Utdanning innen Teknologi

Studier, skoler og studiemuligheter

  • Skoler
  • Studier
  • Yrker
  • Studiesteder
  • Artikler

Viser relaterte yrker til studieretningen Teknologi

Akkompagnatør
Som akkompagnatør lærer du å tilpasse akkompagnement til sentrale stiluttrykk og sjangere for ulike soloinstrumenter og kombinasjoner av instrumenter. Omfatter også besifringsspill/partiturspill/ ge...
Akustiker
Akustikk - lydlære - omfatter vibrasjoner og utbredelse av disse i form av bølger som forplantes i alle typer materie både ved hørbare og ikke-hørbare frekvenser.
Aluminiumskonstruktør
Som aluminiumskonstruktør former og sammenføyer du plater, rør og profiler av aluminium og andre lettmetallegeringer til større komponenter og konstruksjoner. Arbeid med fasadeelementer og glassmontering er også en del av faget.
Analytiker
En analytiker kan jobbe med alt fra prising, due diligence, ulike analyser av markeder, kunder og interne analyser til revisjoner selskaper. Analytikere kan også arbeide som...
Anleggsmaskinmekaniker
Som anleggsmaskinmekaniker er du mekaniker med spesialisering på masseforflytningsmaskiner som brukes på anleggs- og byggeplasser. Dette inkluderer anleggsmaskiner som gravemaskiner, hjullastere, anleggsdumpere, dosere, veihøvler og traktorgravere/gravelastere.
Arealplanlegger
Arealplanlegging er en del av kommunenes planarbeid og foregår på flere ulike nivåer. På overordnet nivå ligger kommuneplanens arealdel, mens reguleringsplaner lages på detaljnivå, gjerne i forbindelse med utbyggingsprosjekter.
Asfaltør
En asfaltør lager, legger og vedlikeholder asfaltdekker.
Audiograf
Å høre dårlig er et stort problem for den det gjelder, og kan gjøre det vanskelig å takle livets ulike situasjoner. Det er flere forhold som kan gi nedsatt hørsel. I mange tilfeller kan...
Automatiker
Automatiseringsfaget omfatter drift, vedlikehold og montasje av automatiserte systemer for kontroll, styring og regulering av automatiserte produksjonsprosesser og elektromekaniske systemer...
Avioniker
Avionikerens arbeidsoppgaver består i å planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere service...
Banemontør
Sentrale arbeidsområder i banemontørfaget er nybygging og vedlikehold av jernbanespor. I tillegg skal banemontøren kunne utføre enklere oppmålingsarbeider. En banemontør må kunne arbeide både...
Billakkerer
Billakkerere arbeider med reparasjonslakkering og omlakkering. I mange tilfeller vil dette dreie seg om biler som har fått bulker, oppskrapinger eller andre skader som må skjules.
Bilmekaniker - lette kjøretøy
En bilmekaniker for lette kjøretøy reparerer og vedlikeholder biler og andre lette kjøretøy.
Bilmekaniker - tunge kjøretøy
En bilmekaniker for tunge kjøretøy reparerer og vedlikeholder busser, lastebiler, og andre tyngre kjøretøy.
Bilpleier
Som bilpleier vasker og polerer du biler utvendig, vasker og renser innvendig, og reparerer småskader på alle bilens overflater.
Bilskadereperatør
Som bilskadereparatør utfører du arbeid på kjøretøyets karosseri, understell, hjuloppheng, styring og sikkerhetssystemer.
Bioteknolog
Bioteknologi er en type forskning der man beskjeftiger seg med levende mikroorganismer og organismers kjemiske sammensetning. En bioteknolog er en forsker som bruker kunnskap om levende...
Bore- og vedlikeholdsoperatør
En bore- og vedlikeholdsoperatør arbeider i alle faser av boreoperasjoner på rigg, plattform eller båt.
Brønnoperatør
En brønnoperatør jobber i offshorebransjen med olje- eller gassutvinning. Arbeidet foregår både til havs og på land.
Brønnoperatør for elektriske kabeloperasjoner
En brønnoperatør for elektriske kabeloperasjoner installerer og vedlikeholder elektroniske instrumenter i forbindelse med olje- og gassutvinning.
Brønnoperatør for mekaniske kabeloperasjoner
En brønnoperatør for mekaniske kabeloperasjoner monterer, tester og vedlikeholder mekanisk utstyr i forbindelse med olje- og gassutvinning.
Brønnoperatør havbunnsinstallasjoner
En brønnoperatør i havbunnsinstallasjoner betjener verktøysystemer og operasjoner til brønner på havbunnen som ikke har strenger til rigger eller plattformer. Disse brønnene tar gradvis over for plattformer, og egner seg for dype havområder.
Brønnoperatør komplettering
Komplettering er et viktig redskap for ferdigstilling og optimalisering av en brønn for produksjon.
Brønnoperatør kveilerør
En brønnoperatør i kveilerøroperasjoner vedlikeholder, reparerer, klargjør og feilsøker hydraulisk utstyr. Arbeidet foregår både til havs og på land.
Brønnoperatør sementering
En brønnoperatør i sementering, driver med sementering og fundamentering av oljebrønner.
Bussjåfør
En bussjåfør må være ansvarsbevisst og hensynsfull i trafikken, og sørge for at passasjerene kommer frem på en god måte. Bussjåfør har flere ruter å velge mellom, på VGS kan du studere yrkessjåførfag, eller så kan du ta førerkort for buss (klasse D) samt et 140 timers kurs i yrkessjåførkompetanse for persontransport (YSK) ved en godkjent trafikkskole.
Bøkker
Bøkkeren lager fat, tønner og andre trebeholdere.
Børsemaker
Som børsemaker reparerer, justerer, tilpasser, monterer og lager du skyte våpen, våpendeler og reservedeler.
Båtbygger
En båtbygger produserer, reparerer og vedlikeholder båter. Arbeidet inkluderer alt fra skrog og overbygg til innredninger og installasjoner på båtene.
Chassispåbygger
En chassispåbygger bygger om, tilpasser og reparerer karosseri.
CNC-operatør
CNC-operatøren bruker datamaskin til å styre mekaniske maskiner og lage komplekse deler i metall eller andre materialer.
Dataanalytiker / Data Scientist
En dataanalytiker, også kalt en data scientist, jobber med å behandle og analysere store datamengder.
Databasekonsulent / Databaseutvikler
En databasekonsulent designer og programmerer databaseløsninger. Han eller hun administrerer og vedlikeholder databaseservere.....
Dataelektroniker
En dataelektroniker installerer, kontrollerer, vedlikeholder og reparerer du ulike elektroniske installasjoner, kommunikasjonsnettverk, databehandlingssystemer og elektroniske apparater og utstyr.
Dataingeniør
Dataingeniøren forstår systemene bak teknologien og kan være med å skape nye, teknologiske løsninger. Du jobber gjerne med å drifte og vedlikeholde datasystemer, systemutvikling, webutvikling og forskning på områder som kunstig intelligens eller informasjonssikkerhet.
Dimensjonskontrollør
Som dimensjonskontrollør jobber du i mekanisk industri med kontroll av maskiner og komponenter som brukes til produksjon i verksteder.
Distribusjonssjåfør
En distribusjonssjåfør er en yrkessjåfør som jobber med frakt av gods, vare-, anleggs-, bulk-, tank- eller spesialtransport. Det er påkrevd riktig type førerkort, og for frakt av farlig god kreves også ADR kompetansebevis.
Driftsingeniør / Driftstekniker
Driftsingeniør, yrkesutøver som leder den daglige virksomhet i en bedriftsenhet innenfor industri- eller anleggsvirksomhet.
Elektronisk systemingeniør / Digitaliseringsingeniør
En elektronisk systemingeniør er en spesialist innenfor elektronikk, sensorer, sensorsystemer og digitalisering. De designer fysiske enheter, som kommuniserer via Internet, samt lager systemer innen medisin, for det grønne skiftet og andre sektorer i sterk vekst.
Fagarbeider i industriell matproduksjon
Fagarbeideren følger produksjonen fra råvarene kommer inn i bedriften til produktet er ferdig og klart for utsendelse.
Faglærer
En faglærer er en lærer som har utdanning til å undervise i særskilte fag i grunnskolen, i første rekke i ungdomsskolen, i videregående opplæring, folkehøyskole eller annen faglig-pedagogisk virksomhet...
Faglærer i musikk
En faglærer er en lærer som har utdanning til å undervise i særskilte fag i grunnskolen, i første rekke i ungdomsskolen, i videregående opplæring, folkehøyskole eller annen faglig-pedagogisk virksomhet...
Fagoperatør i farging, trykking og etterbehandling
En fagoperatør i farging, trykking og etterbehandling (tekstiltrykker) arbeider med framstilling og utførelse av farging, trykking og etterbehandling av ulike materialer og varer.
Fagoperatør i garnfremstilling
Som fagoperatør i industritekstilfaget, med en spesialisering innen garnfremstilling, spinner og ellers produserer du garn ved hjelp av flere forskjellige metoder og maskiner.
Fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk
En fagoperatør i grafisk produksjonsteknikk jobber med produksjon av visuell kommunikasjon i alle typer trykte medier, som for eksempel store bannere, dekor, aviser, bøker, etiketter, emballasje og reklame.
Fagoperatør i kjemisk prosessindustri
Som fagoperatør innen dette feltet, kan man arbeide i kjemisk-teknisk industri, som olje- og gassindustrien, eller bransjer innen mekanisk prosessindustri.
Fagoperatør i plastfag
Fagoperatører i plastfaget, tidligere kjent som plastmekaniker, utvikler, framstiller og optimaliserer produkter basert på plastmaterialer på en bærekraftig måte ved bruk av håndverksmessige metoder og maskiner.
Fagoperatør i polymerkompositt
Som fagoperatør i polymerkomposittfaget lager du deler og komponenter av herdeplast til bruk i stadig flere industriprodukter for å sikre høy kvalitet, stor styrke, lav vekt og minimal miljøbelastning.
Fagoperatør i produksjonsteknikk
Produksjonsteknikk brukes når maskiner framstiller produktene. Systemene har både mekaniske, elektroniske og digitale funksjoner. I dette yrket kan du også jobbe med roboter og automatisering.
Fagoperatør i trikotasje
Som fagoperatør i industritekstilfaget, med fordypning i trikotasje produserer du strikkede tekstiler industrielt.
Fagoperatør i veving
Som fagoperatør i industritekstilfaget, med fordypning i veving, produserer du tekstiler ved hjelp av veveteknikk og bruker renne- og vevemaskiner i arbeidet.
Fagoperatør kran- og løfteoperasjoner
Fagarbeideren må kjenne helheten i logistikkjeden, kunne betjene og utføre arbeidsoppdrag under ulike værforhold med flere typer løfteinnretninger.
Fagopertør i kjemisk prosessindustri / Prosesstekniker
En fagoperatør i kjemisk prosessindustri (prosesstekniker) arbeider med den daglige driften av anlegg for produksjon og behandling av eksempelvis kjemikalier, drikkevann, medisiner og gass.
Finansanalytiker
En finansanalytiker jobber med å innhente og analysere finansielle data, samt informasjon om selskaper og markeder for å kunne gi råd og anbefalinger.
Finansrådgiver / Økonomisk rådgiver
Som finansrådgiver arbeider man med finansiering, investering, forsikring, pensjon, sparing, arv, skatt m.m. Man arbeider på nøye vurdert grunnlag, med å sette sammen et løsningsforslag tilpasset...
Finmekaniker
Finmekanikeren arbeider med mekanisk produksjon, og da gjerne med mekanisk utstyr i mindre dimensjoner.
Fjell- og bergverksarbeider
Fjell- og bergverksarbeideren jobber med konstruksjon av tomter, veier og tunneler, samt mineraluttak fra fjell.
Flymotormekaniker
