Samisk videregående skole Karasjok

(Videregående)

Skolen ligger i det samiske kjerneområdet. Enten du vil ta vare på det samiske språket ditt eller lære samisk fra starten av, er det heldig å kunne gjøre det i omgivelser der samisk er et dagligspråk. Også ca. 65 % av elevene er samiskspråklige og bruker samisk på skolen, hjemme og med vennene sine.

I undervisningen og i de internasjonale prosjektene har samisk kultur en sentral plass. På fellesarrangementer brukes både samisk og norsk. Åpen dag og urfolksdagen som samler samisk ungdom fra hele fylket, er gode eksempler på dette. Også på utfluktene er det naturlig å lære om samiske tradisjoner.

I samiskundervisningen deles elevene etter 1. språk. Eleven tar selv avgjørelsen om de vil ha samisk 1. språk eller 2. språk. I programområdet for studiespesialisering er klassen delt etter språk slik at det er samiske grupper i samfunnsfag og naturfag.

I undervisningsgrupper der både læreren og alle elevene snakker samisk, brukes samisk i undervisningen. I grupper med både samisk- og norskspråklige elever, brukes begge språkene. Elevene får alltid individuell veiledning på eget språk. Elever med samisk morsmål kan snakke samisk med lærere i mange andre fag enn samisk. Elever med samisk på fremmedspråksnivå hører mest mulig samisk, og dette fremmer læring av språket.

Utdanningsprogram ved skolen er:
- Studiespesialisering
- Teknikk og industriell produksjon
- Helse- og sosialfag
- Byggfag

Les mer om Samisk videregående skole Karasjok

Studiemuligheter hos Samisk videregående skole Karasjok

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Samisk videregående skole Karasjok

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
MOTE
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Vi i Kristiania hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGÅpen dag - Bli kjent med oss

Nysgjerrig på hvordan der er å studere på Kristiania? Vi åpner våre dører for alle søkere og interessenter. Kom og opplev den gode stemningen på Kristiania.

Studier med tidlig søknadsfrist 15. februar

Noen utdanninger innen musikk og scenekunst på Kristiania har tidlig søknadsfrist. Se hvilke studier det gjelder!

LES MER

LES MER


KRISTIANIA

Kristiania har over 100 års erfaring med å gi studentene, arbeidslivet og samfunnet det de trenger. Vi tilbyr over 150 studier innen HR, markedsføring og kommunikasjon, Helse og psykologi, Kunst og design, samt Teknologi og innovasjon. Hos oss kan du ta årsstudier, fagskoleutdanninger, bachelorgrader, mastergrader og ph.d. i Oslo, Bergen og på nett.

SE ALLE STUDIENE VED SKOLEN


Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDEN