Torshus Folkehøgskule

(Folkehøgskole)

Torshus ligger midt i landet, litt under 5 mil fra Trondheim, med linjefag på fagfelt innenfor idrett, friluftsliv, luftsport, hestefag og spillutvikling. Vi er en del av den frilynte folkehøgskolebevegelsa. Dette betyr at skolen ikke har ei spesiell religiøs forankring eller tilknytning til eierorganisasjon basert på livssyn. Vårt verdigrunnlag baserer seg på Grundtvigs menneskesyn. Dvs at det enkelte menneske står i sentrum. Det er drevet folkehøgskole her på Torshus siden 1903.


Et år med refleksjoner.
Vår oppgave er ikke å formidle meninger og trosstandpunkt, men heller å utfordre til refleksjon enten det er diskusjoner om tro, fellesskap, politikk, demokrati eller solidaritet både i undervisninga og gjennom møte mellom mennesker. Uansett hvilken linje du velger, får du faglige og sosiale utfordringer i et trivelig miljø.
Eksamensfritt skoleår.
Vi inviterer deg til et eksamensfritt skoleår sammen med flott ungdom. Uansett hvilket linjefag du velger, vil du nok sitte igjen med erfaringer som er felles for alle. Folkehøgskolen gir deg venner for livet mens du blir bedre kjent med deg sjøl i samspill med andre. Elevene er ulike, og her lever dere i et forpliktende fellesskap. Dette er en stor og helt vesentlig del av folkehøgskoleåret.
Aktiv og engasjert.
I det vanlige skoleløpet du er vant til, må både lærere og elever forholde seg til et pensum og en kommende eksamen. Det blir lagt stein på stein av kunnskap, og det er ikke alltid like inspirerende når en ikke kan stoppe opp og bruke tid på spennende stoff. I folkehøgskolen derimot, finnes det ikke eksamens mål, og vi har tid og mulighet til å stoppe opp ved interessante problemstillinger som skulle dukke opp, eller prøve aktiviteter du ellers ikke får prøvd i normalskolen. For den viktigste lærdommen å ta med seg videre i livet, er kanskje at livet er spennende og på sitt beste når du er aktiv! Da har ikke tema så mye å si så lenge det engasjerer.
Kjønn og Alder.
Linjetilbudet vårt har gjort at vi de siste åra har hatt ei svært jevn kjønnsfordeling mellom elevene, halvparten gutter og halvparten jenter. Gjennomsnittsalder har ligget mellom 19 og 20 år.
Antall elevplasser.
Skolen vår har 85 elevplasser. Ikke større enn at du vil rekke å bli godt kjent med de fleste uten at miljøet blir for lite. Bygningsmassen er samla rundt et koselig tun.
Beliggenhet.
Orkdal Kommune er den tredje største i Sør-Trøndelag når vi regner etter folketall. Skolen ligger 1,5 km fra tettstedet Fannrem der du finner bensinstasjon, stor matbutikk, vertshus, en liten svømmehall og to pizzeria. 6 km fra skolen ligger kommunesentret og byen Orkanger. Der har du det meste av handel, blant annet to store kjøpesenter med et stort utvalg butikker. 45 km fra skolen er Trondheim, som er en universitetsby. Det er svært gode bussforbindelser mellom Fannrem og Trondheim.

Les mer om Torshus Folkehøgskule
Friluftsliv
2
Ledelse
1
Spillutvikling
1
Idrett
5
IT
1
,,
- et år med opplevelser!

Studiemuligheter hos Torshus Folkehøgskule

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Filmer fra Torshus Folkehøgskule

Fakta om Torshus Folkehøgskule

Adresse

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
MOTE
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Vi i Kristiania hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFølg med på Kristiania Challenge

Vegard Harm, Ahmed Mamow og Johanne Massey utfordres innen ulike fagområder!

Kristiania har over 20 mastergrader innen:

HR, markedsføring og kommunikasjon  Ι  Helse og psykologi  I  Kunst og design  Ι  Teknologi og innovasjon.

LES MER

Se alle masterstudier


KRISTIANIA

Kristiania har over 100 års erfaring med å gi studentene, arbeidslivet og samfunnet det de trenger. Vi tilbyr over 150 studier innen HR, markedsføring og kommunikasjon, Helse og psykologi, Kunst og design, samt Teknologi og innovasjon. Hos oss kan du ta årsstudier, fagskoleutdanninger, bachelorgrader, mastergrader og ph.d. i Oslo, Bergen og på nett.

SE ALLE STUDIENE VED SKOLEN


Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDEN