Trondheim katedralskole

(Videregående)

Trondheim katedralskole (Scholae Cathedralis Nidrosiensis), populært kalt «Katta», ble stiftet i 1152 og er dermed Norges eldste skole. Oslo katedralskole, Bergen katedralskole og Hamar katedralskole ble stiftet like etter.

Trondheim katedralskole har tre studieprogram:
- Studiespesialiserende
- Musikk, dans og drama
- Medie- og kommunikasjonsfag

Elever fra musikklinjen utgjør katedralskolens kammerorkester, som holder konserter og spiller ved skolearrangementer. Skolen er den eneste i Trondheim som tilbyr latin som studieretningsfag. Skolen har også en egen avdeling for International Baccalaureate. I tillegg har skolen en internasjonal linje, der studieløpet er lagt opp slik at elevene tar det første og det tredje skoleåret på Trondheim katedralskole, mens de får tatt sitt andre skoleår i Norfolk i England. Rektor er Hilde Hov. Skoleavisen heter Kattastrofe og har vært til siden 1960-tallet. Dessuten har skolen sin egen skolemiljøgruppe og Amnestyungdomsgruppe som jevnlig aksjonerer.

Trondheim Katedralskole ble pusset opp i perioden 2008 - 2011, det ble brukt ca. 120 millioner på å ruste opp klasserom, bytte ut ventilasjonsanlegg og montere heis.

Les mer om Trondheim katedralskole

Studiemuligheter hos Trondheim katedralskole

Avansert søk

Interessert i denne skolen?

Følg skolen, og få oppdateringer om studiemuligheter!

Opprett en brukerkonto og legg til skolen i dine "skoler av interesse", og vi vil sende deg informasjon om aktuelle studiemuligheter.

  • Opprett din personlige brukerprofil
  • Legg til skolen i dine skoleønsker
  • Vi sender deg oppdateringer om studiemuligheter

Fakta om Trondheim katedralskole

Annonser:

 
FILM OG MEDIER

DESIGN OG KREATIVITET
 
HELSESTUDIER
 
MARKEDSFØRING

HR OG LEDELSE
 
TEKNOLOGI / IT
 
HOTELL OG REISELIV

MUSIKK
 
ØKONOMI OG BÆREKRAFT
 
NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK
 
MASTERSTUDIER
 
KOMMUNIKASJON OG PR
 
INTERIØR
 
SPILL
 
IDRETT OG TRENING
 
SKUESPILL OG DANS
 
INNOVASJON
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
MOTE
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FOTO
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Velg en utdanning som utfordrer! Men hva skal du velge? Ta Høyskolen Kristiania sin interessestest og finn ut hvilken utfordring som passer for deg.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer for deg? Det kan vi i Høyskolen Kristiania hjelpe deg med å finne ut av!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNINGFagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø.

GÅ TIL HJEMMESIDENFagskolen Kristiania


Stedbaserte studier på heltid innen design, kommunikasjon og teknologi i Oslo og Bergen. Nettstudier på deltid innen helse, oppvekst, økonomi, administrasjon og markedsføring.

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høyskolen Kristiania


Ta en bachelor, master eller årsstudium i Oslo, Bergen eller på nett. Vi har studier innen markedsføring, økonomi, ledelse, HR, hotell/reiseliv, kommunikasjon/PR, teknologi/IT, design, film/TV, lyd, musikk, dans, skuespill, helse psykologi og pedagogikk.

GÅ TIL HJEMMESIDEN