Jæren Folkehøgskule

(Folkehøgskole)

Kan skolen vår være noe for deg? Dersom vår skole blir ditt valg skal du vite at du er hjertelig velkommen! Vi trenger din hjelp for å skape en god skole - en skole å bli glad i.

Medansvar og fellesskap
På vår skole ønsker vi at du skal få møte elever og lærere som sammen tar ansvar for fellesskapet. Vi vil at du skal finne ut hvilke evner og ressurser du bærer med deg – ikke bare av egeninteresse – men for at du skal kunne gjøre bruk av disse i samarbeid med andre.

Mange har i dag ikke tid til å stoppe opp å spørre:
- Hvem er jeg?
- Hva bor egentlig i meg?
- Hva har jeg å gi til andre?
- Hvordan kan jeg få et godt og meningsfullt liv?

Dersom du synes dette er viktige spørsmål, er du moden for et år på folkehøgskole.

Pedagogisk frihet
Hvordan kan en lære noe på en skole uten karakterer, eksamener og faste pensum? Frihet fra karakterer og eksamen er noen av de viktigste elementene i folkehøgskolen. Nettopp da kan du finne ut hvem du er.

Du behøver ikke snakke læreren etter munnen fordi du ønsker gode karakterer – du er fri til å hente fram egne meninger og prøve disse i diskusjon med dine medelever og lærere. Vi ønsker også at du skal kunne åpne en lærebok og sette deg inn i stoffet av egeninteresse.

Likeverd
På folkehøgskolen har alle like stor verdi, alle er like viktige for fellesskapet. Vi er svært ulike både når det gjelder evner og ressurser. Vi er glade for at det ikke er vår oppgave å sortere elevene gjennom en avsluttende eksamen. Kanskje mest for å gjøre filosofien om likeverd troverdig. Det er ikke et mål i seg selv å bli så like hverandre som mulig – snarere tvert i mot.

Dannelse
Du er kanskje en av dem som kommer til folkehøgskolen for å utdanne deg til noe. Vi ønsker å gi deg et større tilbud, preget av helhet, der gode opplevelser blir viktige.  Opplevelser som gjør deg glad i deg selv, i naturen, i et fargerikt kulturliv - og kanskje aller mest, glad i livet.Du kan trygt slå fast at du ikke blir sykepleier, interiørarkitekt eller journalist ved å gå et år hos oss, men vi tror at du kan bli en bedre sykepleier, interiørarkitekt og journalist etter et folkehøgskoleår.

Folkehøgskolen vil gjøre noe for de menneskelige verdiene, for begrep som medansvar, toleranse og solidaritet. Verdier som bygger på at vi er deltakere i samfunnet, at tilværelsen er et forpliktende fellesskap og at det er det som gir livet vårt mening.

Velkommen
I dag ber vi deg vurdere om et år på vår skole er noe for deg. Det er mange gode skoler å velge mellom. Mangfoldet kan kanskje gjøre valget vanskelig. Dersom vår skole blir ditt valg, skal du vite at du er hjertelig velkommen og at vi trenger nettopp din hjelp for å skape en god skole – en skole å bli glad i.

www.jarenfhs.no

Les mer om Jæren Folkehøgskule

Studiemuligheter hos Jæren Folkehøgskule

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Annonser:

 
FILM OG TV
 
DESIGN
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG PERSONALLEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI
 
NETTSTUDIER

SKUESPILL OG SCENEKUNST

LYD
 
INNOVASJON
 
LEDELSE OG ADMINISTRASJON
 
TEKST OG JOURNALISTIKK
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
GENERELL STUDIEKOMPETANSE
 
MERKEVARE OG SALG

MASTER LEDELSE
 
PERSONLIG TRENER / IDRETT
 
GRUNNMEDISIN
 
INTERIØR
 
PROSJEKTLEDELSE
 
SPILL
 
SPESIALEFFEKTER, MAKEUP OG HÅR

Usikker på hva du skal studere?

Suzanne synes det er vanskelig å bestemme seg for hva hun skal studere. Er du også usikker? Kanskje er det ikke så vanskelig som du tror. Ta Høyskolen Kristiania sin interessetest og finn ut hvilke studier som kan passe deg!

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING