Hamar katedralskole

(Videregående)

Hamar katedralskole, populært kalt «Katta», er en videregående skole på Hamar, som ble grunnlagt i år 1153 av den pavelige utsendingen kardinal Nicolaus Breakspeare – den seinere pave Hadrian IV – under navnet Scola Cathedralis Hamarensis.

Skolen er den største av Hedmark fylkeskommunes fjorten videregående skoler. Den kan ha 1440 elever og har et samlet innendørsareal på 27 000 kvadratmeter. I 2010 var 220 ansatt ved skolen. Av disse var rundt 160 lærere. Det flotte skoleanlegget, beliggende i bydelen Ajer, ble bygd på tomtene etter gamle Hamar katedralskole og Ajer videregående skole. Anlegget kostet rundt 640 millioner kroner, og er en av de betydelige investeringer Hedmark fylkeskommune har gjort i skolebygg på 2000-tallet.

Nye Hamar katedralskole framstår som et funksjonelt og moderne skoleanlegg som rommer et bredt spekter av programområder, både yrkesfaglig og studiespesialiserende. Anlegget utmerker seg spesielt ved et flott bibliotek og sitt spesialbygg for yrkesfag innen elektronikk, kjøretøy og industriell produksjon.

Skolen tilbyr følgende utdanningsprogrammer:
- Elektrofag
- Teknikk og industriell produksjon
- Design og håndverk
- Grunnskoleopplæring for minoritetsspråklige elever
- Service og samferdsel
- Studiespesialisering
- Studiespesialisering med formgiving
- Studiespesialisering med idrett
- Medier og kommunikasjon

Les mer om Hamar katedralskole

Studiemuligheter hos Hamar katedralskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
MOTE
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Velg en utdanning som utfordrer! Men hva skal du velge? Ta Høyskolen Kristiania sin interessestest og finn ut hvilken utfordring som passer for deg.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen Kristiania


Stedbaserte studier på heltid innen design, kommunikasjon og teknologi i Oslo og Bergen. Nettstudier på deltid innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon og markedsføring.

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høyskolen Kristiania


Ta en bachelor, master eller årsstudium i Oslo, Bergen eller på nett. Vi har studier innen markedsføring, økonomi, ledelse, HR, hotell/reiseliv, kommunikasjon/PR, teknologi/IT, design, film/TV, lyd, musikk, dans, skuespill, helse psykologi og pedagogikk.

GÅ TIL HJEMMESIDEN