VENTILASJONSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
KUNNSKAP, TEKNOLOGI OG SAMFUNN (STS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
KUNNSKAP, TEKNOLOGI OG SAMFUNN (STS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KYBERNETIKK OG ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
KYBERNETIKK OG ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KYST- OG MARINTEKNOLOGI OG LEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LABORATORIEFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
LANDBRUKSMASKINMEKANIKERFAGET (FAGOPPLÆRING I SKOLE) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
LANDBRUKSMASKINMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
LANDMÅLING OG EIENDOMSDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LANDSKAPSARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LANDSKAPSARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
LANDSKAPSARKITEKTUR FOR GLOBAL BÆREKRAFT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LANDSKAPSPLANLEGGING MED LANDSKAPSARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LEDELSE AV TEKNISKE OG BÆREKRAFTIGE BYGNINGSINSTALLASJONER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LEDELSE AV TEKNISKE OG BÆREKRAFTIGE BYGNINGSINSTALLASJONER - INNFASINGSLØP FRA FAGSKOLE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LEDELSE AV TEKNISKE OG BÆREKRAFTIGE BYGNINGSINSTALLASJONER - INNFASINGSLØP FRA FAGSKOLE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LEDELSE AV TEKNISKE OG BÆREKRAFTIGE BYGNINGSINSTALLASJONER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LEDELSE AV TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LEDELSE I MASKINENTREPRENØRFAGET, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
LEDELSE, DRIFT OG UTVIKLING AV ORTOPEDISKE VERKSTEDER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
LOGISTIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
LOKOMOTIVFØRERUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
LUFTFARTSFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
LUFTFARTSFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LUFTFARTSFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
LUFTFARTSVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LÅSESMEDFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MALER- OG OVERFLATETEKNIKKFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
MALER- OG OVERFLATETEKNIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MARINTEKNISK DRIFT - MASKINIST Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MARITIM ELEKTRIKER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MARITIM ELEKTRIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg4
MARITIM LEDELSE - TEKNISK RETNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM LEDELSE - TEKNISK RETNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIME FAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
MARITIME OPERASJONER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIME OPERASJONER FOR HAVVIND, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
MASKINOFFISER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
MASKINOFFISER PÅ LEDELSESNIVÅ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
MASKINOFFISER PÅ OPERATIVT NIVÅ, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
MASKINTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MATROSFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
MATROSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MATVITENSKAP, TEKNOLOGI OG BÆREKRAFT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MATVITENSKAP, TEKNOLOGI OG BÆREKRAFT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MEDISINSK TEKNOLOGI - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
MEKANIKK OG FLUIDMEKANIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
MEKATRONIKK, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MEKATRONIKK, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MELKEPRODUKSJON VED BRUK AV ROBOTTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
MELLOMLEDERUTDANNING - BYGGDRIFT OG EIENDOMSSERVICE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
MESTERBREV BYGGFAGENE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Mesterutdanning
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING I LEDELSE OG LUFTMAKT - FLYVERE OG NAVIGATØRER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING LEDELSE OG MARINEINGENIØR ELEKTROFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING LEDELSE OG MARINEINGENIØR MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING LEDELSE OG MARINEINGENIØR VÅPEN, ELEKTRONIKK OG DATA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING SJØMILITÆR LEDELSE OG NAVIGASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - LEDELSE OG MILITÆRE LOGISTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILJØINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MILJØLEDELSE OG MILJØRAPPORTERING I BYGG- OG ANLEGGSNÆRINGEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
MILJØTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MINIHUS Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
MODELLBYGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MOTOR OG KJØRETØY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
MOTORMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MOTORSYKKELFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
MURER- OG FLISLEGGERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
MURER- OG FLISLEGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
NAUTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
NAUTIKK (SKIPSFØRER) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
NAUTIKK (SKIPSFØRER) Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
NDT-KONTROLLØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
NORDISK BYPLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
NUKLEÆRTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
NYSKAPING OG REGENERATIV UTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
OPERATIV MARITIM LEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
OPERATIV MARITIM LEDELSE, DELTID, ERFARINGSBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
OPTRONIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ORGELBYGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
OVERFLATETEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
PETROLEUM Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PETROLEUMSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
PLANLEGGING OG BYGGING AV STIER FOR TERRENGSYKLING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PLASTFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
PLATEARBEIDERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
POLYMERKOMPOSITTFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING, DELTID, NETTBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PRODUKSJONSELEKTRONIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
PRODUKSJONSTEKNIKKFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
PRODUKSJONSTEKNIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Associate degree (USA)
PRODUKTDESIGN OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PRODUKTDESIGN OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
PROGRAMMERBAR ELEKTRONIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
PROSESSINDUSTRI I GRØNT SKIFTE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PROSESSINDUSTRI+, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PROSJEKTLEDELSE FOR FAGARBEIDEREN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PROSJEKTLEDELSE I MASKINENTREPRENØRFAGET, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PROSJEKTPLANLEGGING FOR LEVERANDØRINDUSTRIEN - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
RAS (RESIRKULERENDE AKVAKULTURSYSTEM), DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
REHABILITERING AV VERNA KONSTRUKSJONER I BETONG, MUR OG PUSS, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
REHABILITERING AV VERNA MEKANISKE KONSTRUKSJONER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
RENHOLDSOPERATØRFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
RENHOLDSOPERATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
RESERVEDELSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
RESERVOAR OG GEOENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
REVIT ARCHITECTURE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
ROBOTTEKNOLOGI OG DIGITAL PRODUKSJON I INDUSTRIEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
ROMSYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ROMTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
RØRLEGGER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
RØRLEGGERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
RØRLEGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SENSORSYSTEMER OG INNOVASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SENSORSYSTEMER OG INNOVASJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SERIGRAFIFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SERTIFISERINGSORDNINGER FOR BYGG- OG ANLEGGSNÆRINGEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
SIGNALMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SIVILINGENIØR - AEROSPACE CONTROL Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGG OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGGETEKNIKK OG ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - BYPLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - DATATEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - DATAVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØ I BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØ I BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENGINEERING DESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - FYSIKK OG MATEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - FYSISK PLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - GEOINFORMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIAL ECOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL DESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL KJEMI- OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL TEKNOLOGI OG DRIFTSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI OG TEKNOLOGILEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INFORMASJONS- OG KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INFORMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INGENIØRVITENSKAP OG IKT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KJEMI OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KLIMA OG MILJØOVERVÅKNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KUNSTIG INTELLIGENS Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - MARIN- OG OFFSHORETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARIN TEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARIN TEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - MARINE TECHNOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MILJØFYSIKK OG FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - NANOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - NTNUS ENTREPRENØRSKOLE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PRODUKTUTVIKLING OG PRODUKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROJECT MANAGEMENT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - RELIABILITY, AVAILABILITY, MAINTAINABILITY AND SAFETY (RAMS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ROBOTTEKNOLOGI OG SIGNALBEHANDLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ROMFYSIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - TEKNISK GEOFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - TEKNOLOGI OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - VANN- OG MILJØTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SKAP ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
SKAP BY- OG LANDSKAPSARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
SKAP INTERIØRDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
SKAP PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
SKAP TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
SKIPSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
SKIPSMOTORMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SMARTBYGGTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
SMED Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
SMEDFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SNEKKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
STEINFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
STILLASBYGGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
SVEISEFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
SVEISEFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SVEISETEKNOLOGI / SVEISETEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
SYKKELMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SYSTEMINGENIØR - INDUSTRIMASTER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SØLVSMEDFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TAK- OG MEMBRANTEKKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
TAK- OG MEMBRANTEKKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TAVLEMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TEGNEKURS I ARCHICAD Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
TEKNISK DESIGN - ARKITEKTONISK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
TEKNISK DESIGN - BIM Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
TEKNISK DESIGN - MEKANISK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
TEKNISK TEGNER - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
TEKNOLOGI- OG INDUSTRIFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg1
TEKNOLOGI OG SIKKERHET I NORDOMRÅDENE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TEKNOLOGI, DESIGN OG PRODUKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
TEKNOLOGI, INNOVASJON OG KUNNSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TEKNOLOGIDESIGN OG -LEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
TEKSTILRENSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TELEKOMMUNIKASJONSMONTØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TELEKOMMUNIKASKJONSMONTØRFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
TOGELEKTRIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TRADISJONELT BYGGHÅNDVERK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
TRAFIKKFLYGER - FLY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
TRAFIKKFLYGER - HELIKOPTER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
TRANSPORT- OG BYPLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TRELAST- OG LIMTREPRODUKSJONSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TRES - INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
TRETEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
TRUCK- OG LIFTMEKANIKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
TØMRER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
TØMRERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
TØMRERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
UNDERVANNSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
URMAKER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
UTVIKLING OG FORVALTNING AV BYGG OG EIENDOM, DELTID - 30 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
VASKERIFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VEDLIKEHOLDSTEKNIKK 4.0 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
VEG, JERNBANE OG TRANSPORT, DELTID, ERFARINGSBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
VEI- OG ANLEGGSFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
VEI- OG ANLEGGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VEI- OG VA-TEKNIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
VEIDRIFT- OG VEIVEDLIKEHOLDSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VEIPLANLEGGING FOR VEIFORVALTERE, DELTID - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
VENTILASJONS- OG BLIKKENSLAGERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VENTILASJONSTEKNIKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
VENTILASJONSTEKNIKKFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VERDITAKSERING AV BOLIGER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
VERKSTEDSLEDELSE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
VERKTØYMAKERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VIKLERFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
WHITEKEEPER: SNØ, SKIHEIS OG MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
YRKESDYKKING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
YRKESSJÅFØRBEVIS - GODSTRANSPORT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
YRKESSJÅFØRBEVIS - PERSONTRANSPORT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
YRKESSJÅFØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3

Viser 624 skoler som tilbyr studier innen Teknologi, ingeniørfag og arkitektur

Høgskole
Kristiania
Lyst til å studere noe som gjør deg klar for fremtidens arbeidsliv? Vi har mange ulike studier på fagskole-, årsstudium-, bachelor- og masternivå.
Høgskole
Kristiania Nettstudier
Som nettstudent hos Høyskolen Kristiania får du mange fordeler. Blant annet har du muligheten til å studere hvor og når du vil, benytte deg av vårt karrieresenter, få personlig oppfølging av våre dyktige veiledere m.m.
Høgskole
Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, og tilbyr spennende studier innen helse- og sosialfag, informatikk, logistikk, Jus og samfunnsfag, idrett og økonomi.
Høgskole
Høgskolen i Østfold
Vi tilbyr høgskolestudier innen ingeniør, data, språk, økonomi, scenekunst, samfunnsfag, helse- og sosialfag og lærerutdanning. Studer i Halden eller i Fredrikstad.
Universitet
Norges miljø og biovitenskapelige universitet - NMBU
NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting.
Kurstilbyder
Bane NOR Jernbaneskolen
Vi er jernbanesektorens ledende kurssenter og leverandør av jernbanefaglig opplæring.
Fagskole
Brann- og redningsskolen
Vår oppgave er å utdanne personell til landets brann- og redningsvesen og nødmeldesentraler.
Universitet
American College of Norway
Ta det første året av en amerikansk bachelorgrad i Norge. Vi tilbyr et internasjonalt studentmiljø der du studerer sammen med norske og amerikanske studenter. Få unike vennskap du tar med deg videre til USA!
Universitet
Kingston University - London
Kingston University is known for its career-focused courses, excellent teaching quality and entrepreneurial graduates. Based in an attractive riverside area of south-west London, Kingston University offers all the excitement of central London in a relaxed town environment.

Bli kjent med 191 studiesteder i Norge og 25 studieland som tilbyr studier innen Teknologi, ingeniørfag og arkitektur.

Alta er en kommune i Finnmark fylke. Alta er Finnmarks mest folkerike kommune, og mens de fleste andre kommuner i fylket har fått redusert sitt folketall de senere år, har Alta i etterkrigstiden vært preget av jevn og til dels sterk vekst.
Lindås er en kommune i Hordaland. Den grenser i nord mot Masfjorden og Modalen, og i vest mot Radøy og Austrheim.
Arendal er en by og en kommune i Aust-Agder fylke, og den er også fylkets administrasjonssenter. Antall innbyggere i kommunen har i 2011 passert 42 600. Kommunen grenser i sørvest mot Grimstad, i nordvest mot Froland, og i nordøst mot Tvedestrand.
Asker er en kommune i Akershus, Akershus Vest. Den er en forstadskommune til Oslo, og en stor del av befolkningen pendler dit. Den ligger i Oslo bispedømme.
Austevoll er en kommune i Hordaland fylke, sør for Bergen. Austevoll er landets største øykommune som ikke er landfast. Austevoll kommune har totalt 667 øyer, holmer og skjær.
Balsfjord, kommune i Troms fylke, omfatter landet på begge sider av Balsfjorden, herunder storparten av Malangshalvøya (mellom Malangen og Balsfjorden) og strekker seg ca. 25 km fra fjordbotnen mot sørøst inn i landet, nesten til svenskegrensen.
Bergen er en by og kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad.
Kommunen grenser til Kristiansand og Vennesla i Vest-Agder og Iveland, Evje og Hornnes, Froland, Grimstad og Lillesand i eget fylke. Birkeland ligger ved riksvei 41, 30 km fra Kristiansand og 13 km fra Lillesand.
Bodø er en by og kommune, i det tradisjonelle landskapet Salten i Nordland, der byen er fylkets desidert største og administrasjonssenter.
Brønnøy, kommune i Nordland fylke, ligger på Helgelandskysten i den sørlige delen av Nordland fylke. Storparten av befolkningen bor på strandflaten i den vestlige del av kommunen og på øyene utenfor.
Bærum er en kommune i vestdelen av Akershus fylke, og er Norges femte største kommune etter innbyggertall. Bærum er Akershus' største kommune målt i antall innbyggere, men kun den niende største målt i areal.
Bømlo, kommune i ytre Hordaland, lengst sørvest i fylket, på nordsiden av Bømlafjorden, Hardangerfjordens ytterste del. Kommunen omfatter Bømlo (171 km2) , Goddo (16 km2) og Moster (12 km2) samt ca. 1000 andre øyer, holmer og skjær; ligger i sin helhet på øyer.
Drammen er en by og kommune i Buskerud. Byen ligger ca. 40 km sydvest for Oslo. Drammen er sentrum i en av de raskest voksende byregionene i Norge.
Elverum er en kommune i Hedmark. Tettstedet Elverum består av Leiret på østsiden og Vestad på vestsiden av Glomma. Tettstedet har - som sentralsted for Østerdalen og den nordre delen av Solør - hatt en raskere vekst enn kommunen som helhet.
Fredrikstad er en kommune i Østfold, med 76 932 innbyggere. Den er således Østfold største, Østfold nest største by og Norges sjette største kommune målt i antall innbyggere. Byen Fredrikstad ligge ved Glommas utløp.
Gjøvik er en by og kommune i Oppland, og den mest folkerike bykommunen i region Innlandet. Tettstedet Gjøvik har 19 261 innbyggere.
Gol kommune ligger i Hallingdal og i Buskerud fylke. Administrasjonssenteret Gol er kommunens eneste tettsted med 2624 innbyggere. Her bor 58 % av kommunens befolkning.
Gran, kommune i Oppland fylke, nord for Jevnaker og Lunner; utgjør den nordlige delen av Hadeland, strekker seg fra fylkesgrensen mot Akershus (Hurdal) i øst over midtre del av Randsfjorden til fylkesgrensen mot Buskerud i vest (Ringerike).
Grimstad er en kystkommune i Aust-Agder fylke. Kommunen grenser til Arendal i øst, Froland og Birkenes i nord og Lillesand i vest. Grimstad har 20 957 innbyggere per 1. juli 2011.
Grong er en kommune i Nord-Trøndelag fylke. Grong ligger i midtre del av Namdalen, omkring elvene Namsen og Sanddøla som flyter sammen ved administrasjonssenteret Grong.
Hadsel, kommune i Nordland fylke, i Vesterålen. Omfatter Hadseløya (102 km2), den sørligste delen av Langøya (98 km2), den nordøstre delen av Austvågøy (203 km2), og sørvestre delen av Hinnøya (150 km2).
Halden er en by og storkommune i Østfold. Halden har med sine mange skoler og lærere vært en viktig utdanningsplass - for Østfold, Norge og nordre Bohuslän i Sverige. Og Halden er den dag i dag hovedbasen for Høgskolen i Østfold.
Hamar er en by og kommune i Hedmark. Den grenser i vest til Ringsaker, i nordøst til Åmot, i øst til Løten, og i sør til Stange.
Hammerfest, kommune i Finnmark fylke, som ligger på deler av øyene Kvaløya, Seiland og Sørøya. Hammerfest by ligger på vestsiden av Kvaløya ved skipsleia gjennom Sørøysundet.
Harstad, kommune helt sør i Troms fylke, på nordøstsiden av Hinnøya, ut mot Vågsfjorden, omfatter dessuten den sørvestlige del (69,3 km2) av Grytøya samt flere mindre øyer.
Haugesund er en by og en kommune i Rogaland på vestkysten av Norge og er en liten kommune, kun 72 km². Tettstedet Haugesund har 44 524 innbyggere og byen fungerer som regionsenter for i overkant av 111 000 mennesker på Haugalandet.
Horten er både en kystby i Vestfold, beliggende mellom Holmestrand i nord og Tønsberg i sør, og en kommune med samme navn. Kommunens areal er ca. 71 km², med ca. 25 000 innbyggere, med hovedtyngden av innbyggerne i gamle Horten by
Hå kommune ligger sørvest i Rogaland fylke og grenser i nord til Klepp og Time, i øst til Bjerkreim og i sør til Eigersund. Kommunen består av den sørlige parten av Jæren i tillegg til enkelte nordlege deler av Dalane.
Inderøy er en kommune i Nord-Trøndelag fylke. Inderøy ligger innerst i Trondheimsfjorden og består av tre naturgeografiske enheter: halvøya Inderøy mellom Beitstadfjorden og Borgenfjorden (Børgin), halvøya Mosvik vest for Skarnsundet og området på sørøstsiden av Borgenfjorden langs og øst for E6.
Rissa, kommune i Sør-Trøndelag fylke, omfatter kyststrekningen nord for ytre Trondheimsfjord fra fylkesgrensen mot Nord-Trøndelag i øst til Stjørnfjorden i vest.
Askim er en kommune i Østfold fylke, sør for Øyeren og øst for Glomma som her gjør en bue mot vest.
Karmøy, kommune i Rogaland fylke, sør for Haugesund, består av øya Karmøy (176,8 km2) og noen småøyer utenfor denne (bl.a. Føyno (Feøy) 1,3 km2), halvøya mellom Karmsundet og Førdesfjorden på fastlandet, samt Fosen (12,2 km2) og noen andre, mindre øyer sør for halvøya.
Kautokeino, kommune i Finnmark fylke på den vestlige del av Finnmarksvidda. Grenser i nord til Alta, i øst til Karasjok, i vest til Troms fylke, i sør til Finland.
Vågsøy, kommune i Sogn og Fjordane. Kommunen ligger på nordsiden av Nordfjord., helt ute ved kysten. Til kommunen hører også øyene Silda i Sildagapet og Husevågøy og Gangsøy som ligger ved munningen av Nordfjord.
Klepp, kommune i Rogaland fylke, ved kysten på den midtre delen av Jæren. Kommunen strekker seg østover til Frøylandsvatnet og ligger i sin helhet på Låg-Jæren med høyeste punkt 102 moh.
Kongsberg er en bykommune i Buskerud, kommunen har et areal på 792 km², og har 24 739 innbyggere.
Kongsvinger er en kommune i Hedmark fylke. Kongsvinger ligger i fylkets sørligste del og grenser i nord til Grue, i sør til Eidskog, i vest til Sør-Odal og i øst til Sverige.
Kristiansand er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Kristiansand er Norges femte største by og hadde 84 476 innbyggere.
Kristiansund, kommune i Møre og Romsdal fylke, ligger på øyer ved utløpet av de store fjordene på Nordmøre.
Kvinnherad, kommune i Sunnhordland, Hordaland fylke. Kommunen faller i tre hovedområder. Størstedelen ligger på østsiden av Hardangerfjorden, på Folgefonnhalvøyas vestre del. Til kommunen hører også Ølve og Hatlestrand på vestsiden av Hardangerfjorden, ytterst på Samnangerhalvøya.
Larvik, kommune i Vestfold fylke, omkring Larviksfjorden og nedre del av de to vassdragene som munner ut her, Farriselva (Siljanvassdraget) og Numedalslågen. Larvik er Vestfolds største kommune, både etter areal og folketall.
Levanger, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger ved Trondheimsfjorden ca. 80 km nordøst for Trondheim og omfatter også den 28 km2 store Ytterøy ute i fjorden. I nord og øst grenser Levanger til Verdal, i sør til Stjørdal og i vest til Frosta.
Lillehammer er en kommune sør for Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Tettstedet Lillehammer har 20 857 innbyggere.
Skedsmo er en kommune i Akershus fylke og avstand til Oslo sentrum er 18 km. Skedsmo er landets aller raskeste voksende kommuner med en befolkningsvekst på 3,8 % i 2007.
Mandal, kommune i Vest-Agder fylke, lengst sør i fylket. Grenser til Lindesnes i vest, Marnardal i nord og Søgne i øst.
Lund, kommune i Rogaland fylke. Kommunen ligger helt sørøst i Dalane og har grense til Vest-Agder. Den omfatter vestbredden av det store Lundevatn og dal- og heiområdene nord og vest for dette, bl.a. Drangsdalen og Storånas dalføre, samt øvre deler av Sokndalselvas og Teksånas dalfører i vest (Heskestad sogn).
Malvik, kommune i Sør-Trøndelag fylke, ligger på sørsiden av Trondheimsfjorden mellom Trondheim i vest og Stjørdal med Trondheim Lufthavn Værnes i øst.
Melhus, kommune i Sør-Trøndelag fylke, omfatter nederste ca. 30 km av Gaulas løp med skogtraktene på begge sider.
Midtre Gauldal er en kommune i Sør-Trøndelag fylke. Kommunen omfatter midtre del av Gaulas dalføre, sidedalene mot sør, Soknedalen, Budalen og Fordalen samt skog- og fjellstrekninger omkring.
Tettsted og administrasjonssenter i Rana kommune, Nordland, innerst i Ranfjorden. Tettstedet omfatter Grubhei i øst, Selfors, Ytteren og Båsmoen i nord, og Andfiskå/Hauknes i sørvest.
Molde er en by og en kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Molde kommune dekker 362 km² og har 25 686 innbyggere. Selve byen Molde strekker seg som et om lag 10 km langt belte langs nordsiden av Fannefjorden og Moldefjorden, med sentrum rett vest for Moldeelvas utløp.
Moss, kommune i Østfold fylke, ved Oslofjorden, ca. 60 km sør for Oslo. Omfatter Jeløy, fastlandet mellom Vansjø og Mossesundet, samt den store Dillingøy i Vansjø.
Namsos, kommune i Nord-Trøndelag fylke, omfatter områdene på begge sider av utløpet av Namsen. I nord omfatter kommunen også områdene rundt Blikkengfjorden og dens armer, samt øyene Otterøya (139 km2), Hoddøy (10 km2) og en del (23 km2) av Elvalandet.
Kommune i Nordland fylke, omkring innerste del av Ofotfjorden, grenser i nord til Troms fylke, i øst og sør til Sverige, og i vest og sørvest til hhv. Evenes og Ballangen kommuner.
Nesodden er en kommune i Akershus med over 18 000 innbyggere. Nesodden kommune ligger på en halvøy med Oslofjorden på vestsiden og Bunnefjorden i øst.
Nord-Aurdal, kommune i Oppland fylke, midt i Valdres omkring Strondafjorden og øvre del av Begna, grenser i sørvest til Gol kommune og nordøst til Etnedal.
Nordkapp er en kommune i Finnmark fylke og ligger på begge sider av Porsangens ytre del. Omfatter Magerøya, den nordøstlige delen av Porsangerhalvøya og den vestlige delen av Sværholthalvøya.
Ski er en kommune i Follo i Akershus. Kommunen grenser i nord til Oslo, i øst til Enebakk, i sør til Hobøl og i vest til Ås og Oppegård. De sentrale deler av tettstedet Ski fikk sommeren 2004 bystatus.
Notodden, kommune nordøst i Telemark fylke, strekker seg fra Blefjell (med bl.a. Tverrgrønut, 1305 moh.) på grensen mot Tinn kommune og Buskerud i nordøst til Lifjell på grensen mot Seljord i sørvest.
Orkdal, kommune i Sør-Trøndelag fylke, sørvest for Trondheim omkring Orkdalsfjorden og de nederste 20 km av Orklas dalføre samt flere mindre sidedaler i vest.
Oslo er i dag studiested for over 60.000 studenter. Du finner byen ofte omtalt som studenthovedstaden, og med Norges største og eldste universitet og godt over 20 høyskoler er byen et naturlig førstevalg for mange norske studenter.
Porsgrunn, kommune i Telemark fylke, omfatter byen Porsgrunn og de tidligere kommunene Eidanger og Brevik som ble innlemmet 1964. Kommunen ligger mellom Bamble i vest, Skien og Siljan i nord og Vestfold fylke i øst.
Randaberg, kommune i Rogaland fylke, danner nordspissen av Jæren, nordvest for Stavanger.
Ringsaker, kommune i Hedmark fylke, omfatter bygdene som ligger vest og nord for Hamar. Ringsaker har størst jordbruksareal av alle landets kommuner, likeledes flest driftsenheter.
Råde, kommune i Østfold fylke, nord for Fredrikstad, mellom Vansjø og Oslofjordens armer Kurefjorden og Krokstadfjorden.
Sandefjord, kommune i Vestfold fylke, mellom Tønsbergfjorden i øst, Goksjø i nordvest og Sandefjordsfjorden i sørvest. Mot vest grenser kommunen til Larvik. Bysenteret er innerst i Sandefjordsfjorden.
Sandnes, kommune i Rogaland fylke, ved botnen og på østsiden av Gandsfjorden; bysenteret ligger ved fjordbotnen 14 km sør for Stavanger sentrum.
Sarpsborg, kommune i Østfold fylke, på vestsiden av Glomma ved Sarpsfossen og øst for Fredrikstad.
Sel, kommune i Oppland fylke, i Nord-Gudbrandsdal, omfatter hoveddalen fra Sjoa til 20 km nord for Otta, på vestsiden dessuten nedre deler av Sjoas og Ottas dalfører. På østsiden når Sel inn i den vestlige del av Rondane.
Selbu, kommune i Sør-Trøndelag fylke, sørøst for Trondheim, grenser i nord og nordøst mot Nord-Trøndelag.
Skien, kommune i Telemark fylke, nord for Porsgrunn, Bamble og Drangedal, grenser til Nome og Sauherad i vest, til Kongsberg (Buskerud) i nord og til Siljan.
Sogndal, kommune i Sogn og Fjordane, omkring Sogndalsfjorden, en nordgående arm fra Sognefjorden. Kommunen omfatter det aller meste av Kaupangerhalvøya mellom Sogndalsfjorden og Sognefjorden samt Sogndalselvas dalføre nordvestover til Steindalsbreen.
Sortland, kommune i Nordland fylke, i Vesterålen, omkring Sortlandssundet, og omfatter den vestlige delen av Hinnøya (453 km2) og den østlige delen av Langøya (266 km2).
Eid kommune i Sogn og Fjordane, kommune i Nordfjord Sogn og Fjordane. Kommunen omfatter områdene omkring Eidsfjorden, som er en 13 km lang arm av Nordfjorden.
Stavanger er det tredje største byområdet i landet med 235 238 innbyggere. Stavanger er en by og kommune på Nord-Jæren i Rogaland.
Steinkjer, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger ved nordøstsiden av Beitstadfjorden, en utløper i nordlige del av Trondheimsfjorden og ved utløpene av Steinkjerelva og Figga.
Stjørdal er en kommune i Nord-Trøndelag fylke. Stjørdal ligger øst for Trondheim, innerst i Stjørdalsfjorden, grenser i sør til Sør-Trøndelag fylke.
Stord, kommune i Hordaland fylke, i Sunnhordland, omfatter den sørøstlige halvparten (ca. 127 km2) av øya Stord, øyene Huglo (13,9 km2), Føyno (1,3 km2) og noen småøyer.
Førde er en kommune i Sunnfjord, Sogn og Fjordane fylke. Førde omfatter landet omkring botnen av Førdefjorden, på sørsiden strekker den seg et par mil utover fjorden.
Surnadal, kommune i Møre og Romsdal fylke, på Nordmøre, grenser i øst til Sør-Trøndelag. Surnadal ligger øst for Halsafjordens indre armer, omkring Åsskardfjorden, Hamnesfjorden, Surnadalsfjorden og Todalsfjorden og strekker seg ca. 30 km østover fra hovedfjorden.
Sør-Odal, kommune i Hedmark fylke. Omfatter Glomma fra Galterud 10 km vest for Kongsvinger til grensen til Akershus, samt jordbruks- og skogområdene 10–20 km på begge sider.
Sør-Varanger er en kommune i Finnmark fylke. Kommunen ligger omkring en rekke fjorder på sørsiden av Varangerfjorden og strekker seg sørover som en kile mellom Finland i sørvest og Russland i sørøst.
Skånland, kommune i Troms fylke, sørøst for Harstad, grenser for øvrig mot Ibestad i nord, Gratangen i øst, Nordland i sør og sørvest (Evenes og Tjeldsund).
Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge, den sjuende største bykommunen og den niende største byen i Norge.
Trondheim er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med sine 180 280 innbyggere.
Trysil er en kommune i Hedmark fylke, ligger lengst øst i fylket mot Sverige. Trysil er et av landets viktigste vintersportssentre.
Tvedestrand er en by og kommune i Aust-Agder. Kommunen ligger mellom Arendal i sør og Risør i nord. Bosetningen er spredt innover landet, med mange tettbebyggelser langs kysten. Flere øyer har ennå fast bosetning. I hele kommunen bor det rundt 6 000 innbyggere.
Tønsberg, kommune i Vestfold fylke, ligger på vestsiden av Oslofjorden, og omfatter kyststrekningen fra Åsgårdstrand via Tønsberg sentrum til Vear i Tønsbergfjorden.
Ullensaker er en kommune i Akershus med 31 194 innbyggere og er stadig i vekst. Kommunen huser Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn på Gardermoen
Ullensvang ligger i Hardanger i Vestland fylke.
Ulstein, kommune i Møre og Romsdal fylke, ligger sørvest for Ålesund og omfatter den vestlige halvdel av øya Hareidlandet, øyene Dimnøy (Dimna) og Eika, samt noen mindre øyer.
Valle er en innlandskommune i Aust-Agder fylke. Det er to sentrer i kommunen, Valle og Rysstad, med kommuneadministrasjonen lokalisert i Valle.
Vefsn, kommune i Nordland fylke, omkring indre del av Vefsnfjorden. Kommunens vestre og østre del er svært berglendt med en rekke fjell over 1000 moh. Høyest er Geittinden ved grensen til Hemnes og Hattfjelldal i sørøst, 1556 moh.
Vennesla, kommune i Vest-Agder fylke, nord for Kristiansand, grenser i nord og nordøst til Aust-Agder fylke.
Verdal, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger øst for den indre del av Trondheimsfjorden. Verdal har form som en trekant med en side langs den 50 km lange grenselinjen mot Sverige og motstående hjørne i den korte kyststripen mot fjorden.
Vestby kommune ligger i regionen Follo sør i Akershus. Kommunen har en sterk folketilvekst og vil komme til å nå 15000 i løpet av 2010. Det er enkelt å komme seg til Vestby da Europavei 6 går gjennom kommunen og Østfoldbanen har stasjoner i Vestby og ved Son.
Vestvågøy, kommune i Nordland fylke, i Lofoten, består av selve Vestvågøya (411 km2) og en del småøyer og holmer omkring. I Gravdal ligger Nordlandssykehuset Lofoten, samt Nordland Fiskerifagskole med linje for fiskeri- og sjømannsfag
Voss Herad er en kommune i Hordaland fylke, lengst nordøst i fylket, med grense til Sogn og Fjordane i nord. Voss' næringsliv preges av Vossevangens rolle som handels-, administrasjons-, skole-, kommunikasjons- og turistsenter.
Vågan, kommune i Nordland fylke, i Lofoten, består av det meste av Austvågøya (den nordre delen tilhører Hadsel kommune), Gimsøya, Store og Lille Molla, Skrova, Årstein, sørvestspissen av Hinnøya samt en rekke småøyer, holmer og skjær.
Ørsta er en kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Den grenser i øst til Sykkylven og Stranda, i sør til Hornindal, og i sørvest til Volda.
Østre Toten, kommune i Oppland fylke, på vestsiden av Mjøsa sør for Gjøvik.
Ål er både en kommune og et tettsted i Hallingdal i Buskerud og ligger midt i mellom Oslo og Bergen. Ål er en tradisjonell landbruksbygd og største husdyrkommunen i Buskerud.
Ålesund er sunnmøres hovedstad og er også et studiesenter for regionen. Ålesund er en kystby og både næringsliv og utdanning er i stor grad rettet mot det maritime.
Åmot er en kommune i Hedmark fylke, i Østerdalen. På Rena ligger Høgskolen i Hedmark med avdeling for økonomi, samfunnsfag og informatikk.
Ås er en kommune i Follo i Akershus. Kommunen grenser til Vestby, Frogn, Oppegård og Ski i Akershus og Hobøl i Østfold.
Åsnes, kommune i Hedmark fylke, i Solør, mellom Våler i nord og Grue i sør. Åsnes har en stor del av de sysselsatte innenfor bygge- og anleggsvirksomhet.
Kombinasjonen av sol og strand, spennende storbyer, lave levekostnader og universiteter av høy standard har gjort Australia til et av de mest populære valgene for nordmenn som vil studere i utlandet.
Canada er et land i Nord-Amerika. Landet er en føderasjon bestående av ti provinser og tre territorier, med Ottawa som hovedstad. Med en landmasse på nesten 10 millioner km² er Canada verdens nest største land etter Russland. Landet har to offisielle språk, engelsk og fransk. Canada har over 90 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, i tillegg til et rikt fagtilbud. Landet er kjent for gjennomgående høy standard på sine universiteter.
Geografisk består Danmark av én stor halvøy, Jylland, og en rekke øyer, der Sjælland, Fyn, Lolland, Falster og Bornholm er de mest kjente. Danmark er et populært studieland for nordmenn. Her studerer vi blant annet medisin, psykologi, økonomi, fysioterapi, arkitektur og humanistiske fag. Undervisiningsspråket er dansk og det er vanligvis greit å skrive på norsk i oppgaver og eksamensbesvarelser. Utdanningen er, som i Norge, delt inn i treårig bachelor- og toårig mastergrad. Mastergrad i Danmark kalles forøvrig kandidat.
De forente arabiske emirater er en føderal republikk i Midtøsten. Landet består av syv stater kalt emirater og grenser til Oman og Saudi-Arabia. Hovedstaden er Abu Dhabi, mens Dubai er den største byen. Offisielt språk er arabisk, men engelsk er veldig vanlig å snakke. Ved Emirates Academy of Hospitality Management i Dubai kan du studere hotell- og reiselivsbransjen. Dubai er også den hurtigst voksende turistdestinasjonen i verden og mer enn 100 hoteller er planlagt og under konstruksjon. Du er tilnærmet garantert jobb etter endt utdanning
Filippinene er en øynasjon i Stillehavet, som består av 7 107 øyer omkring 100 km sørøst for det asiatiske fastlandet. Manila er hovedstad på Filippinene og ligger på øya Luzon. Landets offisielle språk er engelsk og filippinsk. På Filippinene finnes det over 400 utdanningsinstitusjoner.
Frankrike i Europa strekker seg fra Middelhavet til Nordsjøen, og fra Rhinen til Atlanterhavet. Landet grenser til Andorra, Belgia, Italia, Luxembourg, Monaco, Spania, Sveits og Tyskland. Universitetene tilbyr de fleste fagretninger på alle nivåer. Videre finnes det kortere fagutdannelser, og ikke minst en rekke til dels svært spesialiserte utdannelser innen blant annet arkitektur, kunst og håndverk; musikk, teater og film; journalistikk og mediefag.
Irland er et land og en republikk på øya Irland, utenfor den nordvestlige kysten av Europa. Den største byen i Irland er hovedstaden Dublin med 1 045 769 innbyggere og ligger ved østkysten. Den rivende økonomisk utvikling de siste åra gjør hovedstaden Dublin til en moderne storby med gammeldags sjarm. I tillegg til de sju statlige universitetene finnes det en rekke tekniske- og private høgskoler.
Italia, er et land i middelhavsregionen i det sørlige Europa. Landet er en republikk, og omfatter en støvelformet halvøy og to større øyer, Sardinia og Sicilia, i Middelhavet. Det er 61 statlige (statali) universiteter i Italia. Tre av disse er tekniske universiteter (politecnico) og to er universiteter for utlendinger (per stranieri). I tillegg finnes det spesialiserte høyskoler som kunstakademier (accademie di belle arti), musikkonservatorier (conservatori di musica) og egne skoler innen film og dans og drama. Italia tilbyr også private universiteter som er statlige godkjente (libera). Dessuten er det et stort og økende tilbud av akkrediterte private akademier der mye av undervisningen foregår på engelsk.
Japan er et land i øst-Asia som befinner seg ved Stillehavet, øst for den koreanske halvøy. Japan består av en kjede av øyer. Hovedstaden er Tokyo og her bor ti prosent av Japans innbyggere. I Japan er det offisielle språket japansk og tales av omkring 130 millioner mennesker. Undervisningen i Japan foregår hovedsakelig på japansk. Nivå 1 eller 2 på Japanese Proficiency Test, regnes for å være tilstrekkelig til å kunne følge undervisningen på et universitet. Disse nivåene krever 600–900 timer språkstudier, eller 1–2 års intensivkurs i Japan å oppnå. Japan har over 770 universiteter.
Malaysia er et land i Sørøst-Asia. Det er en føderasjon som består av tretten delstater og tre føderale territorier. Den nasjonale hovedstaden Kuala Lumpur ligger nordvest på fastlandet. Regjeringa holder til i den administrative hovedstaden Putrajaya, like sør for Kuala Lumpur. Nasjonalspråket malayisk er nokså likt indonesisk og de fleste malaysiere kan engelsk. Malaysia har 18 offentlige og over 30 private universiteter i tillegg til en rekke høyskoler. Det finnes også tre australske universiteter og ett britisk.
Nederland er et land i Vest-Europa som ligger mellom Nordsjøen i vest og nord, Belgia i sør og Tyskland i øst. I landets grunnlov er Amsterdam fastlagt som hovedstad, mens Haag huser regjeringen og parlamentet. Nederland har ca 20 universiteter og mer enn 50 hogescholen (høyskoler). Studieåret i Nederland er inndelt i to semestre, fra september til desember og fra januar eller februar til juni eller juli. Språktesten Staatsexamen Nederlands als tweede taal - NT2 nivå II kreves for opptak til de fleste studier på nederlandsk.
New Zealand - Aotearoa - den lange hvite skys land. Landet med nesten 50 millioner sauer. Et land med sovende vulkaner, varme kilder, boblende søledammer og geysirer. Et land med vakker natur og et land for eventyrlystne.
Portugal, er et land i det sydvestlige Europa. Landet utgjør sammen med Gibraltar og nabolandene Spania og Andorra den iberiske halvøya, og har også en lang kystlinje mot Atlanterhavet. Hovedstad er Lisboa og det offisielle språket er portugisisk. Portugal har 16 offentlige universiteter, 15 polytekniske universiteter og mer enn 30 private høyere utdannings institusjoner. Høyere utdanning i Portugal har samme oppbygging som vi kjenner fra andre europeiske land.
Puerto Rico, er en øygruppe i Karibia, med 3 944 259 innbyggere. Hovedstaden er San Juan og offisielle språk er spansk og engelsk.
Spania er et land på Den iberiske halvøy i Sør-Europa. Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania. Byen har over 3,2 millioner innbyggere. Madrid ligger midt i Spania på 667 meters høyde. Spania har over 50 offentlige og 27 private universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner. For å få støtte fra Lånekassen og være sikker på at utdanningen din godkjennes i Norge, må du velge læresteder og grader godkjent av spanske utdanningsmyndigheter (grado/master oficial). Undervisingen foregår på spansk. Du må kunne spansk godt for å ha utbytte av undervisningen. Noen universiteter vil kreve at du tar språktesten DELE, på nivå B2. Enkelte bachelor- og mastergrader og opplegg for utvekslingsstudenter foregår på engelsk, og tilbudet er mer utbredt på private universiteter.
Det imponerende monarkiet over pytten har uante tilbud av studier og kulturopplevelser liggende på lur for deg. Er du klar til å møte studietiden i et historisk kolonirike som byr på opplevelser du ikke hadde trodd var mulig? Storbritannia kan tilby alt fra yrende uteliv og «pub crawls» til storslagne middelalderslott og mektige universiteter. La Storbritannia få være springbrettet til karrieren du har siktet etter.
Sveits er en forbundsrepublikk i Sentral-Europa, som utgjør en vesentlig del av fjellkjeden Alpene. Bern er sete for den føderale regjeringen, benevnes Bundesstadt, og er dermed landets hovedstad. De viktigste økonomiske sentrene er landets to «verdensbyer», Zürich og Genève. Sveits er et av de rikeste landene i verden. Undervisningsspråket er tysk, fransk eller italiensk. Det finnes også engelskspråklige undervisningstilbud. Det finnes i alt 12 læresteder for høyere utdanning i Sveits som tilbyr forskning, 10 universiteter og to teknologiske høyskoler. Sveits har også 9 høyskoler (Fachhochschulen) hvorav to er private samt 14 lærerhøyskoler (Pedagogische Hochschulen).
Med et areal på nesten 450 000 km² er Sverige det femte største i Europa, og det har en befolkning på om lag 9,5 millioner mennesker. Landets hovedstad og største by er Stockholm, med ca 2 100 000 innbyggere, deretter følger Göteborg og Malmö. Sverige er omtrent likt som Norge med tanke på skoletilbud, og du kan ta en hel bachelorgrad (kandidat), mastergrad eller ta et eller flere enkeltkurs i Sverige. Högskoleprovet er en svensk allmennkunnskapstest som består av matematikk, svensk og engelsk. Tar man prøven stiller man i HP-kvote i tillegg til karakterkvote. Prøven koster 350 SEK og resultatet er gyldig i 5 år. Cirka 1/3 av plassene fordeles på grunnlag av resultat fra högskoleprovet. Om du søker med snittet fra denne prøven må du likevel oppfylle studiets (eventuelle) fagkrav.
Sør-Korea er et land som ligger på den sørlige delen av Koreahalvøya i Øst-Asia. Hovedstaden Seoul huser femteparten av landets innbyggere og sammen med byens forsteder halvparten. Koreansk snakkes av vel 78 millioner mennesker og er offisielt språk i Sør-Korea. Det finnes 411 universiteter i Sør-Korea, både offentlige og private. Universitetene er i stor grad selvstyrte og du søker direkte til universitetene. Om du ønsker å studere på koreansk, må du som regel bestå språktesten, Test of Proficiency in Korean, før du kan bli tatt opp på studiet. Testen kan tas to ganger i året, i april og i september. Testen kan dessverre ikke tas i Norge, men mange andre steder i Europa. Det finnes også studier på engelsk.
Tyskland er et land i Sentral-Europa. Med over 80 millioner innbyggere er Tyskland Europas mest folkerike land, dersom man ser bort fra Russland, som delvis ligger i Asia. Det offisielle språket er tysk og hovedstaden er Berlin, som også er landets største by. Tyskland har 380 statlig godkjente universiteter og høyskoler. Undervisningsspråket er stort sett tysk, men du vil også finne utdanninger som undervises på engelsk, spesielt innenfor businessfag, men også innenfor andre fag på masternivå. De fleste læresteder krever at du avlegger en språktest i forkant av studiene. På skolenes hjemmesider vil du se hvilke språktester og nivå de godkjenner.
USA, er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika som består av 50 delstater. Hovedstaden er Washington, D.C. USA har rundt 315 millioner innbyggere, noe som gjør landet til verdens tredje mest folkerike, kun forbigått av Kina og India. Det er intet offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er det nasjonale språket. USA har over 4000 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, samt tusenvis av fagkombinasjoner. Lærestedet bestemmer fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å få studieplass.
Østerrike, er en forbundsstat i Sentral-Europa, og består av ni delstater, hvert med eget parlament og regjering. Wien er Østerrikes hovedstad og største by. Det offisielle språket er tysk, som snakkes i dialektiske former. Ut over det er slovensk, kroatisk og ungarsk anerkjente minoritetsspråk. Undervisningsspråket i Østerrike er tysk, men det finnes også noen engelskspråklige studiemuligheter. Østerrike har 22 offentlige universiteter og 13 private. Universitetene i Wien, Graz, Innsbruck, Linz og Salzburg tilbyr studier innen alle klassiske universitetsfag. De andre universitetene er spesialisert innenfor ulike fagområder, f.eks. skog- og jordbruk, økonomi, medisin, veterinærmedisin og pedagogikk. Det amerikanske universitetet Webster University i Wien har all undervisning på engelsk.

Annonser:

 
DESIGN

TEKNOLOGI
 
HELSE
 
HR OG LEDELSE

NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK

MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

ØKONOMI
 
MASTERSTUDIER
 
MUSIKK
 
BACHELORSTUDIER
 
SKUESPILL OG DANS
 
VIDEREUDANNING
 
INTERIØR
 
LOGISTIKK
 
FILM OG MEDIER
 
SYKEPLEIE, SOSIONOM, VERNEPLEIE
 
FORNYBAR ENERGI
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FILM OG MEDIER
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Våre studentambassadører hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING


VID


Drømmer du om en utdannelse hvor du kan jobbe med mennesker, og hvor både faglig kunnskap og evnen til å forstå og samhandle med andre står sentralt? VID vitenskapelig høgskole er en av landets eldste og største private høgskoler. Se våre studier innen:

SykepleieSosialfag Helsefag Sosial bærekraft | Familieterapi Ledelse Barnevern Teologi og religion |

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Østfold


Høgskolen i Østfold har et aktivt og spennende studentmiljø. Studentsamfundet arrangerer quiz, fester og festivaler. Samfundet organiserer også andre aktiviteter, som revy, kos, og studentidrett. Se våre studier innen:

Helse og velferd | Ingeniør | Samfunnsfag og språk | Økonomi, administrasjon og ledelse | Informasjonsteknologi | ØLærerutdanning og pedagogiske fag | Scenekunst

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Kristiania


Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Se alle våre studier innen:

Helse og psykologi | HR, markedsføring og kommunikasjon | Kunst og design | Teknologi og innovasjon

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet


NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting. Se alle våre studier innen:

Teknologi | Økonomi | Fornybar energi | Radioaktivitet

GÅ TIL HJEMMESIDEN



Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Se våre studier innen:

Helse og sosialfag | IT | Logistikk | Juss- og samfunnsfag | Sport | Økonomi

GÅ TIL HJEMMESIDEN



MF vitenskapelig høyskole


Ønsker du deg meningsfull jobb hvor du kan gjøre en forskjell for menneskene eller samfunnet rundt deg? På MF får du spennende studier og en god studietid. Se våre studier innen:

Samfunnsvitenskap | Religionsvitenskap Lektor og skole Teologi og kirke

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Univertsitetet i Innlandet


I tillegg til studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå har høgskolen et bredt tilbud av årsstudier og kortere kurs som svarer på samfunnet sine behov for livslang læring. Se våre studier innen: 

Bærekraft
Helse og sosialfag | Økonomi Idrett Landbruk Lærer Musikk | Spill | Film og tv Nett Deltid Bachelor | MasterÅrsstudium Videreutdanning |  Se alle studier

GÅ TIL HJEMMESIDEN