Navn: Julie Jensen

Hvordan fant du ut at det var hit du ville dra?

Jeg var på utdanningsmessen i Bergen, hvor Arts University Bournemouth hadde en stand. Etter å ha snakket med dem der følte jeg at det var en god skole og jeg bestemte meg for å prøve å søke.

Fortell litt om skolen og studentmiljøet?

Arts Univeristy Bournemouth er veldig stolt over å ha et godt samarbeids-miljø – i og på tvers av kurs. Campus er på et samlet område, så alle de forskjellige linjene jobber i nærheten av hverandre. Dette skaper et godt studentmiljø, og man får venner på andre linjer enn kun sin egen også.

Hvordan var søknadsprosessen?

Som internasjonal student kan man fylle ut en papir-søknad og sende, eller man kan søke digitalt gjennom UCAS sine sider.
Jeg søkte digitalt, noe som var veldig enkelt og greit. Alle boksene man skal fylle inn har en forklaring om man lurer på noe, hvilket kommer godt med når søknadsprosessen er litt annerledes enn i Norge. Etter søknad er levert må man også lage en Portfolio, som man tar med seg på intervju. Intervjuet er ganske avslappet, og ikke så formelt. Man kan avtale med skolen å ha det når de er i Norge, eller eventuelt ha det over skype. 

Hvordan er prisnivået der?

Pris nivået er greit, mat er mye billigere i England, men prisen på klær ligger på rundt det samme som i Norge. Det er også mange brukt-butikker i Bournemouth, hvor man kan finne masse interessante ting og gjøre noen kupp. Prisen på kinobilletter er også lavere i England, og prisen varierer i løpet av uken (for eksempel er det billigst på en mandag).

Hvor mye betaler du for å leie bolig?

I fjor var mitt første år, da bodde jeg i «halls of residence» som gikk igjennom universitetet. Da bodde jeg i en leilighet hvor jeg hadde eget rom og bad, og delte kjøkken med 7 andre. Det kostet 460£. I år har noen av de jeg bodde med i leiligheten gått sammen og funnet et «student house», der jeg betaler 375£.

Hva gjør man i fritiden?

I fritiden er det vanlig å dra inn til byen, der ligger det meste. Man kan dra på stranden, spille mini-golf, gå på kino eller handle. Julemarkedet i desember er veldig fint.

AUB har også mange klubber og «societies», med alt fra brettspill, filmkveld, danse kurs og sports aktiviteter. The Pavilion i sentrum tilbyr også danse kurs om ettermiddagen, og her settes det også opp show og produksjoner. AUB har også stykker som settes opp, så i helgene disse går er det spennende å se på arbeidet til medstudenter.

Det er også populært blant studentene (spesielt de engelske) å gå ut å feste, og Bournemouth har mange klubber med forskjellige tema-kvelder.   

Hva synes du er det beste med å studere i England?

Jeg liker godt universitetet, og hvor annerledes det er fra hjemme. Selv om jeg savner fjellene, nyter jeg å være så nært en strand. Jeg setter pris på å være omringet av et så kreativt miljø, og alle prosjektene det kan by på.

Det er også en veldig fin måte å lære mer om den engelske kulturen på. Man får en helt annen innsikt når man bor med folk fra et annet land.

Er det noe du synes er negativt eller utfordrende med å studere i England?

Det er ikke noe spesielt negativt, men man må være forberedt på er hjemlengsel en gang i blant.

Har du noen tips til andre som ønsker å studere i England?

Vær åpen og imøtekommende. Det er mye nytt når man flytter utenlands, så det beste man kan gjøre er å være interessert og lære om det som er annerledes.