Torshus Folkehøgskule

(Folkehøgskole)

Torshus ligger midt i landet, litt under 5 mil fra Trondheim, med linjefag på fagfelt innenfor idrett, friluftsliv, luftsport, hestefag og spillutvikling. Vi er en del av den frilynte folkehøgskolebevegelsa. Dette betyr at skolen ikke har ei spesiell religiøs forankring eller tilknytning til eierorganisasjon basert på livssyn. Vårt verdigrunnlag baserer seg på Grundtvigs menneskesyn. Dvs at det enkelte menneske står i sentrum. Det er drevet folkehøgskole her på Torshus siden 1903.


Et år med refleksjoner.
Vår oppgave er ikke å formidle meninger og trosstandpunkt, men heller å utfordre til refleksjon enten det er diskusjoner om tro, fellesskap, politikk, demokrati eller solidaritet både i undervisninga og gjennom møte mellom mennesker. Uansett hvilken linje du velger, får du faglige og sosiale utfordringer i et trivelig miljø.
Eksamensfritt skoleår.
Vi inviterer deg til et eksamensfritt skoleår sammen med flott ungdom. Uansett hvilket linjefag du velger, vil du nok sitte igjen med erfaringer som er felles for alle. Folkehøgskolen gir deg venner for livet mens du blir bedre kjent med deg sjøl i samspill med andre. Elevene er ulike, og her lever dere i et forpliktende fellesskap. Dette er en stor og helt vesentlig del av folkehøgskoleåret.
Aktiv og engasjert.
I det vanlige skoleløpet du er vant til, må både lærere og elever forholde seg til et pensum og en kommende eksamen. Det blir lagt stein på stein av kunnskap, og det er ikke alltid like inspirerende når en ikke kan stoppe opp og bruke tid på spennende stoff. I folkehøgskolen derimot, finnes det ikke eksamens mål, og vi har tid og mulighet til å stoppe opp ved interessante problemstillinger som skulle dukke opp, eller prøve aktiviteter du ellers ikke får prøvd i normalskolen. For den viktigste lærdommen å ta med seg videre i livet, er kanskje at livet er spennende og på sitt beste når du er aktiv! Da har ikke tema så mye å si så lenge det engasjerer.
Kjønn og Alder.
Linjetilbudet vårt har gjort at vi de siste åra har hatt ei svært jevn kjønnsfordeling mellom elevene, halvparten gutter og halvparten jenter. Gjennomsnittsalder har ligget mellom 19 og 20 år.
Antall elevplasser.
Skolen vår har 85 elevplasser. Ikke større enn at du vil rekke å bli godt kjent med de fleste uten at miljøet blir for lite. Bygningsmassen er samla rundt et koselig tun.
Beliggenhet.
Orkdal Kommune er den tredje største i Sør-Trøndelag når vi regner etter folketall. Skolen ligger 1,5 km fra tettstedet Fannrem der du finner bensinstasjon, stor matbutikk, vertshus, en liten svømmehall og to pizzeria. 6 km fra skolen ligger kommunesentret og byen Orkanger. Der har du det meste av handel, blant annet to store kjøpesenter med et stort utvalg butikker. 45 km fra skolen er Trondheim, som er en universitetsby. Det er svært gode bussforbindelser mellom Fannrem og Trondheim.

Les mer om Torshus Folkehøgskule
Friluftsliv
2
Kokk og matfag
1
Spillutvikling
1
Idrett
6
Ledelse
1
IT
2
,,
- et år med opplevelser!

Studiemuligheter hos Torshus Folkehøgskule

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Filmer fra Torshus Folkehøgskule

Fakta om Torshus Folkehøgskule

Adresse

Annonser:

 
KUNST OG DESIGN

TEKNOLOGI OG INNOVASJON
 
HELSE OG PSYKOLOGI
 
HR, MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

NETTSTUDIER
 
FORNYBAR ENERGI
 
SYKEPLEIE, SOSIONOM, VERNEPLEIE

TEORI FAGPRØVEN
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
LOGISTIKK
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
MOTE
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Vi i Kristiania hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING


VID


Drømmer du om en utdannelse hvor du kan jobbe med mennesker, og hvor både faglig kunnskap og evnen til å forstå og samhandle med andre står sentralt? VID vitenskapelig høgskole er en av landets eldste og største private høgskoler. Se våre studier innen:

SykepleieSosialfag Helsefag Sosial bærekraft | Familieterapi Ledelse Barnevern Teologi og religion |

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Østfold


Høgskolen i Østfold har et aktivt og spennende studentmiljø. Studentsamfundet arrangerer quiz, fester og festivaler. Samfundet organiserer også andre aktiviteter, som revy, kos, og studentidrett. Se våre studier innen:

Helse og velferd | Ingeniør | Samfunnsfag og språk | Økonomi, administrasjon og ledelse | Informasjonsteknologi | ØLærerutdanning og pedagogiske fag | Scenekunst

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Kristiania


Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Se alle våre studier innen:

Helse og psykologi | HR, markedsføring og kommunikasjon | Kunst og design | Teknologi og innovasjon

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet


NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting. Se alle våre studier innen:

Teknologi | Økonomi | Fornybar energi | Radioaktivitet

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Se våre studier innen:

Helse og sosialfag | IT | Logistikk | Juss- og samfunnsfag | Sport | Økonomi

GÅ TIL HJEMMESIDENMF vitenskapelig høyskole


Ønsker du deg meningsfull jobb hvor du kan gjøre en forskjell for menneskene eller samfunnet rundt deg? På MF får du spennende studier og en god studietid. Se våre studier innen:

Samfunnsvitenskap | Religionsvitenskap Lektor og skole Teologi og kirke

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Innlandet


I tillegg til studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå har høgskolen et bredt tilbud av årsstudier og kortere kurs som svarer på samfunnet sine behov for livslang læring. Se våre studier innen: 

Bærekraft
Helse og sosialfag | Økonomi Idrett Landbruk Lærer Musikk | Spill | Film og tv Nett Deltid Bachelor | MasterÅrsstudium Videreutdanning |  Se alle studier

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen AOF


En fagskoleutdanning kan du kombinere med jobb, da alle utdanningene er på deltid.. Se våre studier innen:


Oppvekst | Helse og omsorg Ledelse Helse, miljø og sikkerhet

GÅ TIL HJEMMESIDEN

AOF teori til fagprøven


Har du jobbet lenge og har mye erfaring? Teorikurs til fagprøven eller svenneprøven er første steg på veien fra ufaglært til faglært. Kursene er lagt opp slik at de kan kombineres med jobb.. Se våre studier innen: 

Teknologi og industrifag 
Salg, service og reiseliv | Restaurant og matfag Helse og omsorg Bygg og anlegg Renhold Oppvekst og skole

GÅ TIL HJEMMESIDEN