UNIVERSITY OF EDINBURGH

(Universitet)

Kvalitet:
University of Edinburgh  er verdenskjent for kvaliteten på sine bachelor- og masterprogrammer, samt for den eksepsjonelle akademiske profilen til ansatte og på fasilitetene. Universitetet ble nylig rangert som det 20. beste universitetet i verden av THE-QS World University Rankings 2009, noe som bekrefter deres posisjon som en verdensleder innen høyere utdanning. Denne rangeringen ble basert på kvaliteten i områder som forskning, undervisning, fasiliteter, inntakskrav, fremtidsutsikter, og meninger og synspunkter fra studentene. De er også rangert som nummer 4 blant britiske universiteter, og innenfor topp 5 i Europa av the Times Higher World University rangering.  University of Edinburgh slo seg også sammen med Edinburgh College of Arts i August 2011, og tilbyr nå derfor mange flere studier innen kunst og design. 

Historie:
Universitetet ble opprettet i 1583 som det fjerde universitetet i Skottland, selv om det større og rikere England hadde kun to universiteter. I det 18. århundret hadde Edinburgh etablert seg som et ledende senter innenfor den europeiske opplysningstiden, og ble en av kontinentets primære universiteter. Det er et av seks "ancient universities» i Storbritannia, men samtidig er de også verdensledende innenfor moderne fag slik som Artificial Intelligence, informatikk og vitenskap generelt. I dag er universitetet delt opp i tre ”College s”; Colleges of Humanities and Social Sciences , Science and Engineering , and Medicine and Veterinary Medicin e. Innenfor disse tre finnes det også ulike “skoler” og institutter.

Byen Edinburgh:
Mange norske studenter kommenterer hvor imøtekommende de føler Edinburgh er, og at de føler seg veldig velkomne. Faktisk, så ble byen nylig kåret til " den vennligste byen i Storbritannia" i en nasjonal undersøkelse, og av avisene the Guardian og Observer har byen blitt kåret til ”favorittbyen i Storbritannia” hele åtte år på rad! Edinburgh er hoved-destinasjonen for besøkende til Skottland både fra andre land og fra resten av Storbritannia, og Edinburgh Castle er den mest besøkende attraksjonen i Skottland. Selv om det er Skottlands hovedstad er Edinburgh relativt liten med et innbyggertall på bare 450,000. Dog, så tiltrekker byen seg over 2 millioner besøkende fra hele verden hvert år. Regelmessig topper byen avstemninger som en av Storbritannias beste byer å bo i. Mer om selve byen kan du lese på denne siden.

Festivaler:
Edinburgh holder den mest varierte kalenderen av internasjonale festivaler og arrangementer i verden! I august hvert år så arrangerer b yen ” the Edinburgh Festival ”, en betegnelse på en rekke festivaler som finner sted over sommeren; The International festival, som startet det hele viser det beste verden har å tilby innen klassisk og moderne dans, musikk, opera og teater. The Fringe er kjent for å tiltrekke seg eksperimentelle arbeider – komedie og drama er de mest vanlige. Dette som i begynnelsen var den minste av alle har blitt hovedfestivalen, og den største kunstfestivalen i verden. The Book Festival holdes også i august og huser noen av verdens mest kjente forfattere. Military Tattoo er utsolgt hvert eneste år, og er et spektakulært show av militære band og korps og femføres oppe ved slottet. På slutten av måneden så holdes også Mela, Skottlands største interkulturelle festival. Under festivaltiden i august så øker innbyggertallet i Edinburgh med over 500 000, da er det over 1 million mennesker i byen. Under resten av året så holdes også filmfestivalen, jazz- og bluesfestivalen, vitenskapsfestivalen, barneteater-festivalen, påskefestivalen og julefestivalen, for å nevne noen.

Artige fakta:

* Som et historisk og gammelt universitet kan nok Edinburgh vise til flere kjente og berømte alumni (tidligere studenter) enn noe annet universitet i Storbritannia, bl. a: økonomen Adam Smith, statsminister Gordon Brown, ingeniør Alexander Graham Bell (som oppfant telefonen), Charles Darwin, forfatter Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes), filosof David Hume, Alexander McCall Smith (forfatter av bokserien The No. 1 Ladies' Detective Agency) for å nevne noen.

* Edinburgh kan skilte med hele 10 nobelprisvinnere blant tidligere studenter.

* Tidligere chancellors/rektorer ved universitetet inkluderer Sir Alexander Fleming og Sir Winston Churchill.

* Edinburgh har flere bokhandlere per innbygger enn noen annen by i Storbritannia, og ble i 2004 den første byen i verden til å bli kåret til Litteraturbyen av UNESCO.

* Edinburgh er den eneste byen i verden hvor Coca Cola ikke er den mest solgte brusen/leskedrikken; dette er nemlig drikken ”Irn Bru”.

* Mange oppfinnelser har sine røtter i Edinburgh og i Skottland, bl.a telefonen, TV, det første klonede pattedyret, den moderne dampmotoren, frimerker med klistre-stoff, logaritmer, penicillin, og pedalsykkelen!

Dersom du ønsker mer informasjon om dette universitetet, inntakskrav og lignende, så ta kontakt med offisiell representativ i Norge, Across the Pond.

Skolens hjemmeside: http://www.ed.ac.uk/

Les mer om UNIVERSITY OF EDINBURGH

Studiemuligheter hos UNIVERSITY OF EDINBURGH

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om UNIVERSITY OF EDINBURGH

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
MOTE
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Velg en utdanning som utfordrer! Men hva skal du velge? Ta Høyskolen Kristiania sin interessestest og finn ut hvilken utfordring som passer for deg.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen Kristiania


Stedbaserte studier på heltid innen design, kommunikasjon og teknologi i Oslo og Bergen. Nettstudier på deltid innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon og markedsføring.

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høyskolen Kristiania


Ta en bachelor, master eller årsstudium i Oslo, Bergen eller på nett. Vi har studier innen markedsføring, økonomi, ledelse, HR, hotell/reiseliv, kommunikasjon/PR, teknologi/IT, design, film/TV, lyd, musikk, dans, skuespill, helse psykologi og pedagogikk.

GÅ TIL HJEMMESIDEN