Flymotormekanikeren har spesialisering innenfor reparasjoner, vedlikehold og testing av luftfartøyets motorer.
Flysystemmekaniker
Som flysystemmekaniker er du en flymekaniker med spesialisering innen reparasjoner og vedlikehold av de fleste av luftfartøyets systemer.
Forfatter
En forfatter skriver bøker og andre tekster. Skjønnlitterære forfattere skriver tekster som er fiksjon. Fagbokforfattere (sakprosaforfattere) skriver bøker om bestemte emner.
Forretningsutvikler
Forretningsutvikling er en bred betegnelse benyttet for å beskrive akvititeter forretningsforetak gjennomfører med hensikt å forbedre eller skape ny virksomhet.
Forsker
En forsker er en person som driver med forskning, og som sådan en bred og generisk betegnelse på en rekke typer vitenskapelige stillinger.
Fundamenteringsarbeider
Fundamenteringsarbeidere kan jobbe i bygg- og anleggsfirmaer, ingeniørfirmaer og på offentlige prosjekter som veiutvidelser eller brobygging. De har ansvar for en rekke kritiske oppgaver knyttet til etablering av fundamentstrukturer.
FU-operatør
En FU-operatør betjener fjernstyrte undervannsfarkoster og undervannsverktøy. FU-operatøren styrer undervannsoperasjonene fra kontrollstasjoner på havoverflaten.
Garnframstiller
Fagoperatøren i garnframstilling jobber med å framstille nyskapende og tradisjonsrike granprodukter av høy kvalitet.
Gjenvinningsoperatør
En gjenvinningsoperatør samler inn, transporterer, sorterer og behandler avfall.
Gründer
En gründer er en person som har utviklet en forretningsidé, for så å starte opp og drive sin egen virksomhet.
Gullsmed
Som gullsmed skaper du smykker og andre gjenstander av edle metaller.
Hjulutrustningsreparatør
Hjulutrustningsreparatører reparerer hjul, hjuloppheng og bremser på alle typer kjøretøy.
HMS-ingeniør / HMS-konsulent
HMS står for helse, miljø og sikkerhet. Som HMS-ingeniør skal du identifisere og forbedre rutiner og praksiser som har betydning for helsen, miljøet eller sikkerheten til de som jobber ved en aktuell arbeidsplass.
Industriell overflatebehandler
Som industriell overflatebehandler sørger du til at materiale og verktøy blir bedre og varer lenger. Du behandler stål, lettmetall, betong og annet materiale som skal brukes på land og på sjøen.
Industrimekaniker
Som industrimekaniker kan du få jobb innenfor blant annet kjemisk og mekanisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling.
Industrimontør
En industrimontør monterer, tester og kontrollerer maskiner og utstyr til et bredt spekter av virksomheter i industrien.
Industrioppmåler
Som industrioppmåler kontrollerer du plassering og størrelse på moduler, understell og ulike konstruksjoner innen industrien, og er ansvarlig for kvalitetssikring i henhold til krav og spesifikasjoner, både til lands og til sjøs.
Industrirørlegger
Industrirørleggeren arbeider innenfor en rekke virksomheter som f.eks. kjemisk og mekanisk industri, oljevirksomhet, skipsbygging og treforedling.
Industrisnekker
ndustrisnekkeren produserer møbler og innredninger. Mesteparten av produksjonen er maskinell.
Industrisyer / Fagoperatør i industrisøm
En industrisyer produserer produkter av tekstil. Industrisyeren har gode kunnskaper om materialenes egenskaper og hvordan de skal behandles i produksjonen.
Industritapetserer
En industritapetserer produserer møbler og annet interiør ved hjelp av industrielle produksjonsmaskiner og annet teknisk utstyr. Yrket industritapetserer har mange likhetstrekk med yrket møbeltapetserer.
Informasjonsarkitekt / Informasjonskonsulent
En informasjonsarkitekt er en person som arbeider med å strukturere og modellere informasjon. Begrepet anvendes spesielt innen utvikling av et nettsted, en applikasjon eller ulike typer informasjonstjenester.
Ingeniør i prosessteknologi
En ingeniør i prosessteknologi har spesialkompetanse til å løse tekniske oppgaver knyttet til kompliserte prosessanlegg. Prosessingeniørene konstruerer slike anlegg, og det er også...
Innkjøper / Innkjøpsmedarbeider
Innkjøpere kjøper varer og tjenester på vegne av virksomheter eller organisasjoner. Arbeidsoppgaver kan være å forhandle om og skrive kontrakter ved anskaffelse av utstyr, råstoffer og produkter til...
Innkjøpssjef / Innkjøpsansvarlig
En innkjøpssjef er ansatt i en bedrift, virksomhet eller annen organisasjon som er ansvarlig for kjøp eller godkjenne oppkjøpet av varer og tjenester som trengs av selskapet.
Innovasjonsleder
Innovasjon er et uunnværlig område for alle bedrifter, og mennesker som kan tilpasse organisasjon og tilbud for morgendagens marked er viktigere enn noensinne. Det handler om å skape nye ideer og om å sette disse ut i livet. Dette er evner som må trenes opp systematisk.
Inspektør
En inspektør kan være flere ting. I Norge har vi hovedsakelig brukt begrepet ved to yrker og ved generell omtale: - Undervisningsinspektør ved en utdanningsinstitusjon - Politiinspektør ved en juridisk institusjon
Integrasjonsarkitekt
En Integrasjonsarkitekt er med på å videreutvikle og forbedre integrasjonsplattformer i et firma. Målet er til enhver tid å skape en fleksibel og fremtidsrettet systemarkitektur, som bidrar til å...
Interaksjonsdesigner
Som interaksjonsdesigner er ditt ansvar å forstå brukernes behov og virksomhetens mål. Interaksjonsdesigneren utformer brukergrensesnitt for nettsteder, programvare og andre tekniske systemer vi benytter i hverdagen.
IT Supportkonsulent / Brukerstøtte / Helpdeskmedarbeider
En supportkonsulent, også kalt brukerstøtte eller helpdeskmedarbeider, gir teknisk støtte til kunder eller ansatte internt i bedriften. Supportkonsulenten tar imot henvendelser på chat, telefon og e-post og løser problemer på tekniske tjenester som bedriften drifter, leverer eller anvender.
IT-arkitekt
En IT-arkitekt forventes å spille en sentral rolle i å utforme sikre IT-systemer – med særlig fokus på programvarearkitektur. IT-arkitekten integrerer og oppgraderer arkitekturene. Foruten en...
IT-driftskonsulent
IT-driftskonsulenten planlegger og administrerer IT-drift. Han eller hun må ha forståelse av nettverksinfrastruktur, sikkerhet og Internett kommunikasjonssystemer.
IT-konsulent
IT-konsulent er et svært vidt begrep for ulike jobber innen IT-området. Vanligvis vil man som IT-konsulent enten jobbe som konsulent innen drift, rådgivning eller salg – og som regel hos et konsulentfirma eller en større virksomhet.
IT-utvikler
IT-utviklere utvikler, designer og integrerer fleksible IT-løsninger for samfunn og bedrifter. For de som har tatt høyere utdanning innen IT, og jobber med IT-utvikling, har vi beskrivelsen systemutvikler.
Kjemiingeniør
Kjemiingeniøren jobber med å utvikle miljøvennlige og innovative kjemiske prosesser i industriproduksjoner. Man driver med planlegging, laboratoriearbeid og produksjon i industribedrifter, med mulighet også for undervisning og forskning.
Komposittbåtbygger
En komposittbåtbygger produserer, repararerer og vedlikeholder båter av materialer som glassfiber og plast.
Konsulent
Dette er en generell beskrivelse av yrket "Konsulent". Konsulent er en svært bred stillingsbetegnelse, og yrkesbetegnelsen er ikke beskyttet.
Kvalitetsleder
Som kvalitetsleder har du ansvaret for kvaliteten i en bedrift eller organisasjonen...
Kvalitetssikrer / Kvalitetsingeniør / QA-ingeniør
En kvalitetsingeniør, eller QA-ingeniør, overvåker riktigheten av implementeringen av alle utviklingsstadier og riktigheten av driften av sluttproduktet. De kontrollerer overholdelse av standarder innen programvareutvikling og samhandler med utviklere, designere og kunder, og forhindrer selve opptredenen av feil og feil i programvaren.
Kybernetiker
Som kybernetiker jobber du med å observere og beskrive teknikken og dynamikken i teknologiske og/eller biologiske prosesser. Kybernetes er et gresk ord, og betyr ”den som styrer”. Du styrer altså alt som...
Laborant / Faglaborant
En laborant (faglaborant) arbeider som regel ved et laboratorie eller sykehus, hvor man kontrollerer, kvalitetssikrer og dokumenterer produkter, metoder og materialer. Arbeidshverdagen kan variere mye, men i de fleste tilfeller jobber du med analyser, produktutvikling og rapportering.
Landbruksmaskinmekaniker
En landbruksmaskinmekaniker utfører service, feilsøker og reparerer landbruks- og skogsmaskiner.
Landmåler / Kartograf
Landmålere jobber med å måle terreng, markere grenser innen prosjekter med veiarbeid, bygg og anlegg.
Legemiddelkonsulent
Legemiddelkonsulenter formidler ny informasjon om medisiner til leger og annet helsepersonell. Legemiddelindustrien er en kunnskapsbasert og forskningsintensiv bransje som stiller krav til de som skal...
Logistikkoperatør
En logistikkoperatør kan arbeide i transportbransjen eller en rekke bransjer som treforedlingsindustri, mekanisk industri, verkstedindustri, metallurgisk industri og annen industri eller næringsvirksomhet...
Lydtekniker
Lydteknikerens arbeidsarenaer finner du blant annet i: musikkstudioer, konsertlyd- firmaer og scener, teater - og revyscener, film og videoprodusenter, radio og TV, offentlige kulturetater, innen...
Låsesmed
En låsesmed installerer, reparerer og utfører service på mekaniske, elektromekaniske og elektroniske låsesystemer.
Mariningeniør / Marinteknolog
Mariningeniører jobber innen havbruk, skipsfart og skipsbygging, fiskeri og olje og gass. Mariningeniørens oppgaver er å gjøre beregninger for å kunne designe nye skip, flytende konstruksjoner og forankringssystem på en sikker måte.
Markedsfører / Markedskoordinator
Markedsførere kartlegger og analyserer for å skaffe seg kunnskap om det markedet de arbeider i, enten de skal selge en tjeneste, en vare på forbrukermarkedet eller varer og tjenester til andre bedrifter...
Markedsføringskonsulent
Markedsførings- og reklamekonsulenter arbeider med markedsføring av varer og tjenester for salg. Arbeidsoppgaver kan være å utarbeide handlingsplaner for markedsrettede tiltak og følge opp disse...
Markedssjef
Som markedssjef er du ansvarlig for en bedrift eller organistasjon sine markedsaktiviteter. Dette inkluderer planlegging, gjennomføring og evaluering. Blant arbeidsoppgavene dine er også å gjennomføre...
Maskiningeniør
Maskiningeniøren kan jobbe innenfor en rekke ulike bransjer. Man kan jobbe med alt fra å lage skipsmotorer til sykehusutstyr. Alle maskiningeniører arbeider med å utvikle eksisterende teknologi til nye tjenester og produkter.
Materialteknolog
om materialteknolog kan du blant annet jobbe med å utvikle og optimalisere produksjon av metaller, korrosjonsproblematikk offshore, undersøke hvorfor materialer går til brudd eller godkjenne sveiser.
Matros
Som matros kan du være ansatt på både mindre ferger, hurtigbåter og på større skip som seiler innenriks og utenriks. Arbeidsoppgavene kan variere en del avhengig av på hvilken type båt du jobber.
Mattekniker
Matteknikere kontrollerer matvarer for å sikre at de holder den kvaliteten som forventes.
Matteknolog
Veldig kort definert er en matteknolog en ingeniør som har utvikling, produksjon og kontroll av næringsmidler som sitt fagområde.
Miljørådgiver / Miljøkonsulent
Som miljørådgiver jobber man med oppgaver innen ytre miljø. Dette kan være både i privat og offentlig sektor.
Modellbygger
Modellbyggeren lager prototyper og modeller til industriprodukter som skal brukes i produksjonen av plast og metallprodukter.
Motormekaniker
En motormekaniker er en båtmekaniker som repararerer, vedlikeholder og endrer båtmotorer, det være seg utenbordsmotorer, innenbordsmotorer, drivverk, propellanlegg og aggregater.
Motorsykkelmekaniker
En motorsykkelmekaniker er en mekaniker som repararerer motorsykler, mopeder, snøscootere og firhjulinger (ATV).
Musiker
Musikere skaper og fremfører musikk innenfor en rekke sjangre og stilarter. Musikere spiller instrumenter, synger, dirigerer og arrangerer i diverse sammenhenger.
Musikkprodusent
En musikkprodusent vet hvordan moderne musikk utvikles, og kjenner hele prosessen fra låtskriving til lydmiksing.
Møbeldesigner
Møbeldesign defineres som en kunstindustriell disiplin som omfatter design av møbler og andre romrelaterte produkter for industri- og/eller verkstedframstilling.
Møbelsnekker
En møbelsnekker er en trevaresnekker som produserer møbler, trevarer og innredninger.
NDT-kontrollør
Som NDT-kontrollør bruker du metoder som ikke ødelegger produktet til å påvise materialfeil, uten derved å redusere delens funksjonsevne eller fysiske egenskaper. NDT står for Non Destructive Testing.
Nettverks og systemadministrator
Nettverks- og systemadministrasjon handler om å drifte datanettverk mest mulig effektivt. Det innebærer å sette sammen et system som består av datamaskiner i nett og programvare, få dette til å...
Orgelbygger
Som orgelbygger bygger, vedlikeholder og restaurerer du orgler i kirker og konsertlokaler.
Petroleumsingeniør
Som petroleumsingeniør jobber du i olje- og gassindustrien, hvor jobben din vil bestå av å bruke din spisskompetanse til å sørge for optimalisert boring, reservoarstyring og produksjon.
Platearbeider
En platearbeider utformer plater, rør og profiler, og setter dette sammen til større konstruksjoner.
Produksjonsleder
Produksjonslederen er en leder av produksjon av varer i en virksomhet. Du er arbeidslederen, enten det er som en mellomleder, produksjonsleder, teamleder, fagleder eller annet, har du det operative ansvaret i virksomheten.
Produksjonstekniker
Som produksjonstekniker har du ansvar for å utvikle og drifte produksjonsprosesser i industrien. Produksjonsteknikk brukes når maskiner framstiller produktene.
Produktdesigner
Produktdesigneren utvikler produkter for allmenn og profesjonell bruk, dvs. gjenstandene vi omgir oss med, og er engasjert i produkt- forbedring og innovasjon.
Produktutvikler
Som produktutvikler jobber du med å forbedre forskjellige industrielle produkters kvalitet eller form, samt med å utvikle nye produkter. Basert på en kunde, konstruerer, utvikler og dokumenterer man...
Programmerer
En programmerer eller utvikler betegner en person som utvikler programvare for datamaskiner, og i stor grad også for andre tekniske innretninger ved hjelp av et programmeringsspråk.
Prosjektingeniør
En prosjektingeniør er ansvarlig for gjennomføring av ferdigstilt prosjekt eller deler av et prosjekt.
Prosjektleder - Generelt
Prosjektleder er betegnelsen på den som utfører den løpende daglige ledelsen av et prosjekt på vegne av prosjekteieren. Betegnelsen er vanlig brukt bl.a. i bygge- og anleggsprosjekter.
Prosjektleder (ingeniør / teknisk)
En prosjektleder har overordnet ansvar for planlegging og utførelse av et prosjekt. Du skal dermed sørge for at prosjekter blir ferdige, og blir også holdt ansvarlig for det spesifikke prosjektet. Hovedoppgavene...
Prosjektleder (økonomi, marked, administrasjon)
Prosjektleder er betegnelsen på den som utfører den løpende daglige ledelsen av et prosjekt.
Prosjektleder IT
En IT-prosjektleder (Information Systems Project Manager) er administrerer mennesker og tekniske ressurser for å oppnå viktige prosjektmål i overensstemmelse med avtalte begrensninger i kvalitet...
Redaksjonssekretær
En redaksjonssekretær kan være tilknyttet en avis, radio, fjernsyn, tidskrift, magasin eller forlag. Arbeidsoppgavene varierer, men i likehet med en journalist kan redaksjonssekretæren produsere egne saker...
Redaktør
En redaktør er øverste leder og ansvarlig for et medium eller annen publikasjon. En redaktør jobber ofte i en avis, fjernsyn, radio eller i forlag. I en redaksjon er strukturen ofte bygd opp slik at de har...
Regnskapskonsulent
Utdanningen Regnskapskonsulent passer for deg som ønsker en karriere i regnskaps- eller økonomiavdelinger i mellomstore eller større bedrifter, hvor du vil kunne ta større del i arbeidsoppgavene innenfor regnskap og økonomistyring i bedriften.
Regnskapsmedarbeider / Økonomiassistent / Revisjonsassistent
Økonomimedarbeidere og revisjonsassistenter hjelper til med registrering og beregning ved regnskapsføring og bokføring, ved beregning av lønns og produksjonskostnader og ved kontante...
Reservedelsekspeditør
En reservedelsekspeditør skal sørge for at mekanikere og kunder får rask tilgang til deler og utstyr til kjøretøy.
Salgssjef / Salgsleder
Som salgssjef har du ansvaret for bedriftens eller organisasjonens salgsorganisasjon...
Samfunnsøkonom
Samfunnsøkonomi omhandler hvordan vi best kan utnytte ressursene i samfunnet, enten det er arbeidskraft, naturressurser eller kapital. I samfunnsøkonomi lærer du metoder for å analyser vanskelig og til...
Serigraf
En serigraf jobber med serigrafisk trykking, tidligere kalt silketrykk eller sjablongtrykk.
Sikkerhetsingeniør
En sikkerhetsingeniør sikrer at konstruerte systemer gir akseptable nivåer av sikkerhet. Det er sterkt knyttet til systemutvikling, industri og er en undergruppe av systemteknisk prosjektering. Sikkerhetsingeniøren sikrer at et livskritisk system oppfører seg som det skal, selv når komponenter svikter.
Sikkerhetsrådgiver IT / Sikkerhetskonsulent IT
Som sikkerhetsrådgiver innen IT er din oppgave å beskytte IT-systemer, inkludert datamaskiner og programvarer, samt digital infrastruktur og annen informasjon om virksomheten.
Sivilingeniør / Ingeniør
Sivilingeniørene er ettertraktede og tilbys spennende jobber på så forskjellige områder som sykehus/medisinsk forskning, næringsmiddelindustri, luftfart, oljeleting, telekommunikasjon...
Skipsmotormekaniker
En skipsmotormekaniker vedlikeholder og reparerer skipets motorer og andre mekaniske deler.
Smed
Smeden har kunnskap om de ulike teknikkene og metodene i smedfaget, deriblant å skjære, smi, sveise, herde og file. Smeden må også ha høy kompetanse innen bruk av forskjellige ståltyper.
Snekker
Snekker er en person som utøver snekkerfaget, et håndverksfag med lange tradisjoner.
Sveiser
Som sveiser består jobben av å utføre sveisearbeid på forskjellige konstruksjoner av metalliske materialer. I dag går omtrent halvparten av hele verdens stålproduksjon til sveisede konstruksjoner og produkter. Dagens sveisemetoder gjør det mulig å sveise de aller fleste metaller. Det sveises for å lage alt fra små elektronikkdeler til store konstruksjoner.
Sykkelmekaniker / Sykkelreperatør
Sykkelmekanikeren utfører reparasjoner og vedlikehold på sykler og elsykler.
Systemkonsulent
Det er mange typer studier som fører til jobber innen data og informatikkstudier både på universiteter og høyskoler. Studiene kan være av forskjellige lengde, hvor 3 eller 5 år er mest vanlig...
Systemutvikler / Systemdesigner
En systemutvikler kombinerer analyseferdigheter med tilpassing og konfigurering av funksjoner i programvarepakker – som CRM- og ERP-systemer. Systemutvikleren jobber også med rådgivning, og...
Sølvsmed
Sølvsmeden eller korpussølvsmeden lager alt fra fat, kanner, lysestaker, sølvbestikk til smykker.
Takstmann
En takstmann vurderer og fastsetter prisen på fast eiendom, for eksempel i forbindelse med salg. Takstinspektører og auksjonarier vurderer ulike varer og skader som dekkes av forsikringer og...
Tavlemontør
En tavlemontør er en elektrofagarbeider som jobber med produksjon, reparasjon og vedlikehold av elektrotavler for energidistribusjon, automatisering og maskinanlegg.
Tekstilrenser
Tekstilrenseren arbeider med rengjøring av klær i renserier og vaskerier. Det stilles store krav til kunnskap om kjemikaliene som brukes og utslipp av disse.
Telekommunikasjonsingeniør / Ingeniør i kommunikasjonsteknologi
Telekommunikasjonsingeniøren er en elektroingeniør spesialisert innen kommunikasjonsteknologi. Kommunikasjonsteknologi er teknologien bak internett, bredbånd, mobiltelefoni og trådløs kommunikasjon er i stadig utvikling.
Trebåtbygger
En trebåtbygger er en båtbygger som jobber med fiske-, lyst- og veteranbåter. Trebåtbyggeren jobber med skrog, dekk, dekkshus, innredninger, rundholt og rigg.
Tredreier
Tredreieren lager produkter og enkeltdeler i tre ved hjelp av en dreiebenk og ulike dreiejern.
Treskjærer
Som treskjærer former, restaurerer, rekonstruerer og utsmykker du treprodukter med utskjæringer.
Truck- og liftmekaniker
Truck- og liftmekanikere kontroller, feilsøker, vedlikeholder og reparerer trucker og lifter med tilhørende utstyr.
Urmaker
En urmaker reparerer, vedlikeholder og restaurerer alt fra små urverk til store klokker, fra mekaniske urverk til elektroniske urverk.
Vaskerioperatør
Vaskerioperatører utfører renhold og vedlikehold av tekstiler til storkunder.
Vedlikeholdsingeniør
Vedlikeholdsingeniører er ansvarlig for den løpende driften av utstyr og maskiner. De bruker datastyrte systemer for å overvåke rutinemessig vedlikehold og organisere reparasjoner.
Vei- og anleggsarbeider
En vei- og anleggsarbeider jobber med bygging, drift og vedlikehold av veier.
Verktøymaker
En verktøymaker produserer verktøy til industrien. Arbeidet foregår både for hånd og maskinelt.
Webdesigner / Webutvikler
En webdesigner kombinerer design, utvikling og administrasjon av multimedia-applikasjoner og nettsteder – og drar generelt nytte av en grunnleggende forståelse for websystemer og teknologi, herunder...
Yrkesfaglærer
En yrkesfaglærer er en lærer med spisskompetanse innenfor et fagfelt, som for eksempel bygg- og anleggsteknikk eller helse- og oppvekstfag. De fleste yrkesfaglærerne arbeider på de yrkesfaglige utdanningsprogrammene i videregående skole.
Yrkessjåfør
En yrkessjåfør jobber med person-, vare-, anleggs-, bulk-, tank- eller spesialtransport. Det er påkrevd riktig type førerkort, og for frakt av farlig god kreves også ADR kompetansebevis.
Økonom
Økonom er en samlebetegnelse på mange ulike yrker. Felles for økonomene er at de har kunnskap innen økonomi, som for eksempel regnskap, revisjon, analyse eller liknende.
Økonomikonsulent
Økonomikonsulenten er en sentral ressursperson på økonomiområdet. Økonomikonsulenter arbeider med budsjettering og budsjettkontroll i det private næringsliv eller i offentlig forvaltning. Som...

Viser 336 studier innen Teknologi

Avansert søk
Studienavn Fagområde Nivå
3D-MODELLERING OG TEKNISK TEGNING MED DAK (CAD), DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
3D-MODELLERING, 3D-PRINTING OG LASERKUTTING, DELTID - 7,5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
AKADEMISK E-SPORT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ALLMENN MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ANVENDT BIOTEKNOLOGI OG BIOMEDISIN Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Master
ANVENDT DATA- OG INFORMASJONSTEKNOLOGI (ACIT) Informasjonsteknologi og informatikk Master
APPLIKASJONSUTVIKLING FOR ANDROID - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
AUDIOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
AUTOCAD - 6 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
AUTOMASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
AUTOMATISERING, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
AUTOMATISERINGSFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AUTOMATISERINGSFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BEREGNINGSVITENSKAP: BILDEANALYSE OG BIOMEDISINSK DATABEHANDLING Matematikk og naturfag Master
BEREGNINGSVITENSKAP: FYSIKK Matematikk og naturfag Master
BEREGNINGSVITENSKAP: MATERIALVITENSKAP Matematikk og naturfag Master
BEREGNINGSVITENSKAP: MEKANIKK Matematikk og naturfag Master
BIBLIOTEK- OG INFORMASJONSVITENSKAP Mediefag, bibliotekfag og journalistfag Årsstudium
BIG DATA - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
BIL OG MOTOR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
BIOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
BIOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag 5-årig master
BIOTEKNOLOGI - 60 SP Matematikk og naturfag Videre- og etterutdanning
BIOTEKNOLOGI OG KJEMIINGENIØRFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
BRUK AV PC-VERKTØY Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
BRUKERMEDVIRKNING, INNOVASJON OG VELFERDSTEKNOLOGI, DELTID SAMLINGSBASERT Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Videre- og etterutdanning
BYGG OG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
BYPLANLEGGING OG SAMFUNNSSIKKERHET Samfunnsfag, psykologi Bachelor
BÆREKRAFT I BYGGENÆRINGEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
BÆREKRAFTIG ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÆREKRAFTIG PRODUKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÆREKRAFTS-, ARBEIDSMILJØ- OG SIKKERHETSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÅTBYGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
C#.NET - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
CGM JOURNAL (WINMED3) PASIENTJOURNALSYSTEM Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Kurs og emner
CYBERSIKKERHET Informasjonsteknologi og informatikk Master
DATA OG ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
DATABASER - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DATABASER 2 - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DATABASER OG WEBAPPLIKASJONER 1 - 10 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DATAELEKTRONIKERFAGET Informasjonsteknologi og informatikk Vg3
DATAKOMMUNIKASJON - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DATALINGVISTIKK OG SPRÅKTEKNOLOGI Språk, litteratur Master
DATAMASKINTEKNIKK - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DATASIKKERHET - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DATATEKNOLOGI Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
DATATEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
DATATEKNOLOGI Informasjonsteknologi og informatikk Master
DATATEKNOLOGI, SERVER- OG NETTVERKSDRIFT Informasjonsteknologi og informatikk Fagskoleutdanning
DATAVITENSKAP Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
DESIGN AV ELEKTRONISKE SYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
DIGITAL ESTETIKK, DELTID SAMLINGSBASERT - 10 SP Estetiske fag, kunst- og musikkfag Videre- og etterutdanning
DIGITAL ETTERFORSKNING OG HENDELSESHÅNDTERING Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
DIGITAL FORMIDLING OG FORTELLING: PRAKTISK PRODUKSJON - 20 SP Mediefag, bibliotekfag og journalistfag Kurs og emner
DIGITAL FORRETNINGSUTVIKLING Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
DIGITAL FOTOGRAFERING - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DIGITAL INFRASTRUKTUR OG CYBERSIKKERHET Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
DIGITAL SAMHANDLING Informasjonsteknologi og informatikk Master
DIGITALE MEDIER: INNFØRING - 10 SP Mediefag, bibliotekfag og journalistfag Kurs og emner
DIY - PRAKTISK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
DRIFT AV LOKALNETTVERK - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DRIFT AV MS EXCHANGE OG MS SQL SERVER - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
DRONEOPERATØRFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
DRONEPILOT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
E-HELSE OG VELFERDSTEKNOLOGI, DELTID Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Fagskoleutdanning
ELEKTRISK REDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
ELEKTRONIKK, INFORMATIKK OG TEKNOLOGI Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
ELEKTRONIKK, INFORMATIKK OG TEKNOLOGI Informasjonsteknologi og informatikk Master
ELEKTRONISK SYSTEMDESIGN OG INNOVASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
ELEKTRONISKE SYSTEMER OG INSTRUMENTERING Informasjonsteknologi og informatikk Master
ELEKTROTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ELEKTROTEKNOLOGI - Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
EMBEDDED COMPUTING SYSTEMS Informasjonsteknologi og informatikk Master
ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG KLIMA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ I BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI- OG PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI, RESERVOAR OG GEOVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGIOMSTILLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ESST - SOCIETY, SCIENCE AND TECHNOLOGY IN EUROPE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ESST: SAMFUNN, VITENSKAP OG TEKNOLOGI I EUROPA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING MED ROBOTTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING MED ROBOTTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - SMART DRIFTS- OG VEDLIKEHOLDSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FDVU-INGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FELLES EUROPEISK MASTERPROGRAM I SYSTEMDYNAMIKK (EMSD) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FERSKVANNSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FLEKSIBEL BYGGINGENIØRUTDANNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FLYTEKNISK FAGUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FORNYBAR ENERGI Matematikk og naturfag Master
FORNYBAR ENERGI OG NANOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FORNYBAR ENERGI, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FORNYBAR ENERGI, SIVILINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FORNYBARE ENERGISYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FÔRTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
FUNDAMENTERINGSFAGET (OPPLÆRING I BEDRIFT) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
GEOMATIKK - KART, SATELITTER OG 3D-MODELLERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
GEORESSURSER OG GEOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
GEOVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
GRAFISK PRODUKSJONSTEKNIKK - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
GRØNN OMSTILLING I INDUSTRI OG BYGGENÆRINGEN, DELTID, NETTBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
GRØNN OMSTILLING INNEN AVFALL OG GJENVINNING, DELTID, NETTBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
GRØNN TEKNOLOGI OG PRESISJON, DELTID Fiskeri-, husdyr- og landbruksfag Fagskoleutdanning
HAVBRUK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
HAVRESSURSER Matematikk og naturfag Master
HAVTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
HAVVIND FOR LEVERANDØRINDUSTRIEN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
HELSETEKNOLOGI OG DIGITALISERING I HELSE OG OMSORGSTJENESTEN, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Årsstudium
HMS FOR IK-SYSTEMANSVARLIG OG SAKSBEHANDLERE Økonomi, marked og administrasjon Kurs og emner
HONOURS-PROGRAMMET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
HR, TEKNOLOGI- OG DIGITALISERINGSLEDELSE Økonomi, marked og administrasjon Bachelor
HTML5 - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
IK ERFARING - 30 SP Samfunnsfag, psykologi Kurs og emner
IKT FOR LÆRERE - 30 SP Lærer- og lektorutdanning Videre- og etterutdanning
IKT I LÆRING - 5 SP Lærer- og lektorutdanning Videre- og etterutdanning
IKT-SERVICEFAG Informasjonsteknologi og informatikk Vg2
INDUSTRIELL KJEMI- OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INDUSTRIELL KYBERNETIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INDUSTRIELL TEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
INDUSTRIELL ØKONOMI OG TEKNOLOGILEDELSE, SIVILINGENIØR Økonomi, marked og administrasjon Master
INDUSTRIMEKANIKERFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
INDUSTRITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
INDUSTRITEKNOLOGI, GRUNNKOMPETANSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
INDUSTRITEKNOLOGI, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE, 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
INFORMASJONSSIKKERHET OG PRODUKTFORVALTNING - 15 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
INFORMATIKK, DRIFT AV DATASYSTEMER Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
INGENIØR - DRONETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - GEOMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - GEOVITENSKAP OG ENERGIRESSURSER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEDISINSK TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKATRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKATRONIKK OG PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INNEBYGDE SYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INNOVASJON OG TEKNOLOGI SVALBARD Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
INNOVASJON OG TEKNOLOGILEDELSE Økonomi, marked og administrasjon Master
INNOVASJON OG TEKNOLOGILEDELSE, DELTID Økonomi, marked og administrasjon Master
INTEGRERT MASTERPROGRAM I HAVBRUK (SIVILINGENIØR) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INTEGRERT MASTERPROGRAM I HAVTEKNOLOGI (SIVILINGENIØR) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INTRODUKSJON TIL CLO3D FOR TEKSTILINDUSTRIEN - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
INTRODUKSJON TIL CLO3D FOR TEKSTILINDUSTRIEN, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
IT OG AUTOMATISERING Informasjonsteknologi og informatikk Master
IT OG AUTOMATISERING, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Master
IT OG LEDELSE Økonomi, marked og administrasjon Master
IT, DIGITALISERING OG ROBOTISERING, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Fagskoleutdanning
ITIL V3 - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
IT-INTRODUKSJON - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
IT-STRATEGI I ORGANISASJONER - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
KOMMUNIKASJON OG FORHANDLINGSFORSTÅELSE, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
KOMPLETTERENDE INGENIØR- OG TEKNOLOGIUTDANNING - 60 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
KONSTRUKSJONS- OG MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KUNNSKAP, TEKNOLOGI OG SAMFUNN (STS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
KUNNSKAP, TEKNOLOGI OG SAMFUNN (STS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KUNSTIG INTELLIGENS MED TALE OG MULTIMODAL INTERAKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KYBERNETIKK OG ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
KYBERNETIKK OG ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KYST- OG MARINTEKNOLOGI OG LEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LEDELSE AV TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
LEDELSE OG DIGITALE FORRETNINGER Økonomi, marked og administrasjon Master
LINUX SYSTEMDRIFT - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
LIVE ELECTRONICS: MUSIKKTEKNOLOGI FOR UTØVERE, DELTID - 30 SP Estetiske fag, kunst- og musikkfag Videre- og etterutdanning
LUFTFARTSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARIN BIODIVERSITET OG BIOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
MARIN BIOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
MARIN FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM LEDELSE - TEKNISK RETNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM LEDELSE - TEKNISK RETNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM LEDELSE, INDUSTRIMASTER - TEKNISK RETNING, DELTID SAMLINGSBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIME OPERASJONER FOR HAVVIND, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
MARKED OG SAMFUNN - 7,5 SP Økonomi, marked og administrasjon Kurs og emner
MARKED OG SAMFUNN, DELTID - 7,5 SP Økonomi, marked og administrasjon Kurs og emner
MASKINTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MAT OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MATERIALER, NANOFYSIKK OG KVANTETEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
MATERIALVITENSKAP FOR ENERGI- OG NANOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Bachelor
MATERIALVITENSKAP FOR ENERGI- OG NANOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
MATERIALVITENSKAP OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MATVITENSKAP, TEKNOLOGI OG BÆREKRAFT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MEDIE- OG INTERAKSJONSDESIGN Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
MEDIER, KOMMUNIKASJON OG INFORMASJONSTEKNOLOGI Mediefag, bibliotekfag og journalistfag Master
MEKANIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MEKANISK TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
MEKATRONIKK, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MEKATRONIKK, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MENGDELANDMÅLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MIKRO- OG NANOSYSTEMTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MILJØTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MILJØVITENSKAP OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MOBIL KOMMUNIKASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MOOC: INNFØRING I INFORMASJONS- OG KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI - 15 SP Lærer- og lektorutdanning Videre- og etterutdanning
MOOC: PEDAGOGISK BRUK AV IKT - 15 SP Lærer- og lektorutdanning Videre- og etterutdanning
MOTOR OG KJØRETØY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
MUSIC, COMMUNICATION AND TECHNOLOGY Estetiske fag, kunst- og musikkfag Master
MUSIKK, KOMMUNIKASJON OG TEKNOLOGI Estetiske fag, kunst- og musikkfag Master
MUSIKKTEKNOLOGI Estetiske fag, kunst- og musikkfag Master
MUSIKKTEKNOLOGI Estetiske fag, kunst- og musikkfag Bachelor
MUSIKKTEKNOLOGI Estetiske fag, kunst- og musikkfag Halvårsstudium
NATURAL SCIENCES AND INFORMATICS AT BACHELOR'S LEVEL Matematikk og naturfag Årsstudium
NATURAL SCIENCES AND INFORMATICS AT MASTER'S LEVEL Matematikk og naturfag Årsstudium
NAUTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
NETTVERKSSIKKERHET - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
NETTVERKSTEKNOLOGI - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
NUKLEÆRTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
NÆRINGSRETTET BIOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
OBJEKTORIENTERT PROGRAMMERING MED SYSTEMARBEID - 10 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
OFFENTLIGE INNKJØP OG KONTRAKTER - 7,5 SP Økonomi, marked og administrasjon Kurs og emner
OFFENTLIGE INNKJØP OG KONTRAKTER, DELTID - 7,5 SP Økonomi, marked og administrasjon Kurs og emner
OLJE OG GASSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
OLJE- OG GASSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
OPERATIV MARITIM LEDELSE, DELTID, ERFARINGSBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
OPERATIVSYSTEMER - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
OPERATIVSYSTEMER OG TJENESTEDRIFT - 10 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
ORGANISASJON, DIGITALISERING, ADMINISTRASJON OG ARBEID Økonomi, marked og administrasjon Master
PETROLEUM, ENERGIØKONOMI OG FINANS Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
PETROLEUMSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
POLYMER TECHNOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
POWERSHELL I PRAKTISK SCRIPTING - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PRAKTISK LINUX - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
PRODUKTDESIGN OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PRODUKTDESIGN OG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
PROGRAMMERBAR ELEKTRONIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
PROGRAMMERING 1 - 10 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PROGRAMMERING FOR MOBIL - 10 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PROGRAMMERING I C++ - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PROGRAMMERING I JAVA - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PROGRAMMERING I VISUAL BASIC - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
PROGRAMMERING OG WEB-TEKNOLOGI Informasjonsteknologi og informatikk Folkehøgskoleutdanning
PROSESSIKKERHET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
PROSESSINDUSTRI I GRØNT SKIFTE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
PYTHON FOR PROGRAMMERS - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
REALFAG MED TEKNOLOGIFAG Matematikk og naturfag Vg2
REALFAG MED TEKNOLOGIFAG Matematikk og naturfag Vg3
REALFAG OG TEKNOLOGI Matematikk og naturfag Årsstudium
REHABILITERING AV VERNA MEKANISKE KONSTRUKSJONER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
RESERVOAR OG GEOENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ROMFYSIKK OG -TEKNOLOGI Matematikk og naturfag Master
ROMSYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ROMTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SCREEN CULTURES Mediefag, bibliotekfag og journalistfag Master
SENSORSYSTEMER OG INNOVASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SENSORSYSTEMER OG INNOVASJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SHAREPOINT - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, HELSETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, SENSORTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - DATAVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ELECTRIC POWER ENGINEERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØTEKNOLOGI, DELTID8 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY - MILJØTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - GEOINFORMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - HYDROPOWER DEVELOPMENT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - IKT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL KJEMI- OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL TEKNOLOGI OG DRIFTSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI OG TEKNOLOGILEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INFORMASJONS- OG KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INFORMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INGENIØRVITENSKAP OG IKT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INTEGRERT BYGNINGSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - IT OG AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - IT OG AUTOMATISERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - KJEMI OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - MARIN- OG OFFSHORETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARINE TECHNOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - MIKRO- OG NANOSYSTEMTEKNOLOGI, INDUSTRIMASTER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - NANOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - NATURAL GAS TECHNOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PETROLEUMSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ROBOTTEKNOLOGI OG SIGNALBEHANDLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - UNDERVANNSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SKAP TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
SKIPSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
SKJERMKULTUR Mediefag, bibliotekfag og journalistfag Master
SOLCELLETEKNOLOGI OG VAKUUMTEKNOLOGI - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
SPILL OG OPPLEVELSESTEKNOLOGI Informasjonsteknologi og informatikk Årsstudium
STORT IT-PROSJEKT I DRIFT AV DATASYSTEMER - 20 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
STORT IT-PROSJEKT I INFORMASJONSBEHANDLING - 20 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
SVEISEFAGET - PRAKSISKANDIDAT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
SVEISERFAGER, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SVEISETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
SYSTEM CENTER CONFIGURATION MANAGER - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
SYSTEMINGENIØR - INDUSTRIMASTER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SYSTEMINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SYSTEMUTVIKLING - 10 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
TEKNOLOGI - KONSTRUKSJONSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
TEKNOLOGI - PROSJEKTLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
TEKNOLOGI FOR LÆRERE I GRUNNUTDANNINGEN - 60 SP Lærer- og lektorutdanning Videre- og etterutdanning
TEKNOLOGI- OG INDUSTRIFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg1
TEKNOLOGI OG SIKKERHET I NORDOMRÅDENE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TEKNOLOGI, DESIGN OG PRODUKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
TEKNOLOGI, INNOVASJON OG KUNNSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TEKNOLOGIDESIGN OG LEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
TEKNOLOGIDESIGN OG -LEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
TEKNOLOGILEDELSE Økonomi, marked og administrasjon Bachelor
TEKNOLOGISKE FAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
TEKNOLOGISKE FAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Halvårsstudium
TEKNOLOGISKE FAG / FLYGELEDER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Halvårsstudium
TELEKOMMUNIKASJON OG NETTVERKSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TINGENES INTERNETT OG SMARTE BYER, DELTID - 7,5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Videre- og etterutdanning
TRANSPORT- OG BYPLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TRES - INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
UNDERVANNSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
UTØVENDE MUSIKKTEKNOLOGI Estetiske fag, kunst- og musikkfag Master
VEDLIKEHOLDSTEKNIKK 4.0 Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
VEG, JERNBANE OG TRANSPORT, DELTID, ERFARINGSBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
VEI- OG VA-TEKNIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
VELFERDSTEKNOLOGI I HELSE- OG SOSIALTJENESTENE Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Videre- og etterutdanning
VELFERDSTEKNOLOGI OG DIGITAL HJEMMEOPPFØLGING, DELTID Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Fagskoleutdanning
VELFERDSTEKNOLOGI, DELTID Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Årsstudium
VERKTØYMAKERFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE, 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
VINDENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
VIRTUELLE TJENERE - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
WHITEKEEPER: SNØ, SKIHEIS OG MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Folkehøgskoleutdanning
XML-TEKNOLOGI - 5 SP Informasjonsteknologi og informatikk Kurs og emner
YRKESFAGLÆRERUTDANNING I TEKNOLOGI- OG INDUSTRIFAG Lærer- og lektorutdanning Bachelor
ØKONOMI, TEKNOLOGI OG INNOVASJON Økonomi, marked og administrasjon Bachelor

Du kan studere Teknologi ved 477 skoler

Høgskole
Kristiania
Lyst til å studere noe som gjør deg klar for fremtidens arbeidsliv? Vi har mange ulike studier på fagskole-, årsstudium-, bachelor- og masternivå.
Høgskole
Kristiania Nettstudier
Som nettstudent hos Høyskolen Kristiania får du mange fordeler. Blant annet har du muligheten til å studere hvor og når du vil, benytte deg av vårt karrieresenter, få personlig oppfølging av våre dyktige veiledere m.m.
Fagskole
Fagskolen Viken
Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller relevant praksis.
Høgskole
Høgskolen i Molde
Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, og tilbyr spennende studier innen helse- og sosialfag, informatikk, logistikk, Jus og samfunnsfag, idrett og økonomi.
Høgskole
Høgskolen i Østfold
Vi tilbyr høgskolestudier innen ingeniør, data, språk, økonomi, scenekunst, samfunnsfag, helse- og sosialfag og lærerutdanning. Studer i Halden eller i Fredrikstad.
Universitet
Norges miljø og biovitenskapelige universitet - NMBU
NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting.
Fagskole
Centric IT Academy
Studerer du hos oss opparbeider du deg en solid IT-kompetanse som er ettertraktet på arbeidsmarkedet.
Fagskole
Fagskolen Diakonova
Fagskolen Diakonova skal tilby utdanninger som svarer på samfunnets behov, og gi muligheter til kvalifisering og utvikling til flere.
Universitet
Universitetet i Innlandet
Ved Universitetet i Innlandet (HINN) tilbyr vi fleksible utdanningar ved seks ulike studiestader.
Universitet
American College of Norway
Ta det første året av en amerikansk bachelorgrad i Norge. Vi tilbyr et internasjonalt studentmiljø der du studerer sammen med norske og amerikanske studenter. Få unike vennskap du tar med deg videre til USA!
Høgskole
Forsvarets Høgskole
En utdanning i Forsvaret gir deg et bredt spekter av kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom en unik kombinasjon av teori, praksis og refleksjon utvikles og formes du til å bli en spesialist eller offiser.
Universitet
Kingston University - London
Kingston University is known for its career-focused courses, excellent teaching quality and entrepreneurial graduates. Based in an attractive riverside area of south-west London, Kingston University offers all the excitement of central London in a relaxed town environment.

Du kan studere Teknologi 167 steder

Alta er en kommune i Finnmark fylke. Alta er Finnmarks mest folkerike kommune, og mens de fleste andre kommuner i fylket har fått redusert sitt folketall de senere år, har Alta i etterkrigstiden vært preget av jevn og til dels sterk vekst.
Lindås er en kommune i Hordaland. Den grenser i nord mot Masfjorden og Modalen, og i vest mot Radøy og Austrheim.
Arendal er en by og en kommune i Aust-Agder fylke, og den er også fylkets administrasjonssenter. Antall innbyggere i kommunen har i 2011 passert 42 600. Kommunen grenser i sørvest mot Grimstad, i nordvest mot Froland, og i nordøst mot Tvedestrand.
Asker er en kommune i Akershus, Akershus Vest. Den er en forstadskommune til Oslo, og en stor del av befolkningen pendler dit. Den ligger i Oslo bispedømme.
Austevoll er en kommune i Hordaland fylke, sør for Bergen. Austevoll er landets største øykommune som ikke er landfast. Austevoll kommune har totalt 667 øyer, holmer og skjær.
Balsfjord, kommune i Troms fylke, omfatter landet på begge sider av Balsfjorden, herunder storparten av Malangshalvøya (mellom Malangen og Balsfjorden) og strekker seg ca. 25 km fra fjordbotnen mot sørøst inn i landet, nesten til svenskegrensen.
Bergen er en by og kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad.
Kommunen grenser til Kristiansand og Vennesla i Vest-Agder og Iveland, Evje og Hornnes, Froland, Grimstad og Lillesand i eget fylke. Birkeland ligger ved riksvei 41, 30 km fra Kristiansand og 13 km fra Lillesand.
Bodø er en by og kommune, i det tradisjonelle landskapet Salten i Nordland, der byen er fylkets desidert største og administrasjonssenter.
Brønnøy, kommune i Nordland fylke, ligger på Helgelandskysten i den sørlige delen av Nordland fylke. Storparten av befolkningen bor på strandflaten i den vestlige del av kommunen og på øyene utenfor.
Bærum er en kommune i vestdelen av Akershus fylke, og er Norges femte største kommune etter innbyggertall. Bærum er Akershus' største kommune målt i antall innbyggere, men kun den niende største målt i areal.
Bømlo, kommune i ytre Hordaland, lengst sørvest i fylket, på nordsiden av Bømlafjorden, Hardangerfjordens ytterste del. Kommunen omfatter Bømlo (171 km2) , Goddo (16 km2) og Moster (12 km2) samt ca. 1000 andre øyer, holmer og skjær; ligger i sin helhet på øyer.
Drammen er en by og kommune i Buskerud. Byen ligger ca. 40 km sydvest for Oslo. Drammen er sentrum i en av de raskest voksende byregionene i Norge.
Elverum er en kommune i Hedmark. Tettstedet Elverum består av Leiret på østsiden og Vestad på vestsiden av Glomma. Tettstedet har - som sentralsted for Østerdalen og den nordre delen av Solør - hatt en raskere vekst enn kommunen som helhet.
Fredrikstad er en kommune i Østfold, med 76 932 innbyggere. Den er således Østfold største, Østfold nest største by og Norges sjette største kommune målt i antall innbyggere. Byen Fredrikstad ligge ved Glommas utløp.
Gjøvik er en by og kommune i Oppland, og den mest folkerike bykommunen i region Innlandet. Tettstedet Gjøvik har 19 261 innbyggere.
Gran, kommune i Oppland fylke, nord for Jevnaker og Lunner; utgjør den nordlige delen av Hadeland, strekker seg fra fylkesgrensen mot Akershus (Hurdal) i øst over midtre del av Randsfjorden til fylkesgrensen mot Buskerud i vest (Ringerike).
Grimstad er en kystkommune i Aust-Agder fylke. Kommunen grenser til Arendal i øst, Froland og Birkenes i nord og Lillesand i vest. Grimstad har 20 957 innbyggere per 1. juli 2011.
Hadsel, kommune i Nordland fylke, i Vesterålen. Omfatter Hadseløya (102 km2), den sørligste delen av Langøya (98 km2), den nordøstre delen av Austvågøy (203 km2), og sørvestre delen av Hinnøya (150 km2).
Halden er en by og storkommune i Østfold. Halden har med sine mange skoler og lærere vært en viktig utdanningsplass - for Østfold, Norge og nordre Bohuslän i Sverige. Og Halden er den dag i dag hovedbasen for Høgskolen i Østfold.
Hamar er en by og kommune i Hedmark. Den grenser i vest til Ringsaker, i nordøst til Åmot, i øst til Løten, og i sør til Stange.
Hammerfest, kommune i Finnmark fylke, som ligger på deler av øyene Kvaløya, Seiland og Sørøya. Hammerfest by ligger på vestsiden av Kvaløya ved skipsleia gjennom Sørøysundet.
Harstad, kommune helt sør i Troms fylke, på nordøstsiden av Hinnøya, ut mot Vågsfjorden, omfatter dessuten den sørvestlige del (69,3 km2) av Grytøya samt flere mindre øyer.
Haugesund er en by og en kommune i Rogaland på vestkysten av Norge og er en liten kommune, kun 72 km². Tettstedet Haugesund har 44 524 innbyggere og byen fungerer som regionsenter for i overkant av 111 000 mennesker på Haugalandet.
Horten er både en kystby i Vestfold, beliggende mellom Holmestrand i nord og Tønsberg i sør, og en kommune med samme navn. Kommunens areal er ca. 71 km², med ca. 25 000 innbyggere, med hovedtyngden av innbyggerne i gamle Horten by
Hå kommune ligger sørvest i Rogaland fylke og grenser i nord til Klepp og Time, i øst til Bjerkreim og i sør til Eigersund. Kommunen består av den sørlige parten av Jæren i tillegg til enkelte nordlege deler av Dalane.
Rissa, kommune i Sør-Trøndelag fylke, omfatter kyststrekningen nord for ytre Trondheimsfjord fra fylkesgrensen mot Nord-Trøndelag i øst til Stjørnfjorden i vest.
Askim er en kommune i Østfold fylke, sør for Øyeren og øst for Glomma som her gjør en bue mot vest.
Karmøy, kommune i Rogaland fylke, sør for Haugesund, består av øya Karmøy (176,8 km2) og noen småøyer utenfor denne (bl.a. Føyno (Feøy) 1,3 km2), halvøya mellom Karmsundet og Førdesfjorden på fastlandet, samt Fosen (12,2 km2) og noen andre, mindre øyer sør for halvøya.
Kautokeino, kommune i Finnmark fylke på den vestlige del av Finnmarksvidda. Grenser i nord til Alta, i øst til Karasjok, i vest til Troms fylke, i sør til Finland.
Vågsøy, kommune i Sogn og Fjordane. Kommunen ligger på nordsiden av Nordfjord., helt ute ved kysten. Til kommunen hører også øyene Silda i Sildagapet og Husevågøy og Gangsøy som ligger ved munningen av Nordfjord.
Klepp, kommune i Rogaland fylke, ved kysten på den midtre delen av Jæren. Kommunen strekker seg østover til Frøylandsvatnet og ligger i sin helhet på Låg-Jæren med høyeste punkt 102 moh.
Kongsberg er en bykommune i Buskerud, kommunen har et areal på 792 km², og har 24 739 innbyggere.
Kongsvinger er en kommune i Hedmark fylke. Kongsvinger ligger i fylkets sørligste del og grenser i nord til Grue, i sør til Eidskog, i vest til Sør-Odal og i øst til Sverige.
Kristiansand er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Kristiansand er Norges femte største by og hadde 84 476 innbyggere.
Kristiansund, kommune i Møre og Romsdal fylke, ligger på øyer ved utløpet av de store fjordene på Nordmøre.
Kvinnherad, kommune i Sunnhordland, Hordaland fylke. Kommunen faller i tre hovedområder. Størstedelen ligger på østsiden av Hardangerfjorden, på Folgefonnhalvøyas vestre del. Til kommunen hører også Ølve og Hatlestrand på vestsiden av Hardangerfjorden, ytterst på Samnangerhalvøya.
Larvik, kommune i Vestfold fylke, omkring Larviksfjorden og nedre del av de to vassdragene som munner ut her, Farriselva (Siljanvassdraget) og Numedalslågen. Larvik er Vestfolds største kommune, både etter areal og folketall.
Levanger, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger ved Trondheimsfjorden ca. 80 km nordøst for Trondheim og omfatter også den 28 km2 store Ytterøy ute i fjorden. I nord og øst grenser Levanger til Verdal, i sør til Stjørdal og i vest til Frosta.
Lillehammer er en kommune sør for Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Tettstedet Lillehammer har 20 857 innbyggere.
Skedsmo er en kommune i Akershus fylke og avstand til Oslo sentrum er 18 km. Skedsmo er landets aller raskeste voksende kommuner med en befolkningsvekst på 3,8 % i 2007.
Mandal, kommune i Vest-Agder fylke, lengst sør i fylket. Grenser til Lindesnes i vest, Marnardal i nord og Søgne i øst.
Malvik, kommune i Sør-Trøndelag fylke, ligger på sørsiden av Trondheimsfjorden mellom Trondheim i vest og Stjørdal med Trondheim Lufthavn Værnes i øst.
Midtre Gauldal er en kommune i Sør-Trøndelag fylke. Kommunen omfatter midtre del av Gaulas dalføre, sidedalene mot sør, Soknedalen, Budalen og Fordalen samt skog- og fjellstrekninger omkring.
Tettsted og administrasjonssenter i Rana kommune, Nordland, innerst i Ranfjorden. Tettstedet omfatter Grubhei i øst, Selfors, Ytteren og Båsmoen i nord, og Andfiskå/Hauknes i sørvest.
Molde er en by og en kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Molde kommune dekker 362 km² og har 25 686 innbyggere. Selve byen Molde strekker seg som et om lag 10 km langt belte langs nordsiden av Fannefjorden og Moldefjorden, med sentrum rett vest for Moldeelvas utløp.
Moss, kommune i Østfold fylke, ved Oslofjorden, ca. 60 km sør for Oslo. Omfatter Jeløy, fastlandet mellom Vansjø og Mossesundet, samt den store Dillingøy i Vansjø.
Namsos, kommune i Nord-Trøndelag fylke, omfatter områdene på begge sider av utløpet av Namsen. I nord omfatter kommunen også områdene rundt Blikkengfjorden og dens armer, samt øyene Otterøya (139 km2), Hoddøy (10 km2) og en del (23 km2) av Elvalandet.
Kommune i Nordland fylke, omkring innerste del av Ofotfjorden, grenser i nord til Troms fylke, i øst og sør til Sverige, og i vest og sørvest til hhv. Evenes og Ballangen kommuner.
Nord-Aurdal, kommune i Oppland fylke, midt i Valdres omkring Strondafjorden og øvre del av Begna, grenser i sørvest til Gol kommune og nordøst til Etnedal.
Nordkapp er en kommune i Finnmark fylke og ligger på begge sider av Porsangens ytre del. Omfatter Magerøya, den nordøstlige delen av Porsangerhalvøya og den vestlige delen av Sværholthalvøya.
Notodden, kommune nordøst i Telemark fylke, strekker seg fra Blefjell (med bl.a. Tverrgrønut, 1305 moh.) på grensen mot Tinn kommune og Buskerud i nordøst til Lifjell på grensen mot Seljord i sørvest.
Orkdal, kommune i Sør-Trøndelag fylke, sørvest for Trondheim omkring Orkdalsfjorden og de nederste 20 km av Orklas dalføre samt flere mindre sidedaler i vest.
Oslo er i dag studiested for over 60.000 studenter. Du finner byen ofte omtalt som studenthovedstaden, og med Norges største og eldste universitet og godt over 20 høyskoler er byen et naturlig førstevalg for mange norske studenter.
Porsgrunn, kommune i Telemark fylke, omfatter byen Porsgrunn og de tidligere kommunene Eidanger og Brevik som ble innlemmet 1964. Kommunen ligger mellom Bamble i vest, Skien og Siljan i nord og Vestfold fylke i øst.
Randaberg, kommune i Rogaland fylke, danner nordspissen av Jæren, nordvest for Stavanger.
Ringsaker, kommune i Hedmark fylke, omfatter bygdene som ligger vest og nord for Hamar. Ringsaker har størst jordbruksareal av alle landets kommuner, likeledes flest driftsenheter.
Råde, kommune i Østfold fylke, nord for Fredrikstad, mellom Vansjø og Oslofjordens armer Kurefjorden og Krokstadfjorden.
Sandefjord, kommune i Vestfold fylke, mellom Tønsbergfjorden i øst, Goksjø i nordvest og Sandefjordsfjorden i sørvest. Mot vest grenser kommunen til Larvik. Bysenteret er innerst i Sandefjordsfjorden.
Sandnes, kommune i Rogaland fylke, ved botnen og på østsiden av Gandsfjorden; bysenteret ligger ved fjordbotnen 14 km sør for Stavanger sentrum.
Sarpsborg, kommune i Østfold fylke, på vestsiden av Glomma ved Sarpsfossen og øst for Fredrikstad.
Sel, kommune i Oppland fylke, i Nord-Gudbrandsdal, omfatter hoveddalen fra Sjoa til 20 km nord for Otta, på vestsiden dessuten nedre deler av Sjoas og Ottas dalfører. På østsiden når Sel inn i den vestlige del av Rondane.
Skien, kommune i Telemark fylke, nord for Porsgrunn, Bamble og Drangedal, grenser til Nome og Sauherad i vest, til Kongsberg (Buskerud) i nord og til Siljan.
Sogndal, kommune i Sogn og Fjordane, omkring Sogndalsfjorden, en nordgående arm fra Sognefjorden. Kommunen omfatter det aller meste av Kaupangerhalvøya mellom Sogndalsfjorden og Sognefjorden samt Sogndalselvas dalføre nordvestover til Steindalsbreen.
Eid kommune i Sogn og Fjordane, kommune i Nordfjord Sogn og Fjordane. Kommunen omfatter områdene omkring Eidsfjorden, som er en 13 km lang arm av Nordfjorden.
Stavanger er det tredje største byområdet i landet med 235 238 innbyggere. Stavanger er en by og kommune på Nord-Jæren i Rogaland.
Steinkjer, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger ved nordøstsiden av Beitstadfjorden, en utløper i nordlige del av Trondheimsfjorden og ved utløpene av Steinkjerelva og Figga.
Stjørdal er en kommune i Nord-Trøndelag fylke. Stjørdal ligger øst for Trondheim, innerst i Stjørdalsfjorden, grenser i sør til Sør-Trøndelag fylke.
Stord, kommune i Hordaland fylke, i Sunnhordland, omfatter den sørøstlige halvparten (ca. 127 km2) av øya Stord, øyene Huglo (13,9 km2), Føyno (1,3 km2) og noen småøyer.
Førde er en kommune i Sunnfjord, Sogn og Fjordane fylke. Førde omfatter landet omkring botnen av Førdefjorden, på sørsiden strekker den seg et par mil utover fjorden.
Surnadal, kommune i Møre og Romsdal fylke, på Nordmøre, grenser i øst til Sør-Trøndelag. Surnadal ligger øst for Halsafjordens indre armer, omkring Åsskardfjorden, Hamnesfjorden, Surnadalsfjorden og Todalsfjorden og strekker seg ca. 30 km østover fra hovedfjorden.
Sør-Varanger er en kommune i Finnmark fylke. Kommunen ligger omkring en rekke fjorder på sørsiden av Varangerfjorden og strekker seg sørover som en kile mellom Finland i sørvest og Russland i sørøst.
Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge, den sjuende største bykommunen og den niende største byen i Norge.
Trondheim er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med sine 180 280 innbyggere.
Tønsberg, kommune i Vestfold fylke, ligger på vestsiden av Oslofjorden, og omfatter kyststrekningen fra Åsgårdstrand via Tønsberg sentrum til Vear i Tønsbergfjorden.
Ullensaker er en kommune i Akershus med 31 194 innbyggere og er stadig i vekst. Kommunen huser Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn på Gardermoen
Ullensvang ligger i Hardanger i Vestland fylke.
Valle er en innlandskommune i Aust-Agder fylke. Det er to sentrer i kommunen, Valle og Rysstad, med kommuneadministrasjonen lokalisert i Valle.
Vefsn, kommune i Nordland fylke, omkring indre del av Vefsnfjorden. Kommunens vestre og østre del er svært berglendt med en rekke fjell over 1000 moh. Høyest er Geittinden ved grensen til Hemnes og Hattfjelldal i sørøst, 1556 moh.
Vennesla, kommune i Vest-Agder fylke, nord for Kristiansand, grenser i nord og nordøst til Aust-Agder fylke.
Verdal, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger øst for den indre del av Trondheimsfjorden. Verdal har form som en trekant med en side langs den 50 km lange grenselinjen mot Sverige og motstående hjørne i den korte kyststripen mot fjorden.
Voss Herad er en kommune i Hordaland fylke, lengst nordøst i fylket, med grense til Sogn og Fjordane i nord. Voss' næringsliv preges av Vossevangens rolle som handels-, administrasjons-, skole-, kommunikasjons- og turistsenter.
Vågan, kommune i Nordland fylke, i Lofoten, består av det meste av Austvågøya (den nordre delen tilhører Hadsel kommune), Gimsøya, Store og Lille Molla, Skrova, Årstein, sørvestspissen av Hinnøya samt en rekke småøyer, holmer og skjær.
Ørsta er en kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Den grenser i øst til Sykkylven og Stranda, i sør til Hornindal, og i sørvest til Volda.
Østre Toten, kommune i Oppland fylke, på vestsiden av Mjøsa sør for Gjøvik.
Ål er både en kommune og et tettsted i Hallingdal i Buskerud og ligger midt i mellom Oslo og Bergen. Ål er en tradisjonell landbruksbygd og største husdyrkommunen i Buskerud.
Ålesund er sunnmøres hovedstad og er også et studiesenter for regionen. Ålesund er en kystby og både næringsliv og utdanning er i stor grad rettet mot det maritime.
Åmot er en kommune i Hedmark fylke, i Østerdalen. På Rena ligger Høgskolen i Hedmark med avdeling for økonomi, samfunnsfag og informatikk.
Ås er en kommune i Follo i Akershus. Kommunen grenser til Vestby, Frogn, Oppegård og Ski i Akershus og Hobøl i Østfold.
Åsnes, kommune i Hedmark fylke, i Solør, mellom Våler i nord og Grue i sør. Åsnes har en stor del av de sysselsatte innenfor bygge- og anleggsvirksomhet.
Kombinasjonen av sol og strand, spennende storbyer, lave levekostnader og universiteter av høy standard har gjort Australia til et av de mest populære valgene for nordmenn som vil studere i utlandet.
Canada er et land i Nord-Amerika. Landet er en føderasjon bestående av ti provinser og tre territorier, med Ottawa som hovedstad. Med en landmasse på nesten 10 millioner km² er Canada verdens nest største land etter Russland. Landet har to offisielle språk, engelsk og fransk. Canada har over 90 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, i tillegg til et rikt fagtilbud. Landet er kjent for gjennomgående høy standard på sine universiteter.
Geografisk består Danmark av én stor halvøy, Jylland, og en rekke øyer, der Sjælland, Fyn, Lolland, Falster og Bornholm er de mest kjente. Danmark er et populært studieland for nordmenn. Her studerer vi blant annet medisin, psykologi, økonomi, fysioterapi, arkitektur og humanistiske fag. Undervisiningsspråket er dansk og det er vanligvis greit å skrive på norsk i oppgaver og eksamensbesvarelser. Utdanningen er, som i Norge, delt inn i treårig bachelor- og toårig mastergrad. Mastergrad i Danmark kalles forøvrig kandidat.
Filippinene er en øynasjon i Stillehavet, som består av 7 107 øyer omkring 100 km sørøst for det asiatiske fastlandet. Manila er hovedstad på Filippinene og ligger på øya Luzon. Landets offisielle språk er engelsk og filippinsk. På Filippinene finnes det over 400 utdanningsinstitusjoner.
Nederland er et land i Vest-Europa som ligger mellom Nordsjøen i vest og nord, Belgia i sør og Tyskland i øst. I landets grunnlov er Amsterdam fastlagt som hovedstad, mens Haag huser regjeringen og parlamentet. Nederland har ca 20 universiteter og mer enn 50 hogescholen (høyskoler). Studieåret i Nederland er inndelt i to semestre, fra september til desember og fra januar eller februar til juni eller juli. Språktesten Staatsexamen Nederlands als tweede taal - NT2 nivå II kreves for opptak til de fleste studier på nederlandsk.
New Zealand - Aotearoa - den lange hvite skys land. Landet med nesten 50 millioner sauer. Et land med sovende vulkaner, varme kilder, boblende søledammer og geysirer. Et land med vakker natur og et land for eventyrlystne.
Puerto Rico, er en øygruppe i Karibia, med 3 944 259 innbyggere. Hovedstaden er San Juan og offisielle språk er spansk og engelsk.
Spania er et land på Den iberiske halvøy i Sør-Europa. Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania. Byen har over 3,2 millioner innbyggere. Madrid ligger midt i Spania på 667 meters høyde. Spania har over 50 offentlige og 27 private universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner. For å få støtte fra Lånekassen og være sikker på at utdanningen din godkjennes i Norge, må du velge læresteder og grader godkjent av spanske utdanningsmyndigheter (grado/master oficial). Undervisingen foregår på spansk. Du må kunne spansk godt for å ha utbytte av undervisningen. Noen universiteter vil kreve at du tar språktesten DELE, på nivå B2. Enkelte bachelor- og mastergrader og opplegg for utvekslingsstudenter foregår på engelsk, og tilbudet er mer utbredt på private universiteter.
Det imponerende monarkiet over pytten har uante tilbud av studier og kulturopplevelser liggende på lur for deg. Er du klar til å møte studietiden i et historisk kolonirike som byr på opplevelser du ikke hadde trodd var mulig? Storbritannia kan tilby alt fra yrende uteliv og «pub crawls» til storslagne middelalderslott og mektige universiteter. La Storbritannia få være springbrettet til karrieren du har siktet etter.
Taiwan er en øy øst for det kinesiske fastland som nå utgjør størstedelen av Republikken Kina. Den mandelformede øya er på 36 000 kvadratkilometer. Det offisielle språket er taiwansk. Taipei er Republikken Kinas provisoriske hovedstad og den største byen på Taiwan.
Ungarn er et land i Sentral-Europa. Landets hovedstad er Budapest. Det offisielle språket er ungarsk. Snakker du ungarsk er fagtilbudet i Ungarn nærmest ubegrenset. Det er imidlertid flere muligheter for å studere på engelsk, tysk eller fransk. Det er i stor grad de engelskspråklige tilbudene innen medisin, veterinær, fysioterapi og psykologi som trekker norske studenter til Ungarn.
USA, er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika som består av 50 delstater. Hovedstaden er Washington, D.C. USA har rundt 315 millioner innbyggere, noe som gjør landet til verdens tredje mest folkerike, kun forbigått av Kina og India. Det er intet offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er det nasjonale språket. USA har over 4000 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, samt tusenvis av fagkombinasjoner. Lærestedet bestemmer fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å få studieplass.

Viser 11 relaterte artikler

Annonser:

 
DESIGN

TEKNOLOGI
 
HELSE
 
HR OG LEDELSE

NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK

MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

ØKONOMI
 
MASTERSTUDIER
 
MUSIKK
 
BACHELORSTUDIER
 
SKUESPILL OG DANS
 
VIDEREUDANNING
 
INTERIØR
 
LOGISTIKK
 
FILM OG MEDIER
 
SYKEPLEIE, SOSIONOM, VERNEPLEIE
 
FORNYBAR ENERGI
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FILM OG MEDIER
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Våre studentambassadører hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING


VID


Drømmer du om en utdannelse hvor du kan jobbe med mennesker, og hvor både faglig kunnskap og evnen til å forstå og samhandle med andre står sentralt? VID vitenskapelig høgskole er en av landets eldste og største private høgskoler. Se våre studier innen:

SykepleieSosialfag Helsefag Sosial bærekraft | Familieterapi Ledelse Barnevern Teologi og religion |

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Østfold


Høgskolen i Østfold har et aktivt og spennende studentmiljø. Studentsamfundet arrangerer quiz, fester og festivaler. Samfundet organiserer også andre aktiviteter, som revy, kos, og studentidrett. Se våre studier innen:

Helse og velferd | Ingeniør | Samfunnsfag og språk | Økonomi, administrasjon og ledelse | Informasjonsteknologi | ØLærerutdanning og pedagogiske fag | Scenekunst

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Kristiania


Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Se alle våre studier innen:

Helse og psykologi | HR, markedsføring og kommunikasjon | Kunst og design | Teknologi og innovasjon

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet


NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting. Se alle våre studier innen:

Teknologi | Økonomi | Fornybar energi | Radioaktivitet

GÅ TIL HJEMMESIDEN



Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Se våre studier innen:

Helse og sosialfag | IT | Logistikk | Juss- og samfunnsfag | Sport | Økonomi

GÅ TIL HJEMMESIDEN



MF vitenskapelig høyskole


Ønsker du deg meningsfull jobb hvor du kan gjøre en forskjell for menneskene eller samfunnet rundt deg? På MF får du spennende studier og en god studietid. Se våre studier innen:

Samfunnsvitenskap | Religionsvitenskap Lektor og skole Teologi og kirke

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Univertsitetet i Innlandet


I tillegg til studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå har høgskolen et bredt tilbud av årsstudier og kortere kurs som svarer på samfunnet sine behov for livslang læring. Se våre studier innen: 

Bærekraft
Helse og sosialfag | Økonomi Idrett Landbruk Lærer Musikk | Spill | Film og tv Nett Deltid Bachelor | MasterÅrsstudium Videreutdanning |  Se alle studier

GÅ TIL HJEMMESIDEN