Nordmøre Folkehøgskule

(Folkehøgskole)

Frilynt er et gammelt og kanskje vanskelig ord. Vanskelig fordi det ikke er en del av det daglige språket lenger. Frilynt kan oversettes med ubundet eller fritt. På Nordmøre Folkehøgskule forstår vi det å være frilynt som forpliktene i forhold til at vi skal strekke oss langt for å forsøke å forstå og akseptere alle. Vi forsøker å fri oss mest mulig fra fordommer. Og vi ønsker å være en skole mest mulig fri for bindinger til bestemte politiske og/eller religiøse retninger.

Nordmøre Folkehøgskule ligger sentralt plassert i Surnadal. Skolen ligger på tettstedet Skei, så det er kort avstand til det meste du måtte trenge utenfor skolens vegger.

Når vi sier kort vei til vårt lille sentrum, vil det for eksempel si 150 meter til banken, 160 til kommunehuset, 250 meter til Domus og Posten, 280 til kulturhuset, 320 til puben, 600 til legesenteret, 800 til Amfi, o.s.v. Som du forstår avstandene er ikke avskrekkende store.

SKOLEBYGGET
Selve skoletomta bærer navnet Skeidstun. Tomta er opprinnelig skilt ut fra nabogården Sommerro. Der er musikeren og komponisten Henning Sommerro vokst opp. Navnet Skeidstun kommer av nærheten til sentrumsområdet Skei(d).

Skolen har eksistert i  over 100 år. Den ble startet i 1913 og vi hadde stort bursdagsselskap 12. oktober 2013 med innbudte gjester og stor stas. De fleste gjestene var selvsagt tidligere elever. 

Mest av alt ser vi fram til nye kull med vakker ungdom som skal være elever her. Kanskje blir du en av de ca. 80 ungdommene som begynner her neste høst. I så fall velkommen hit og hvis ikke lykke til med det du i stedet skal gjøre.

Kommer du, drar du neppe uberørt her i fra.
 
NORDMØRE
Få steder i Norge kan lokke med så dramatisk og vakker natur som Møre og Romsdal. Snødekte topper med loddrette fjellsider som raser ned i dypblå fjorder med fruktbare landflekker innimellom, som små og store smaragder i det grå fjellandskapet.

Og aller øverst troner Nordmøre på toppen av Fjord-Norge, med en spennende kyst og en fantastisk skjærgård. Nordmøre er et eldorado for sportsfiskere på havet, i sjøen, i elver og vatn. 7 fjorder fører deg innover til fjelleventyret for vandrere og klatrere i Trollheimen og Sunndalsfjella.

Dette vakre naturfylket har byer også. Ålesund, Molde og Kristiansund danner et trekløver av vitale og vakre kystbyer. Ålesund med handel og berømt bybebyggelse, jazzbyen Molde og Nordmørshovedstaden Kristiansund med klippfisk og etter hvert også olje.

Nordmøre er nordligste delen av fylket Møre og Romsdal. Området grenser til Trøndelag i nord og øst og til storhavet i vest.

Severdighetene er mange på Nordmøre. De fleste knyttet til den vakre naturen. Atlanterhavsveien er for eksempel Norges mest kjente "veistykke" over hav der den danser fra holme til skjær, fra øy over bruer til enda en øy. Innerdalen er offisielt flere ganger kåret til Norges "vakreste dal". Tullete kåring kanskje, men Innerdalen er vakker og vel verdt et besøk. Og Trollheimen, som Innerdalen er en del av, er Europas reneste område i følge EU.

Les mer om Nordmøre Folkehøgskule
Filosofi
1
Ernæring
1
Film og TV
1
Kreative studier
1
Ledelse
1
Musikk
1
Friluftsliv
1
Drama
1
Samfunsfag
1
Idrett
4
,,
Felles Opplevelse - Dobbel Glede.

Studiemuligheter hos Nordmøre Folkehøgskule

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Bildegalleri

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Filmer fra Nordmøre folkehøgskule

Fakta om Nordmøre Folkehøgskule

Adresse

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
MOTE
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Vi i Kristiania hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFølg med på Kristiania Challenge

Vegard Harm, Ahmed Mamow og Johanne Massey utfordres innen ulike fagområder!

Kristiania har over 20 mastergrader innen:

HR, markedsføring og kommunikasjon  Ι  Helse og psykologi  I  Kunst og design  Ι  Teknologi og innovasjon.

LES MER

Se alle masterstudier


KRISTIANIA

Kristiania har over 100 års erfaring med å gi studentene, arbeidslivet og samfunnet det de trenger. Vi tilbyr over 150 studier innen HR, markedsføring og kommunikasjon, Helse og psykologi, Kunst og design, samt Teknologi og innovasjon. Hos oss kan du ta årsstudier, fagskoleutdanninger, bachelorgrader, mastergrader og ph.d. i Oslo, Bergen og på nett.

SE ALLE STUDIENE VED SKOLEN


Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDEN