Folkehøgskolen Sørlandet

(Folkehøgskole)

Vi setter fokus på det gode fellesskapet. Hos oss blir du en del av en sammensveiset gjeng på linja du velger. Samtidig blir du også en viktig del av et godt skolemiljø! – på tvers av alle linjene. 

Vi er en skole med ca. 130 elever fordelt på mange varierte og spennende linjer. Det betyr at vi har elever og lærere med ulike interesser og kompetanse. Skolens fasiliteter gjenspeiler dette: vi har alt fra bilverksted til musikkstudio. Det meste ligger til rette for at du kan utvikle deg innen mange ulike områder – både aktiviteter du kan, ikke kan, eventuelt ikke har prøvd før!

Du kommer til å møte noen som er ganske lik deg, men også noen som er temmelig ulik deg – både når det gjelder interesser, kompetanse, livssyn og bakgrunn. Å være en del av et slikt mangfoldig fellesskap gjennom et skoleår, er særdeles verdifullt på mange måter. Det vil du merke!

«Det gode fellesskapet» er noe skolen arbeider målrettet med. Vi ønsker å dyrke et godt skolemiljø innad hver linje, men også på tvers av linjene. I dette arbeidet har vi bl.a. fokus på fellesopplevelser. Gode fellesopplevelser skaper samhørighet og trivsel – det har vi mye erfaring med!

Det betyr mye for oss at hvert enkeltindivid på skolen opplever å bli sett, hørt og verdsatt. Du vil oppleve at skolens ansatte involverer seg både faglig og sosialt, og vi har rutiner for oppfølging ellers. For øvrig har skolen tilbud om veiledning for videre studier/yrke.

Vi har drevet skole i mer enn 100 år, og har huset over 13000 elever. Vi håper du velger å bli en del av vår store, tradisjonsrike skolefamilie! 

"Jeg er også veldig fornøyd med at vi elevene og spesielt elevrådet fikk ordnet så mange ting med skolen sin hjelp og støtte
- sitat fra elev tidligere elev, 17-18

Våre 130 elever
- Sier de trives her. Først og fremst på grunn av folka og opplegget, men også på grunn av god standard på internatet og maten. Kjøkkenet vårt serverer næringsrik, velsmakende og populær mat.
- Blir sett av voksne mennesker som er glad i ungdom.
- Blir engasjert til å bry seg.
- Har fantastiske opplevelser på våre studieturer.
- Tar ansvar for at også andre skal ha det bra.
- Bygger relasjoner og får venner for livet.
- Blir kjent med nye sider av seg selv.
- Får god hjelp til yrkes- og studievalg.
- Bygger et positivt miljø sammen med mennesker som er ulike dem selv.
- Får økt kunnskap om ting de er interessert i.
- Utvikler kunnskaper og ferdigheter innen de fag de er interesserte i.
- Har det gøy.

Til deg som vurderer å bli elev hos oss:
- Opplev kvalitetene som en breddeskole gir, med et mangfold av ulike interesser, aktiviteter, fasiliteter og fagkompetanse. Bli kjent med elever fra hele landet og fra utlandet.
- Vårt fokus på fellesopplevelser, både innad linjene og på tvers av dem, er med å bidra til samhørighet og trivsel.
- Vi har godt innarbeidede skoleturer i både innland og utland. Det er både fellesturer med hele skolen samt linjeturer. I tillegg kan du velge en studietur blant fire alternativer.

FHS Sørlandet er en kristen skole. Vi legger vekt på inkludering, engasjement, kunnskap og opplevelser.

Personalet strekker seg langt for å gi deg kanskje ditt beste skoleår. Et år som gir deg tro på deg selv og på dine talenter. Et år som sprenger grenser. Et år som lærer deg å sette pris på deg selv og på andre. Selv om også et folkehøgskoleår består av flest hverdager, - det er bare det at hverdagene her er så annerledes!

Vi håper du finner det du leter etter. Og vi håper å treffe deg på FHS Sørlandet!

"Jeg var ekstremt fornøyd med hvor åpne, imøtekommende og engasjerte både lærere og andre ansatte på skolen var. Man kunne liksom bare slå av en prat med hvem som helst av de.
- sitat fra tidligere elev, 17-18

Les mer om Folkehøgskolen Sørlandet
Friluftsliv
1
Språkfag
1
Reiseliv
1
Idrett
2
Teknologi
1
Ledelse
1
,,
Opplev et unikt år.

Studiemuligheter hos Folkehøgskolen Sørlandet

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Filmer fra Folkehøgskolen Sørlandet

Fakta om Folkehøgskolen Sørlandet

Adresse

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
MOTE
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Velg en utdanning som utfordrer! Men hva skal du velge? Ta Høyskolen Kristiania sin interessestest og finn ut hvilken utfordring som passer for deg.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen Kristiania


Stedbaserte studier på heltid innen design, kommunikasjon og teknologi i Oslo og Bergen. Nettstudier på deltid innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon og markedsføring.

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høyskolen Kristiania


Ta en bachelor, master eller årsstudium i Oslo, Bergen eller på nett. Vi har studier innen markedsføring, økonomi, ledelse, HR, hotell/reiseliv, kommunikasjon/PR, teknologi/IT, design, film/TV, lyd, musikk, dans, skuespill, helse psykologi og pedagogikk.

GÅ TIL HJEMMESIDEN