SOUTHERN UTAH UNIVERSITY

(Universitet)

Southern Utah University er en regional og offentlig institusjon beliggende i Cedar City, Utah, USA med 8.000 studenter.

Hvorfor studere ved SUU?
SUU er rangert som et av USAs ti på topp-universitet mht kvalitet og studentutbytte av Consumers Digest, «Best value College» av The Princeton Review, beste regionale universitet av US News Report og blant de 100 universitetene i Amerika der du får mest igjen for pengene. SUU tilbyr kvalitetsundervisning som flere har råd til i et mer intimt og personlig miljø.

Byen og studentlivet
Cedar City er omgitt av flere nasjonalparker med endeløse muligheter for utendørsaktivitet. Byen ligger to timer fra Las Vegas, Nevada og innen en dags kjøring fra det sørlige California. Cedar City er en sjarmerende by. Studentene ved SUU er spredt på mange fag og kommer fra 45 stater i USA og 35 forskjellige land rundt om i verden. Studentene har mange muligheter til å engasjere seg utenfor klasserommet.

Internasjonale studenter
Vi har 400 internasjonale studenter fra 35 land.

Hvordan søke?
En enkel steg for steg søknadsguide er tilgjengelig. Du finner detaljene til 5-stegsguiden her:

1. Opptakssøknad inkludert et 55-dollars søknadsgebyr for ESL og søknader til førgradsstudier. Søknadsfrister:
a. Internasjonale førsteårs-studenter og studenter som søker om overføring har frist 1. juli for høstsemesteret
b. Internasjonale førsteårs-studenter og studenter som søker om overføring har frist 1. desember for vårsemesteret

2. Engelskkunnskaper. De søkerne som ikke har engelsk som førstespråk, må legge fram bevis på sine engelskferdigheter. En av de følgende testene må være avlagt og resultatet vedlagt:
a. TOEFL – minimumsscore 71 IBT
b. IELTS – minimumsscore 6
c. Vitnemål med bestått fra godkjente engelske språkprogram

3. Utskrifter. Offisielle utskrifter av fag med karakterer fra hver videregående skole, høyskole og og/eller universitet man har fullført må legges ved

4. Pass. Vær vennlig og legg ved en kopi av passets førsteside (med foto)

5. Finansiering. Studenten må verifisere tilstrekkelige midler for to akademiske semesters studie ved SUU, kalkulert årlig og verifisert ved en bankerklæring eller annen offisiell dokumentasjon. For nåværende semesteravgift, besøk www.suu.edu/prostu/intl/intl-cost.htlm.

6. Fagområder som SUU spesielt fokuserer på. Regnskap, biologi, forretningsledelse, kjemi, kommunikasjon, informatikk, construction management, strafferettspleie, lærerutdanning,  integrated engineering, engelsk, finans, grafisk design, markedsføring, musikk, sykepleie, idrett, grunnkurs i medisin og drama.

Orientering og Thunder Academy
Alle nye studenter blir bedt om å ta del i et orienteringsprogram ved ankomst. Gjennom dette programmet blir studentene introdusert for staben, nye og eldre studenter og til universitetet og lokalsamfunnet. For mer informasjon og registrering: www.suu.edu/ss/orientation/

Etter ankomst på campus ønsker betjeningen ved SUU Sargon Heinrich Global Engagement Center å lære deg mer om universitetet og lokalsamfunnet. Vær med på uka før undervisningen starter og Arrival Services, der du lar de tilsatte gi deg sentral informasjon om tema som forsikring, førerkort, mobilabonnement og etablering av bankkonto. Arrival Services begynner første dagen din ved SUU og er tilgjengelig ut september.

Internasjonal innsjekking
Ved ankomst må studentene sjekke inn hos GEC-personalet. Da må de 1. ta kopier av immigrasjonspapirene sine; 2. oppdatere SUU-statusen sin; 3. sjekke vaksineringene sine; 4. legge fram vaksinasjonskort for TB (tuberkulose); 5. legge fram helseforsikringsbevis.

De kommende ukene vil studentene også motta en plan over universitetets tjenester.

Universitetsinnkvartering
En viktig del av overgangen til studenttilværelsen består i å finne best mulig innkvartering. Single studenter mellom 18 og 20 år er pålagt å bli innkvartert på campus (University Housing). For detaljer om denne typen innkvartering, se: www.suu.edu/ss/housing/ og klikk på Future Students. University Housing blir fort oppfylt; tidligere elever har en bedre sjanse til å reservere rom for det følgende studieåret.

Stipend som norske studenter kan søke på
Studenter som kommer til SUU fra Norge, vil få kreditt for det 13. skoleåret, noe som gjør at norske studenter blir rangert som andreårs studenter (sophomores) når de begynner ved SUU.

Retningslinjer for internasjonale studentstipend
Southern Utah University tilbyr stipend rettet mot internasjonale studenter. Enhver student som søker opptak innen søknadsfristen, vil automatisk bli vurdert for stipend.

FRIST FOR HØSTSEMESTERET: 
1.mars: Priority stipendsøknadsfrist
1.mai: endelig stipendsøknadsfrist

FRIST FOR VÅRSEMESTERET
1.oktober:  endelig stipendsøknadsfrist

Typer stipend:
• International Founders’ Scholarships – 4-års 8,500 dollar
• International Deans’ Scholarships – 4-års 6,000 dollar
• International Centurium Scholarship – 4-års 3,000 dollar

SUU International Student Scholarship Committee (den internasjonale stipendkomiteen) vurderer en rekke faktorer ved tildeling av stipend, inkludert akademiske meritter (GPA), geografisk fordeling og finansielle behov. Internasjonale studentstipend kan ikke kombineresmed andre betydelige SUU utdanningsstipend. Hvert stipend krever en 3.0 SUU GPA for å opprettholdes. Stipend for internasjonale studenter kan bli tildelt studenter some er interessert i å søke seg til SUUs ESL-program, men stipendet vil ikke bli utbetalt før studenten påbegynner et fulltidsstudium. Alle nye internsjonale søkere (ESL såvel som  studenter med og uten bachelorgrad) vil bli vurdert automatisk for de internasjonal stipendene kommende høst om de søker opptak innen søknadsfristen.

Pre-autoriserte stipend
For å kunne motta et pre-autorisert stipend kan du sende  følgende til intladm@suu.edu.anytime :
1. Et riktig utfylt søknadsskjema for internasjonale studenter (e-postadresse obligatorisk)
2. Søknadsgebyr
3. Kopi av pass
4. Kopi av offisielle vitnemål

Dersom du blir tatt inn ved SUU, vil dette generere et pre-autorisert stipend og tillate deg å ta med stipendet I din finansielle oppstilling.

Studentintervju - Martin (24) studerer hotell- og reiselivsledelse i Cedar City
Etter videregående var Martin (24) helt sikker på at han ville studere i USA. Nå studerer han hotell- og reiselivsledelse i Cedar City, Utah. 
LES HELE INTERVJUET HER

Les mer om SOUTHERN UTAH UNIVERSITY

Studiemuligheter hos SOUTHERN UTAH UNIVERSITY

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Annonser:

 
MEDIER OG KOMMUNIKASJON
 
DESIGN OG TEKNOLOGI
 
HELSE OG MEDISINSKE FAG
 
MARKEDSFØRING OG SALGSLEDELSE
 
HR OG LEDELSE
 
KREATIVITET OG INNOVASJON
 
REISELIV- OG HOTELLEDELSE
 
MASTER MARKEDSFØRINGSLEDELSE
 
BACHELOR HR OG PERSONALLEDELSE
 
NETTSTUDIER
 
STUDIER SOM FÅR DEG
RETT I JOBB
 
MASTER LEDELSE
 
 
BACHELOR MARKEDSFØRING
OG MERKEVARELEDELSE
 
BACHELOR MARKEDSFØRING
OG SALGSLEDELSE
 
BACHELOR ØKONOMI
OG LEDELSE
 
BACHELOR INNKJØPSLEDELSE
 
 
ETTER- OG VIDEREUTDANNING
 
 
BACHELOR KREATIVITET, INNOVASJON
OG FORRETNINGSUTVIKLING
 
MOTE
 
 
INGENIØR
 
 
IT-UTDANNINGER
 
 
DESIGNSTUDIER - FAGSKOLE
 
 
ØKONOMI, LEDELSE OG INNOVASJON
 
 
ANVENDT PSYKOLOGI -
OSLO ELLER NETTSTUDIER
 
LÆRERUTDANNINGER
 Ønsker du å jobbe kreativt eller lede kreative prosjekter og prosesser? Da har vi studiene for deg. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor film, TV og kultur.

Har du lyst til å jobbe med mennesker? Det er et stadig økende behov for kompetanse innen ulike helse- og sosialfaglige retninger. Hos oss har du mange muligheter for å finne det studiet som passer for akkurat deg.

Våre studier innen idrett er rettet mot bevegelse, opplevelse, helse og ledelse.
Studiene er på individ- og samfunnsnivå, noe som gjør at du kan jobbe som f.eks. trener, leder og lærer.

Vil du lage musikk, lære bort musikk eller jobbe i musikkbransjen har vi studiene for deg.

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LLES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

Ønsker du å jobbe kreativt eller lede kreative prosjekter og prosesser? Da har vi studiene for deg. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor animasjon og spill.

Det moderne arbeids- og samfunnsliv er i konstant endring. En utdanning innen økonomi, ledelse, innovasjon og reiseliv gir deg et fundament for å forstå og mestre vår nye hverdag.

Lærerutdanningene i Hamar er forskningsbaserte, yrkesrettede og praksisnære. Vi har sterke fagmiljøer som fokuserer på å skape en bedre skole- og barnehagehverdag for barn, ungdom, foreldre og ansatte.

Språk og litteratur er en viktig del av hverdagen vår. Språket er en del av kulturen og personligheten til hver av oss. Språkets oppbygning og utvikling, litterære tekster fra fortid og nåtid og hvordan den teknologiske utvikling preger både språk, litteratur og kultur er spennende å se nærmere på.

LLES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER

LES MER OG SE VÅRE STUDIER


TREIDER FAGSKOLER
Teider Fagskoler tilbyr praktiske og direkte jobbkvalifiserende utdanninger innenfor ulike bransjer og funksjoner. Fulltidsstudiene går over ett eller to semestre på dagtid. Vi tilbyr også deltidsutdanninger på kveldstid, to kvelder per uke, over to semestre. Undervisningen foregår i klasserom. Dette sikrer god støtte og oppfølging gjennom studieåret.
LES MER OM SKOLEN

BJØRKNES HØYSKOLE
Vi tilbyr spennende høgskoleprogrammer innen bla. medisin, ernæring og helsefag. Vi tilbyr høgskolestudier innen helse- og samfunnsvitenskap i Oslo og på nett, i tillegg til studier i Sentral-Europa, Australia og USA.
LES MER OM SKOLEN

AMERICAN COLLEGE OF NORWAY
Begynn på bachelorgraden din i Norge, og fullfør i USA! Studiet ved ACN gir deg et faglig og sosialt fundament som er gull verdt når du skal studere i USA. En amerikansk bachelorgrad består av fire år. Som ACN-student tar du det første året i Norge, og de resterende ved et universitet i USA.
LES MER OM SKOLEN

HØYSKOLEN KRISTIANIA
Bli attraktiv i morgendagens arbeidsmarked! Høyskolen Kristianias utdanningstilbud strekker seg fra fagskole- og bachelorstudier til mastergradsnivå innen:
Markedsføring og salgsledelse - Helse og medisinske fag - Design og teknologi - HR og ledelse - Reiseliv- og hotelledelse - Medier og kommunikasjon - Kreativitet og innovasjon.
LES MER OM SKOLEN

HØGSKOLEN I INNLANDET
HIHM+HIL=ENDA BEDRE SAMMEN. Høgskolen i Hedmark og Høgskolen i Lillehammer er fra 1.1.2017 sammenslått til Høgskolen i Innlandet. Den nye høgskolen har 105 studier fordelt på 15 fagområder, over 13000 studenter og over 950 ansatte.
LES MER OM SKOLEN

HØYSKOLEN I MOLDE
Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Høgskolen i Molde har en visjon om å være en annerledes og bedre utdanningsinstitusjon!
LES MER OM SKOLEN