Utdanning innen Ingeniørfag

Studier, skoler og studiemuligheter

  • Skoler
  • Studier
  • Yrker
  • Studiesteder
  • Artikler

Viser relaterte yrker til studieretningen Ingeniørfag

Anleggsleder / Byggleder / BAS
Anleggsleder eller byggleder har planen, koordineringen og kontrollen på et prosjekt fra dens begynnelse til slutt. En byggleder er nødt til å møte klientenst ønske på bestilling ved å produsere et funksjonellt og økonomiskt prosjekt.
Anleggsmaskinfører
En anleggsmaskinfører kjører maskiner som gravemaskin, hjullaster, anleggsdumper, doser, veihøvler og traktorgraver m.fl. og arbeider innen bygg- og anlegg.
Anleggsmaskinmekaniker
Som anleggsmaskinmekaniker er du mekaniker med spesialisering på masseforflytningsmaskiner som brukes på anleggs- og byggeplasser. Dette inkluderer anleggsmaskiner som gravemaskiner, hjullastere, anleggsdumpere, dosere, veihøvler og traktorgravere/gravelastere.
Anleggsrørlegger
Som anleggsrørlegger jobber du med å lage og vedlikeholde infrastruktur for vann, avløp og overvann på anleggsprosjekt.
Arealplanlegger
Arealplanlegging er en del av kommunenes planarbeid og foregår på flere ulike nivåer. På overordnet nivå ligger kommuneplanens arealdel, mens reguleringsplaner lages på detaljnivå, gjerne i forbindelse med utbyggingsprosjekter.
Asfaltør
En asfaltør lager, legger og vedlikeholder asfaltdekker.
Automatiker
Automatiseringsfaget omfatter drift, vedlikehold og montasje av automatiserte systemer for kontroll, styring og regulering av automatiserte produksjonsprosesser og elektromekaniske systemer...
Automatiseringsingeniør
En automatiseringsingeniør blir ofte kalt automasjonsingeniør, som er en direkte oversettelse fra engelsk. Automatiseringsingeniøren kan konstruere, drifte og vedlikeholde automatiserte systemer - det vil...
Avioniker
Avionikerens arbeidsoppgaver består i å planlegge, gjennomføre, vurdere og dokumentere service...
Banemontør
Sentrale arbeidsområder i banemontørfaget er nybygging og vedlikehold av jernbanespor. I tillegg skal banemontøren kunne utføre enklere oppmålingsarbeider. En banemontør må kunne arbeide både...
Befal i forsvaret
Denne jobben egner seg for personer med godt utviklede lederegenskaper. Lederegenskaper er vanskelige å trene, du vil bli målt utifra evne til å ta initiativ, håndtere usikkerhet, skape tillit...
Billakkerer
Billakkerere arbeider med reparasjonslakkering og omlakkering. I mange tilfeller vil dette dreie seg om biler som har fått bulker, oppskrapinger eller andre skader som må skjules.
Bilpleier
Som bilpleier vasker og polerer du biler utvendig, vasker og renser innvendig, og reparerer småskader på alle bilens overflater.
Bilskadereperatør
Som bilskadereparatør utfører du arbeid på kjøretøyets karosseri, understell, hjuloppheng, styring og sikkerhetssystemer.
Bioingeniør
Som bioingeniør er du med på å gjøre verden til et bedre sted. Du gjør utredning om sykdom, behandler og følger opp pasienter gjennom sykehusets laboratorier, i private laboratorier eller på legekontor.
Bioteknolog
Bioteknologi er en type forskning der man beskjeftiger seg med levende mikroorganismer og organismers kjemiske sammensetning. En bioteknolog er en forsker som bruker kunnskap om levende...
Branningeniør
Som branningeniør har man ansvaret for bygnings - og brannsikkerheten. Man kontrollerer bygningsforskrifter og vedtekter, og undersøker branntomter. Derfor er det viktig at man har...
Brønnborer fastland
En brønnborer fastland jobber med boring av brønner til vannforsyning, oppvarming og kjøling, for brønn- og bergboreselskaper eller anleggsbedrifter.
Byggingeniør
Byggingeniøren planlegger, bygger og utvikler alt fra boliger og næringsbygg til vei, bane, vann og avløp. Mye av arbeidet du gjør som byggingeniør er å utrede og planlegge sammen med arkitekter og byggherrer.
Båtbygger
En båtbygger produserer, reparerer og vedlikeholder båter. Arbeidet inkluderer alt fra skrog og overbygg til innredninger og installasjoner på båtene.
Chassispåbygger
En chassispåbygger bygger om, tilpasser og reparerer karosseri.
Dataanalytiker / Data Scientist
En dataanalytiker, også kalt en data scientist, jobber med å behandle og analysere store datamengder.
Dataingeniør
Dataingeniøren forstår systemene bak teknologien og kan være med å skape nye, teknologiske løsninger. Du jobber gjerne med å drifte og vedlikeholde datasystemer, systemutvikling, webutvikling og forskning på områder som kunstig intelligens eller informasjonssikkerhet.
Driftsingeniør / Driftstekniker
Driftsingeniør, yrkesutøver som leder den daglige virksomhet i en bedriftsenhet innenfor industri- eller anleggsvirksomhet.
Driftsleder
En driftsleder har ansvaret for driften av bedriften
Elektroingeniør
Elektroingeniører jobber med teknologi, strøm og signaler. Som elektroingeniør kan vanlige arbeidsoppgaver være å planlegge prosjekter, konstruere og utvikle, drifte og vedlikeholde.
Elektronisk systemingeniør / Digitaliseringsingeniør
En elektronisk systemingeniør er en spesialist innenfor elektronikk, sensorer, sensorsystemer og digitalisering. De designer fysiske enheter, som kommuniserer via Internet, samt lager systemer innen medisin, for det grønne skiftet og andre sektorer i sterk vekst.
Elkraftingeniør / Energiingeniør
Elkraftingeniører og Energiingeniører er elektroingeniører spesialisert innen elkraftteknikk, som jobber med å forsyne Norge med strøm og er med på å utvikle nye systemer som kombinerer elektro, automasjon og robotikk.
Energi og miljøingeniør
Som en energi- og miljøingeniør jobber du med miljøvennlige løsninger, og miljøaspekter ved ulike byggeprosjekter. I dag er dette noe man legger stor vekt på i nybygg. Om fokuset er lagt på inne klima...
Fjell- og bergverksarbeider
Fjell- og bergverksarbeideren jobber med konstruksjon av tomter, veier og tunneler, samt mineraluttak fra fjell.
Flymotormekaniker
Flymotormekanikeren har spesialisering innenfor reparasjoner, vedlikehold og testing av luftfartøyets motorer.
Flystrukturmekaniker
En flystrukturmekaniker reparerer, vedlikeholder og modifiserer luftfartøyets struktur og strukturkomponenter. Eksempel på struktur og strukturkomponenter er luftfartøyets kropp, vinger, ror, dører og luker.
Flysystemmekaniker
Som flysystemmekaniker er du en flymekaniker med spesialisering innen reparasjoner og vedlikehold av de fleste av luftfartøyets systemer.
Fundamenteringsarbeider
Fundamenteringsarbeidere kan jobbe i bygg- og anleggsfirmaer, ingeniørfirmaer og på offentlige prosjekter som veiutvidelser eller brobygging. De har ansvar for en rekke kritiske oppgaver knyttet til etablering av fundamentstrukturer.
FU-operatør
En FU-operatør betjener fjernstyrte undervannsfarkoster og undervannsverktøy. FU-operatøren styrer undervannsoperasjonene fra kontrollstasjoner på havoverflaten.
Gründer
En gründer er en person som har utviklet en forretningsidé, for så å starte opp og drive sin egen virksomhet.
HMS-ingeniør / HMS-konsulent
HMS står for helse, miljø og sikkerhet. Som HMS-ingeniør skal du identifisere og forbedre rutiner og praksiser som har betydning for helsen, miljøet eller sikkerheten til de som jobber ved en aktuell arbeidsplass.
Industridesigner
Som industridesigner er din jobb å utforme produkter og løsninger for en kunde, eller en sluttbruker. Du er en problemløser, og fokuserer ikke bare på produktdesignet, men også systemdesignet, selve...
Industrimaler
Som industrimaler jobber du med overflatebehandling av stålkonstruksjoner og metaller for å forhinde korrosjon (rust) og forebygge brann.
Ingeniør i prosess og gassteknologi
En ingeniør i prosess- og gassteknologi har alle teoretiske kvalifikasjoner som kreves for å løse drifts- og vedlikeholdstekniske problemer på større varmekraftverk, kjøleanlegg og andre...
Ingeniør i prosessteknologi
En ingeniør i prosessteknologi har spesialkompetanse til å løse tekniske oppgaver knyttet til kompliserte prosessanlegg. Prosessingeniørene konstruerer slike anlegg, og det er også...
Innkjøper / Innkjøpsmedarbeider
Innkjøpere kjøper varer og tjenester på vegne av virksomheter eller organisasjoner. Arbeidsoppgaver kan være å forhandle om og skrive kontrakter ved anskaffelse av utstyr, råstoffer og produkter til...
Inspektør
En inspektør kan være flere ting. I Norge har vi hovedsakelig brukt begrepet ved to yrker og ved generell omtale: - Undervisningsinspektør ved en utdanningsinstitusjon - Politiinspektør ved en juridisk institusjon
Instruktør
Instruktør, en som gir instruksjon. Instruktør kan være yrkesbetegnelse, f.eks. i Forsvaret, i industrien, ved skoler (f.eks. landbruksskoler) og i annen opplæring (idrettsinstruktør, musikkinstruktør).
IT-administrator
Som IT-administrator installerer, oppdaterer, og beskytter du maskinvarer, programvarer og nettverk.
IT-arkitekt
En IT-arkitekt forventes å spille en sentral rolle i å utforme sikre IT-systemer – med særlig fokus på programvarearkitektur. IT-arkitekten integrerer og oppgraderer arkitekturene. Foruten en...
IT-konsulent
IT-konsulent er et svært vidt begrep for ulike jobber innen IT-området. Vanligvis vil man som IT-konsulent enten jobbe som konsulent innen drift, rådgivning eller salg – og som regel hos et konsulentfirma eller en større virksomhet.
Kjemiingeniør
Kjemiingeniøren jobber med å utvikle miljøvennlige og innovative kjemiske prosesser i industriproduksjoner. Man driver med planlegging, laboratoriearbeid og produksjon i industribedrifter, med mulighet også for undervisning og forskning.
Kjemiker
Kjemikere utfører forskning og utarbeider eller utvikler begreper, teorier og arbeidsmetoder som er relatert til kjemiske prosesser og produksjon. Arbeidsoppgavene kan være: - Forske og utvikle...
Komposittbåtbygger
En komposittbåtbygger produserer, repararerer og vedlikeholder båter av materialer som glassfiber og plast.
Konsulent
Dette er en generell beskrivelse av yrket "Konsulent". Konsulent er en svært bred stillingsbetegnelse, og yrkesbetegnelsen er ikke beskyttet.
Kvalitetssikrer / Kvalitetsingeniør / QA-ingeniør
En kvalitetsingeniør, eller QA-ingeniør, overvåker riktigheten av implementeringen av alle utviklingsstadier og riktigheten av driften av sluttproduktet. De kontrollerer overholdelse av standarder innen programvareutvikling og samhandler med utviklere, designere og kunder, og forhindrer selve opptredenen av feil og feil i programvaren.
Landbruksmaskinmekaniker
En landbruksmaskinmekaniker utfører service, feilsøker og reparerer landbruks- og skogsmaskiner.
Landmåler / Kartograf
Landmålere jobber med å måle terreng, markere grenser innen prosjekter med veiarbeid, bygg og anlegg.
Landskapsingeniør
Landskapsingeniørert utarbeider og følger opp tekniske tegninger, anbudsdokumenter, kontrakter og kvalitetssystemer for å bygge og forvalte parker, byrom, boligområder, offentlige anlegg, veier, friluftsområder og kulturlandskap.
Legemiddelkonsulent
Legemiddelkonsulenter formidler ny informasjon om medisiner til leger og annet helsepersonell. Legemiddelindustrien er en kunnskapsbasert og forskningsintensiv bransje som stiller krav til de som skal...
Logistikksjef / Supply Chain Manager
En logistikksjef håndterer prosessene involvert i en forsyningskjede, opprettholder forbindelsene med en rekke partnere, herunder leverandører av råvarer, produsenter, forhandlere og forbrukere...
Låsesmed
En låsesmed installerer, reparerer og utfører service på mekaniske, elektromekaniske og elektroniske låsesystemer.
Maler
Som maler vedlikeholder, fargelegger, dekorerer og restaurerer du innvendige og utvendige overflater i bygninger og konstruksjoner.
Mariningeniør / Marinteknolog
Mariningeniører jobber innen havbruk, skipsfart og skipsbygging, fiskeri og olje og gass. Mariningeniørens oppgaver er å gjøre beregninger for å kunne designe nye skip, flytende konstruksjoner og forankringssystem på en sikker måte.
Marinteknolog
Arbeidet består av planlegging av transportopplegg og flytende produksjonsanlegg til sjøs og teknisk utvikling av skipstyper og produksjonsplattformer.
Maskiningeniør
Maskiningeniøren kan jobbe innenfor en rekke ulike bransjer. Man kan jobbe med alt fra å lage skipsmotorer til sykehusutstyr. Alle maskiningeniører arbeider med å utvikle eksisterende teknologi til nye tjenester og produkter.
Maskinist
Som maskinist har du ansvar for drift og vedlikehold av teknisk utstyr og maskiner om bord på skip og plattformer. I tillegg til utdanning må du oppnå nok seilingstid som maskinkadett, samt opplæring fram til første sertifikat som maskinist. Effektiv fartstid (tid ombord på båt) som kreves for å få sertifikat: - Med Motormann Fagbrev: 6 måneder sailing, inkludert opplæring, eller 1 måned for de som har 36 måneders fartstid som motormann før påbegynt maskinistutdanning - Uten Fagbrev: 12 måneder med sailing, inkludert opplæring.
Maskinsjef
Som maskinsjef er du teknisk sjef om bord på et skip eller flyttbar rigg, inkludert leder for teknisk personell slik som maskinister og elektrikere. Maskinsjefen har ofte hovedansvar for sikkerheten i maskinrommet. Det finnes forskjellige ruter til en Maskinofficer, yrkesfaglig og uviversitetsutdanning, med ulike utdanningskrav for å kunne ta Maskinistoffiser klasse 1 (maskinsjef) sertifikat: Maskinsjef (yrkesfaglig utdanning) - krever motormann fagbrev eller fagskole, samt 30 måneders eller mer med seilingstjeneste. Maskinsjef (universitetsutdanning) - krever Bachelor, samt 36 måneder eller mer seilingstjeneste som kadett.
Materialteknolog
om materialteknolog kan du blant annet jobbe med å utvikle og optimalisere produksjon av metaller, korrosjonsproblematikk offshore, undersøke hvorfor materialer går til brudd eller godkjenne sveiser.
Miljøvernleder
En miljøvernleder skal koordinere og inspirere miljøvernarbeidet i kommunen. Stillingen er tillagt en rolle som pådriver, veileder og saksbehandler innen naturforvaltning, vilt- og...
Miljøvernrådgiver
Miljøvernrådgiveren har det praktiske ansvaret for det kommunale miljøvernet og er plassert i plan-, miljø- og næringstjenesten og rapporterer til tjenesteleder. Som miljøvernrådgiver får man verdifull...
Offiser
En offiser er en militær tjenestemann som utleder sin makt direkte fra en suveren myndighet, og således innehar en offisersfullmakt fra denne myndigheten.
Ortopediingeniør
Proteser erstatter en tapt legemsdel i bevegelsesorganene, mens en ortose erstatter eller gjenoppretter en tapt funksjon i en bevart legemsdel. Yrket krever at du har teknisk og medisinsk...
Petroleumsingeniør
Som petroleumsingeniør jobber du i olje- og gassindustrien, hvor jobben din vil bestå av å bruke din spisskompetanse til å sørge for optimalisert boring, reservoarstyring og produksjon.
Produksjonstekniker
Som produksjonstekniker har du ansvar for å utvikle og drifte produksjonsprosesser i industrien. Produksjonsteknikk brukes når maskiner framstiller produktene.
Produktutvikler
Som produktutvikler jobber du med å forbedre forskjellige industrielle produkters kvalitet eller form, samt med å utvikle nye produkter. Basert på en kunde, konstruerer, utvikler og dokumenterer man...
Programmerer
En programmerer eller utvikler betegner en person som utvikler programvare for datamaskiner, og i stor grad også for andre tekniske innretninger ved hjelp av et programmeringsspråk.
Programutvikler / Softwareutvikler
Som softwareutvikler skal du kunne skape nye IT-anvendelser, utvikle ny software og tilpasse og utnytte eksisterende software. IT skapes i et dynamisk samspill mellom teknikk, design og mennesker. Dette gjør...
Prosessingeniør
En prosessingeniør har ansvar for utvikling, drift og optimalisering av prosessanlegg. Som prosessingeniør overvåker og vedlikeholder du maskiner og rørsystemer.
Prosjektingeniør
En prosjektingeniør er ansvarlig for gjennomføring av ferdigstilt prosjekt eller deler av et prosjekt.
Prosjektleder (ingeniør / teknisk)
En prosjektleder har overordnet ansvar for planlegging og utførelse av et prosjekt. Du skal dermed sørge for at prosjekter blir ferdige, og blir også holdt ansvarlig for det spesifikke prosjektet. Hovedoppgavene...
Prosjektleder IT
En IT-prosjektleder (Information Systems Project Manager) er administrerer mennesker og tekniske ressurser for å oppnå viktige prosjektmål i overensstemmelse med avtalte begrensninger i kvalitet...
Reservedelsekspeditør
En reservedelsekspeditør skal sørge for at mekanikere og kunder får rask tilgang til deler og utstyr til kjøretøy.
Saksbehandler
Som saksbehandler arbeider du med å utrede og besvare søknader, notater og andre skriv. Yrkestittelen saksbehandler er en fellesbetegnelse for ulike yrker i både offentlige og private virksomheter.
Sikkerhetsingeniør
En sikkerhetsingeniør sikrer at konstruerte systemer gir akseptable nivåer av sikkerhet. Det er sterkt knyttet til systemutvikling, industri og er en undergruppe av systemteknisk prosjektering. Sikkerhetsingeniøren sikrer at et livskritisk system oppfører seg som det skal, selv når komponenter svikter.
Sikkerhetsrådgiver IT / Sikkerhetskonsulent IT
Som sikkerhetsrådgiver innen IT er din oppgave å beskytte IT-systemer, inkludert datamaskiner og programvarer, samt digital infrastruktur og annen informasjon om virksomheten.
Sivilingeniør / Ingeniør
Sivilingeniørene er ettertraktede og tilbys spennende jobber på så forskjellige områder som sykehus/medisinsk forskning, næringsmiddelindustri, luftfart, oljeleting, telekommunikasjon...
Smed
Smeden har kunnskap om de ulike teknikkene og metodene i smedfaget, deriblant å skjære, smi, sveise, herde og file. Smeden må også ha høy kompetanse innen bruk av forskjellige ståltyper.
Spillprogrammerer
Spillprogrammereren er en programmerer med fokus på grafikk- og simuleringsløsninger, med ekstra fordypning innen teorien og teknologien som benyttes i spill. Vanlige arbeidsoppgaver...
Statistiker
Statistikk handler i hovedsak om å analysere data. En god statistisk analyse av representative data gir et godt beslutningsgrunnlag, og er et helt nødvendig verktøy innen blant annet medisin, biologi...
Systemkonsulent
Det er mange typer studier som fører til jobber innen data og informatikkstudier både på universiteter og høyskoler. Studiene kan være av forskjellige lengde, hvor 3 eller 5 år er mest vanlig...
Systemutvikler / Systemdesigner
En systemutvikler kombinerer analyseferdigheter med tilpassing og konfigurering av funksjoner i programvarepakker – som CRM- og ERP-systemer. Systemutvikleren jobber også med rådgivning, og...
Takstmann
En takstmann vurderer og fastsetter prisen på fast eiendom, for eksempel i forbindelse med salg. Takstinspektører og auksjonarier vurderer ulike varer og skader som dekkes av forsikringer og...
Tavlemontør
En tavlemontør er en elektrofagarbeider som jobber med produksjon, reparasjon og vedlikehold av elektrotavler for energidistribusjon, automatisering og maskinanlegg.
Teknisk sjef
Du har ansvar for den tekniske maskinavdelingen og ser til at det tekniske personellet får gjort jobben sin med vedlikehold og reparasjon av mekanisk, elektrisk og elektronisk maskineri og utstyr om bord.
Telekommunikasjonsingeniør / Ingeniør i kommunikasjonsteknologi
Telekommunikasjonsingeniøren er en elektroingeniør spesialisert innen kommunikasjonsteknologi. Kommunikasjonsteknologi er teknologien bak internett, bredbånd, mobiltelefoni og trådløs kommunikasjon er i stadig utvikling.
Trebåtbygger
En trebåtbygger er en båtbygger som jobber med fiske-, lyst- og veteranbåter. Trebåtbyggeren jobber med skrog, dekk, dekkshus, innredninger, rundholt og rigg.
Truck- og liftmekaniker
Truck- og liftmekanikere kontroller, feilsøker, vedlikeholder og reparerer trucker og lifter med tilhørende utstyr.
Vedlikeholdsingeniør
Vedlikeholdsingeniører er ansvarlig for den løpende driften av utstyr og maskiner. De bruker datastyrte systemer for å overvåke rutinemessig vedlikehold og organisere reparasjoner.
Vei- og anleggsarbeider
En vei- og anleggsarbeider jobber med bygging, drift og vedlikehold av veier.
Veidrift- og veivedlikeholdsarbeider
Veidrift- og veivedlikeholdsarbeideren planlegger og drifter vedlikehold av offentlige og private veier.
VVS-ingeniør
VVS-faget er viktig i en moderne byggeprosess. Som VVS-ingeniør planlegger man tekniske anlegg i byggeprosjektene i samarbeid med arkitekter og andre.
Webdesigner / Webutvikler
En webdesigner kombinerer design, utvikling og administrasjon av multimedia-applikasjoner og nettsteder – og drar generelt nytte av en grunnleggende forståelse for websystemer og teknologi, herunder...

Viser 333 studier innen Ingeniørfag

Avansert søk
Studienavn Fagområde Nivå
ALLMENN MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ANLEGGSMASKINMEKANIKERFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
ANLEGGSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
ANVENDT DATATEKNOLOGI OG INGENIØRVITENSKAP | DATAVITENSKAPELIG STUDIERETNING Informasjonsteknologi og informatikk Master
ANVENDT DATATEKNOLOGI OG INGENIØRVITENSKAP | INGENIØRVITENSKAPELIG STUDIERETNING Informasjonsteknologi og informatikk Master
ARBEIDSMASKINER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
ARTIFICIAL INTELLIGENCE AND INTERNET OF THINGS, SIVILINGENIØR Informasjonsteknologi og informatikk Master
AUTOMASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
AUTOMATISERING, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
AUTOMATISERINGSFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AUTOMATISERINGSFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
AVIONIKERFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
BEREDSKAPSLEDELSE - 30 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
BILSKADE, LAKK OG KAROSSERI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
BIOINGENIØR Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Bachelor
BIOINGENIØRFAG Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Bachelor
BIOINGENIØRUTDANNING Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Bachelor
BIOTEKNOLOGI OG KJEMIINGENIØRFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
BYGG OG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BYGG OG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
BYGG, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BYGG, SIVILINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BYGGDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BYGNINGSINFORMATIKK OG TREKONSTRUKSJONER Informasjonsteknologi og informatikk Master
BÆREKRAFTIG BYUTVIKLING, DELTID - 30 SP Økonomi, marked og administrasjon Videre- og etterutdanning
BÆREKRAFTIG ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÆREKRAFTIG PRODUKSJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
BÆREKRAFTIGE BYGGEPROSESSER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
BÅTBYGGER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
CNC-MASKINERINGSFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
COMPUTATIONAL ENGINEERING Informasjonsteknologi og informatikk Master
CYBERSECURITY ENGINEERING, SIVILINGENIØR Informasjonsteknologi og informatikk Master
CYBERSECURITY ENGINEERING, SIVILINGENIØR, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Master
CYBERSIKKERHET OG DATAKOMMUNIKASJON Informasjonsteknologi og informatikk 5-årig master
DATA SCIENCE, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Master
DATA, INGENIØRUTDANNING Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
DATATEKNOLOGI, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Master
EIENDOMSUTVIKLING OG -FORVALTNING - ERFARINGSBASERT, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ELEKTRONIKK, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ELEKTROTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ELEKTROTEKNOLOGI - Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
ENERGI OG KLIMA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ I BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ENERGI OG MILJØ I BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FAGSKOLEINGENIØR - ANLEGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - ANLEGG OG BERGVERK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING I BYGG - MED E-KOM, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING MED ROBOTTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING MED ROBOTTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - AUTOMATISERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGNINGSAUTOMATISERING FORDYPNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - BYGNINGSSAKKYNDIG FOR TILSTANDSANALYSER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - IT-DRIFT OG SIKKERHET Informasjonsteknologi og informatikk Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - IT-DRIFT OG SIKKERHET, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PROSESS- OG ENERGILEDELSE, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PROSESSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - PROSESSTEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - SMART DRIFTS- OG VEDLIKEHOLDSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - SVEISETEKNOLOGI MED INTERNASJONAL SERTIFISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - VINDKRAFT OG ENERGILAGRING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FAGSKOLEINGENIØR - VVS OG KLIMATEKNIKK, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FDVU-INGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
FELLES EUROPEISK MASTERPROGRAM I SYSTEMDYNAMIKK (EMSD) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FLEKSIBEL BYGGINGENIØRUTDANNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FLYTEKNISKE FAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
FORKURS FOR INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Halvårsstudium
FORKURS INGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORKURS INGENIØR: FYSIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORKURS INGENIØR: MATEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORKURS INGENIØR: REALFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg-privatist
FORNYBAR ENERGI, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
FORNYBAR ENERGI, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
FORNYBAR ENERGI, SIVILINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
GEORESSURSER OG GEOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
HAVBRUK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
HAVBRUK OG SJØMAT - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
HAVTEKNOLOGI - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
HYDRAULISKE MASKINSYSTEMER OG OLJEHYDRAULIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
INDUSTRIELL KJEMI, MATERIALER OG BIOTEKNOLOGI Matematikk og naturfag 5-årig master
INDUSTRIELL TEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Fagskoleutdanning
INDUSTRIELL ØKONOMI OG TEKNOLOGILEDELSE, SIVILINGENIØR Økonomi, marked og administrasjon 5-årig master
INDUSTRIMEKANIKERFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE, 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRIMONTØRFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE, 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
INDUSTRITEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
INGENIØR - AUTOMASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - AUTOMASJON Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - AUTOMATISERING OG INTELLIGENTE SYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BATTERI OG ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BIOTEKNOLOGI OG KJEMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BRANN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BYGG, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BÆREKRAFTIG PRODUKSJON OG SIRKULÆRØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - BÆREKRAFTIG TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - CYBER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - CYBERFYSISK NETTVERKSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DATA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DATA TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DATA Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - DRONETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRIFISERING OG DIGITALISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - ELEKTRO, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO, TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRO, Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONIKK TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONIKK Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELEKTRONISK SYSTEMDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGI OG MILJØ I BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGI- OG PETROLEUMSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGI- OG PETROLEUMSTEKNOLOGI, Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ENERGITEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - FLYINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - FORNYBAR ENERGI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - GEOVITENSKAP OG ENERGIRESSURSER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - HAVBRUK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - HAVTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KALDT KLIMA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
INGENIØR - KJEMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KJEMI OG MATERIALTEKNOLOGI Matematikk og naturfag Bachelor
INGENIØR - KJEMI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KJEMI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KJEMI, TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - KONSTRUKSJON OG BYGGDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - LANDSKAPSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - LOGISTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MARINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MASKIN, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MATEMATISK MODELLERING OG DATAVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEDISINSK TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKANIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKATRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - MEKATRONIKK OG PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PLAN OG INFRASTRUKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PRODUKT- OG SYSTEMDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - REN ENERGI- OG PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - REN ENERGI- OG PROSESSTEKNOLOGI, Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI TRES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Y-VEIEN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SKIPSDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - SMART PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - TEKNISK MILJØVERN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - TRE-TERMINERS ORDNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØR - VANN- OG MILJØTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØRGEOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INGENIØROFFISEREN - BYGGTEKNIKK / GEOMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØROFFISEREN - TELEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INGENIØRUTDANNING FOR FAGSKOLETEKNIKERE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
INTEGRERT MASTERPROGRAM I HAVBRUK (SIVILINGENIØR) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INTEGRERT MASTERPROGRAM I HAVTEKNOLOGI (SIVILINGENIØR) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
INTERNASJONALT SVEISEINGENIØRDIPLOM (IWE) - 30 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
IT OG AUTOMATISERING Informasjonsteknologi og informatikk Master
IT OG AUTOMATISERING, DELTID Informasjonsteknologi og informatikk Master
KOLLISJONSREPARASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
KOMPLETTERENDE INGENIØR- OG TEKNOLOGIUTDANNING - 60 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
KONSTRUKSJONS- OG MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
KONSTRUKSJONSELEMENTER, STANDARDER OG KVALITETSSTYRING - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
KULDE- OG VARMEPUMPETEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
KUNNSKAP, TEKNOLOGI OG SAMFUNN (STS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
KUNSTIG INTELLIGENS - UTVIKLING OG ANVENDELSE Informasjonsteknologi og informatikk Bachelor
LANDBRUKSMASKINMEKANIKERFAGET (FAGOPPLÆRING I SKOLE) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
LANDMÅLING ETTER MATRIKKELLOVEN - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
MARINTEKNISK DRIFT - MASKINIST Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MARITIM LEDELSE - TEKNISK RETNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM LEDELSE - TEKNISK RETNING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIM LEDELSE, INDUSTRIMASTER - TEKNISK RETNING, DELTID SAMLINGSBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MARITIME OPERASJONER FOR HAVVIND, DELTID - 5 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Videre- og etterutdanning
MEDISINSK TEKNOLOGI - SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
MEKANIKK OG FLUIDMEKANIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
MEKANISK TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
MEKATRONIKK, INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MEKATRONIKK, SIVILINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MENGDELANDMÅLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING LEDELSE OG MARINEINGENIØR ELEKTROFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING LEDELSE OG MARINEINGENIØR MASKIN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILITÆRE STUDIER - FORDYPNING LEDELSE OG MARINEINGENIØR VÅPEN, ELEKTRONIKK OG DATA Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
MILJØINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
MILJØTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
NANOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
NAUTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Årsstudium
OFFSHORE - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
OLJE OG GASSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
OLJE- OG GASSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
OPPMÅLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
ORTOPEDIINGENIØRUTDANNING Medisin, odontologi, helse- og sosialfag Bachelor
OVERFLATETEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
PLATEARBEIDERFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPENTANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
PRODUKSJON OG PRODUKTUTVIKLING, DELTID, NETTBASERT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
PROSESSIKKERHET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SAMFUNNSANSVAR OG ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SENSORSYSTEMER OG INNOVASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SENSORSYSTEMER OG INNOVASJON, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ANDVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, JORDOBSERVASJON Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANDVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, MASKINLÆRING OG STATISTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, ANVENDT MATEMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, HELSETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT FYSIKK OG MATEMATIKK, SENSORTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ANVENDT ROBOTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - BEREGNINGSVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BRANNSIKKERHET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BRANNSIKKERHET, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGG- OG KONSTRUKSJONSTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGG OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGG- OG MILJØTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - BYGG- OG MILJØTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - BYGGETEKNIKK OG ARKITEKTUR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - BYPLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - BÆREKRAFTIG ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - CHEMICAL ENGINEERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - DATAVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - DATAVITENSKAP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - DATAVITENSKAP, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ELECTRIC POWER ENGINEERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ELKRAFTTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØ Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - ENERGI OG MILJØTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ENVIRONMENTAL TECHNOLOGY - MILJØTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - FYSISK PLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - GEOTECHNICS AND GEOHAZARDS Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - HELSE, MILJØ OG SIKKERHET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - HYDROPOWER DEVELOPMENT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - IKT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIAL ECOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL DESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL KJEMI- OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL TEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL TEKNOLOGI OG DRIFTSLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INDUSTRIELL ØKONOMI OG TEKNOLOGILEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INFORMASJONS- OG KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INFORMATIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INFORMATION SYSTEMS Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INGENIØRVITENSKAP OG IKT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - INNOVATIVE SUSTAINABLE ENERGY ENGINEERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INTEGRERT BYGNINGSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - INTEGRERTE OPERASJONER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - IT OG AUTOMATISERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - IT OG AUTOMATISERING, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - KJEMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - KJEMI OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KJEMI- OG BIOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - KLIMA OG MILJØOVERVÅKNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KOMMUNIKASJONSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KONSTRUKSJONER OG MATERIALER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - KONSTRUKSJONER OG MATERIALER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - KYBERNETIKK OG ROBOTTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - LOGISTIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARIN- OG OFFSHORETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARIN TEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARIN TEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - MARINE COASTAL DEVELOPMENT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MARINE TECHNOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MASKINTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MATERIALTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - MEKANIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MEKATRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MIKRO- OG NANOSYSTEMTEKNOLOGI, INDUSTRIMASTER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - MILJØFYSIKK OG FORNYBAR ENERGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - NANOTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - NATURAL GAS TECHNOLOGY Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - NTNUS ENTREPRENØRSKOLE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - OPTIKK OG ELEKTRONIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PETROLEUM ENGINEERING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PETROLEUM GEOSCIENCES Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PETROLEUMSFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - PETROLEUMSFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PETROLEUMSGEOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PETROLEUMSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - PRODUKT- OG SYSTEMDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PRODUKTDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROJECT MANAGEMENT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - PROSESSTEKNOLOGI, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - RELIABILITY, AVAILABILITY, MAINTAINABILITY AND SAFETY (RAMS) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - RISIKOSTYRING OG SAMFUNNSIKKERHET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - ROMFYSIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - SATELITTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - SKIPSDESIGN Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - TEKNISK GEOFAG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - TEKNOLOGI OG PRODUKTUTVIKLING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SIVILINGENIØR - UNDERVANNSTEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - URBAN ECOLOGICAL PLANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SIVILINGENIØR - VANN- OG MILJØTEKNIKK Teknologi, ingeniørfag og arkitektur 5-årig master
SKIPSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
SKREDFAREVURDERING I BRATT TERRENG, DELTID - 15 SP Matematikk og naturfag Videre- og etterutdanning
SMED Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
STILLASFAGET Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg2
SVEISERFAGER, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3
SVEISETEKNOLOGI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
SYSTEMINGENIØR - INDUSTRIMASTER, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SYSTEMINGENIØR MED INDUSTRIELL ØKONOMI Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SYSTEMINGENIØR MED INNEBYGDE SYSTEMER Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
SYSTEMINGENIØR, DELTID Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TEKNIKK OG INDUSTRIELL PRODUKSJON MED TOPPIDRETT Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg1
TEKNIKK OG INDUSTRIELL PRODUKSJON, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE, 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg1
TEKNISK TEGNER - BYGG Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
TEKNOLOGI - PROSJEKTLEDELSE Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
TELEKOMMUNIKASJON OG NETTVERKSINGENIØR Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TRANSPORT- OG BYPLANLEGGING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Master
TRES - INGENIØRUTDANNING Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Bachelor
VEI- OG VA-TEKNIKK - 10 SP Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Kurs og emner
VERKTØYMAKERFAGET, YRKES- OG STUDIEKOMPETANSE, 4-ÅRIG (TAF) Teknologi, ingeniørfag og arkitektur Vg3

Du kan studere Ingeniørfag ved 367 skoler

Fagskole
Fagskolen Viken
Våre utdanninger er korte og yrkesrettede som bygger på fag-/svennebrev, autorisasjon eller relevant praksis.
Høgskole
Høgskolen i Østfold
Vi tilbyr høgskolestudier innen ingeniør, data, språk, økonomi, scenekunst, samfunnsfag, helse- og sosialfag og lærerutdanning. Studer i Halden eller i Fredrikstad.
Universitet
Norges miljø og biovitenskapelige universitet - NMBU
NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting.
Universitet
Universitetet i Innlandet
Ved Universitetet i Innlandet (HINN) tilbyr vi fleksible utdanningar ved seks ulike studiestader.
Universitet
American College of Norway
Ta det første året av en amerikansk bachelorgrad i Norge. Vi tilbyr et internasjonalt studentmiljø der du studerer sammen med norske og amerikanske studenter. Få unike vennskap du tar med deg videre til USA!
Høgskole
Forsvarets Høgskole
En utdanning i Forsvaret gir deg et bredt spekter av kunnskap, personlig utvikling og militære ferdigheter. Gjennom en unik kombinasjon av teori, praksis og refleksjon utvikles og formes du til å bli en spesialist eller offiser.
Universitet
Kingston University - London
Kingston University is known for its career-focused courses, excellent teaching quality and entrepreneurial graduates. Based in an attractive riverside area of south-west London, Kingston University offers all the excitement of central London in a relaxed town environment.

Du kan studere Ingeniørfag 117 steder

Alta er en kommune i Finnmark fylke. Alta er Finnmarks mest folkerike kommune, og mens de fleste andre kommuner i fylket har fått redusert sitt folketall de senere år, har Alta i etterkrigstiden vært preget av jevn og til dels sterk vekst.
Lindås er en kommune i Hordaland. Den grenser i nord mot Masfjorden og Modalen, og i vest mot Radøy og Austrheim.
Arendal er en by og en kommune i Aust-Agder fylke, og den er også fylkets administrasjonssenter. Antall innbyggere i kommunen har i 2011 passert 42 600. Kommunen grenser i sørvest mot Grimstad, i nordvest mot Froland, og i nordøst mot Tvedestrand.
Asker er en kommune i Akershus, Akershus Vest. Den er en forstadskommune til Oslo, og en stor del av befolkningen pendler dit. Den ligger i Oslo bispedømme.
Balsfjord, kommune i Troms fylke, omfatter landet på begge sider av Balsfjorden, herunder storparten av Malangshalvøya (mellom Malangen og Balsfjorden) og strekker seg ca. 25 km fra fjordbotnen mot sørøst inn i landet, nesten til svenskegrensen.
Bergen er en by og kommune i Hordaland fylke på Norges vestkyst, omgitt av de syv fjell, og ofte kalt Vestlandets hovedstad.
Bodø er en by og kommune, i det tradisjonelle landskapet Salten i Nordland, der byen er fylkets desidert største og administrasjonssenter.
Bærum er en kommune i vestdelen av Akershus fylke, og er Norges femte største kommune etter innbyggertall. Bærum er Akershus' største kommune målt i antall innbyggere, men kun den niende største målt i areal.
Bømlo, kommune i ytre Hordaland, lengst sørvest i fylket, på nordsiden av Bømlafjorden, Hardangerfjordens ytterste del. Kommunen omfatter Bømlo (171 km2) , Goddo (16 km2) og Moster (12 km2) samt ca. 1000 andre øyer, holmer og skjær; ligger i sin helhet på øyer.
Drammen er en by og kommune i Buskerud. Byen ligger ca. 40 km sydvest for Oslo. Drammen er sentrum i en av de raskest voksende byregionene i Norge.
Elverum er en kommune i Hedmark. Tettstedet Elverum består av Leiret på østsiden og Vestad på vestsiden av Glomma. Tettstedet har - som sentralsted for Østerdalen og den nordre delen av Solør - hatt en raskere vekst enn kommunen som helhet.
Fredrikstad er en kommune i Østfold, med 76 932 innbyggere. Den er således Østfold største, Østfold nest største by og Norges sjette største kommune målt i antall innbyggere. Byen Fredrikstad ligge ved Glommas utløp.
Gjøvik er en by og kommune i Oppland, og den mest folkerike bykommunen i region Innlandet. Tettstedet Gjøvik har 19 261 innbyggere.
Grimstad er en kystkommune i Aust-Agder fylke. Kommunen grenser til Arendal i øst, Froland og Birkenes i nord og Lillesand i vest. Grimstad har 20 957 innbyggere per 1. juli 2011.
Hadsel, kommune i Nordland fylke, i Vesterålen. Omfatter Hadseløya (102 km2), den sørligste delen av Langøya (98 km2), den nordøstre delen av Austvågøy (203 km2), og sørvestre delen av Hinnøya (150 km2).
Halden er en by og storkommune i Østfold. Halden har med sine mange skoler og lærere vært en viktig utdanningsplass - for Østfold, Norge og nordre Bohuslän i Sverige. Og Halden er den dag i dag hovedbasen for Høgskolen i Østfold.
Hamar er en by og kommune i Hedmark. Den grenser i vest til Ringsaker, i nordøst til Åmot, i øst til Løten, og i sør til Stange.
Hammerfest, kommune i Finnmark fylke, som ligger på deler av øyene Kvaløya, Seiland og Sørøya. Hammerfest by ligger på vestsiden av Kvaløya ved skipsleia gjennom Sørøysundet.
Harstad, kommune helt sør i Troms fylke, på nordøstsiden av Hinnøya, ut mot Vågsfjorden, omfatter dessuten den sørvestlige del (69,3 km2) av Grytøya samt flere mindre øyer.
Haugesund er en by og en kommune i Rogaland på vestkysten av Norge og er en liten kommune, kun 72 km². Tettstedet Haugesund har 44 524 innbyggere og byen fungerer som regionsenter for i overkant av 111 000 mennesker på Haugalandet.
Horten er både en kystby i Vestfold, beliggende mellom Holmestrand i nord og Tønsberg i sør, og en kommune med samme navn. Kommunens areal er ca. 71 km², med ca. 25 000 innbyggere, med hovedtyngden av innbyggerne i gamle Horten by
Hå kommune ligger sørvest i Rogaland fylke og grenser i nord til Klepp og Time, i øst til Bjerkreim og i sør til Eigersund. Kommunen består av den sørlige parten av Jæren i tillegg til enkelte nordlege deler av Dalane.
Askim er en kommune i Østfold fylke, sør for Øyeren og øst for Glomma som her gjør en bue mot vest.
Karmøy, kommune i Rogaland fylke, sør for Haugesund, består av øya Karmøy (176,8 km2) og noen småøyer utenfor denne (bl.a. Føyno (Feøy) 1,3 km2), halvøya mellom Karmsundet og Førdesfjorden på fastlandet, samt Fosen (12,2 km2) og noen andre, mindre øyer sør for halvøya.
Klepp, kommune i Rogaland fylke, ved kysten på den midtre delen av Jæren. Kommunen strekker seg østover til Frøylandsvatnet og ligger i sin helhet på Låg-Jæren med høyeste punkt 102 moh.
Kongsberg er en bykommune i Buskerud, kommunen har et areal på 792 km², og har 24 739 innbyggere.
Kongsvinger er en kommune i Hedmark fylke. Kongsvinger ligger i fylkets sørligste del og grenser i nord til Grue, i sør til Eidskog, i vest til Sør-Odal og i øst til Sverige.
Kristiansand er en by og en kommune i Vest-Agder fylke, og er også fylkets administrasjonssenter. Kristiansand er Norges femte største by og hadde 84 476 innbyggere.
Kristiansund, kommune i Møre og Romsdal fylke, ligger på øyer ved utløpet av de store fjordene på Nordmøre.
Larvik, kommune i Vestfold fylke, omkring Larviksfjorden og nedre del av de to vassdragene som munner ut her, Farriselva (Siljanvassdraget) og Numedalslågen. Larvik er Vestfolds største kommune, både etter areal og folketall.
Levanger, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger ved Trondheimsfjorden ca. 80 km nordøst for Trondheim og omfatter også den 28 km2 store Ytterøy ute i fjorden. I nord og øst grenser Levanger til Verdal, i sør til Stjørdal og i vest til Frosta.
Lillehammer er en kommune sør for Gudbrandsdalen i Oppland, ved nordenden av Mjøsa. Tettstedet Lillehammer har 20 857 innbyggere.
Skedsmo er en kommune i Akershus fylke og avstand til Oslo sentrum er 18 km. Skedsmo er landets aller raskeste voksende kommuner med en befolkningsvekst på 3,8 % i 2007.
Mandal, kommune i Vest-Agder fylke, lengst sør i fylket. Grenser til Lindesnes i vest, Marnardal i nord og Søgne i øst.
Malvik, kommune i Sør-Trøndelag fylke, ligger på sørsiden av Trondheimsfjorden mellom Trondheim i vest og Stjørdal med Trondheim Lufthavn Værnes i øst.
Midtre Gauldal er en kommune i Sør-Trøndelag fylke. Kommunen omfatter midtre del av Gaulas dalføre, sidedalene mot sør, Soknedalen, Budalen og Fordalen samt skog- og fjellstrekninger omkring.
Tettsted og administrasjonssenter i Rana kommune, Nordland, innerst i Ranfjorden. Tettstedet omfatter Grubhei i øst, Selfors, Ytteren og Båsmoen i nord, og Andfiskå/Hauknes i sørvest.
Molde er en by og en kommune i Romsdal i Møre og Romsdal. Molde kommune dekker 362 km² og har 25 686 innbyggere. Selve byen Molde strekker seg som et om lag 10 km langt belte langs nordsiden av Fannefjorden og Moldefjorden, med sentrum rett vest for Moldeelvas utløp.
Kommune i Nordland fylke, omkring innerste del av Ofotfjorden, grenser i nord til Troms fylke, i øst og sør til Sverige, og i vest og sørvest til hhv. Evenes og Ballangen kommuner.
Nord-Aurdal, kommune i Oppland fylke, midt i Valdres omkring Strondafjorden og øvre del av Begna, grenser i sørvest til Gol kommune og nordøst til Etnedal.
Orkdal, kommune i Sør-Trøndelag fylke, sørvest for Trondheim omkring Orkdalsfjorden og de nederste 20 km av Orklas dalføre samt flere mindre sidedaler i vest.
Oslo er i dag studiested for over 60.000 studenter. Du finner byen ofte omtalt som studenthovedstaden, og med Norges største og eldste universitet og godt over 20 høyskoler er byen et naturlig førstevalg for mange norske studenter.
Porsgrunn, kommune i Telemark fylke, omfatter byen Porsgrunn og de tidligere kommunene Eidanger og Brevik som ble innlemmet 1964. Kommunen ligger mellom Bamble i vest, Skien og Siljan i nord og Vestfold fylke i øst.
Ringsaker, kommune i Hedmark fylke, omfatter bygdene som ligger vest og nord for Hamar. Ringsaker har størst jordbruksareal av alle landets kommuner, likeledes flest driftsenheter.
Råde, kommune i Østfold fylke, nord for Fredrikstad, mellom Vansjø og Oslofjordens armer Kurefjorden og Krokstadfjorden.
Sandefjord, kommune i Vestfold fylke, mellom Tønsbergfjorden i øst, Goksjø i nordvest og Sandefjordsfjorden i sørvest. Mot vest grenser kommunen til Larvik. Bysenteret er innerst i Sandefjordsfjorden.
Sandnes, kommune i Rogaland fylke, ved botnen og på østsiden av Gandsfjorden; bysenteret ligger ved fjordbotnen 14 km sør for Stavanger sentrum.
Sarpsborg, kommune i Østfold fylke, på vestsiden av Glomma ved Sarpsfossen og øst for Fredrikstad.
Skien, kommune i Telemark fylke, nord for Porsgrunn, Bamble og Drangedal, grenser til Nome og Sauherad i vest, til Kongsberg (Buskerud) i nord og til Siljan.
Sogndal, kommune i Sogn og Fjordane, omkring Sogndalsfjorden, en nordgående arm fra Sognefjorden. Kommunen omfatter det aller meste av Kaupangerhalvøya mellom Sogndalsfjorden og Sognefjorden samt Sogndalselvas dalføre nordvestover til Steindalsbreen.
Eid kommune i Sogn og Fjordane, kommune i Nordfjord Sogn og Fjordane. Kommunen omfatter områdene omkring Eidsfjorden, som er en 13 km lang arm av Nordfjorden.
Stavanger er det tredje største byområdet i landet med 235 238 innbyggere. Stavanger er en by og kommune på Nord-Jæren i Rogaland.
Steinkjer, kommune i Nord-Trøndelag fylke, ligger ved nordøstsiden av Beitstadfjorden, en utløper i nordlige del av Trondheimsfjorden og ved utløpene av Steinkjerelva og Figga.
Stjørdal er en kommune i Nord-Trøndelag fylke. Stjørdal ligger øst for Trondheim, innerst i Stjørdalsfjorden, grenser i sør til Sør-Trøndelag fylke.
Stord, kommune i Hordaland fylke, i Sunnhordland, omfatter den sørøstlige halvparten (ca. 127 km2) av øya Stord, øyene Huglo (13,9 km2), Føyno (1,3 km2) og noen småøyer.
Førde er en kommune i Sunnfjord, Sogn og Fjordane fylke. Førde omfatter landet omkring botnen av Førdefjorden, på sørsiden strekker den seg et par mil utover fjorden.
Surnadal, kommune i Møre og Romsdal fylke, på Nordmøre, grenser i øst til Sør-Trøndelag. Surnadal ligger øst for Halsafjordens indre armer, omkring Åsskardfjorden, Hamnesfjorden, Surnadalsfjorden og Todalsfjorden og strekker seg ca. 30 km østover fra hovedfjorden.
Sør-Varanger er en kommune i Finnmark fylke. Kommunen ligger omkring en rekke fjorder på sørsiden av Varangerfjorden og strekker seg sørover som en kile mellom Finland i sørvest og Russland i sørøst.
Tromsø er en by og kommune i Troms fylke. Den er den største byen i Nord-Norge, den sjuende største bykommunen og den niende største byen i Norge.
Trondheim er en bykommune i Sør-Trøndelag, og den tredje mest folkerike kommunen i Norge med sine 180 280 innbyggere.
Tønsberg, kommune i Vestfold fylke, ligger på vestsiden av Oslofjorden, og omfatter kyststrekningen fra Åsgårdstrand via Tønsberg sentrum til Vear i Tønsbergfjorden.
Ullensaker er en kommune i Akershus med 31 194 innbyggere og er stadig i vekst. Kommunen huser Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn på Gardermoen
Ullensvang ligger i Hardanger i Vestland fylke.
Voss Herad er en kommune i Hordaland fylke, lengst nordøst i fylket, med grense til Sogn og Fjordane i nord. Voss' næringsliv preges av Vossevangens rolle som handels-, administrasjons-, skole-, kommunikasjons- og turistsenter.
Ørsta er en kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal. Den grenser i øst til Sykkylven og Stranda, i sør til Hornindal, og i sørvest til Volda.
Østre Toten, kommune i Oppland fylke, på vestsiden av Mjøsa sør for Gjøvik.
Ål er både en kommune og et tettsted i Hallingdal i Buskerud og ligger midt i mellom Oslo og Bergen. Ål er en tradisjonell landbruksbygd og største husdyrkommunen i Buskerud.
Ålesund er sunnmøres hovedstad og er også et studiesenter for regionen. Ålesund er en kystby og både næringsliv og utdanning er i stor grad rettet mot det maritime.
Åmot er en kommune i Hedmark fylke, i Østerdalen. På Rena ligger Høgskolen i Hedmark med avdeling for økonomi, samfunnsfag og informatikk.
Ås er en kommune i Follo i Akershus. Kommunen grenser til Vestby, Frogn, Oppegård og Ski i Akershus og Hobøl i Østfold.
Åsnes, kommune i Hedmark fylke, i Solør, mellom Våler i nord og Grue i sør. Åsnes har en stor del av de sysselsatte innenfor bygge- og anleggsvirksomhet.
Kombinasjonen av sol og strand, spennende storbyer, lave levekostnader og universiteter av høy standard har gjort Australia til et av de mest populære valgene for nordmenn som vil studere i utlandet.
Canada er et land i Nord-Amerika. Landet er en føderasjon bestående av ti provinser og tre territorier, med Ottawa som hovedstad. Med en landmasse på nesten 10 millioner km² er Canada verdens nest største land etter Russland. Landet har to offisielle språk, engelsk og fransk. Canada har over 90 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, i tillegg til et rikt fagtilbud. Landet er kjent for gjennomgående høy standard på sine universiteter.
Geografisk består Danmark av én stor halvøy, Jylland, og en rekke øyer, der Sjælland, Fyn, Lolland, Falster og Bornholm er de mest kjente. Danmark er et populært studieland for nordmenn. Her studerer vi blant annet medisin, psykologi, økonomi, fysioterapi, arkitektur og humanistiske fag. Undervisiningsspråket er dansk og det er vanligvis greit å skrive på norsk i oppgaver og eksamensbesvarelser. Utdanningen er, som i Norge, delt inn i treårig bachelor- og toårig mastergrad. Mastergrad i Danmark kalles forøvrig kandidat.
De forente arabiske emirater er en føderal republikk i Midtøsten. Landet består av syv stater kalt emirater og grenser til Oman og Saudi-Arabia. Hovedstaden er Abu Dhabi, mens Dubai er den største byen. Offisielt språk er arabisk, men engelsk er veldig vanlig å snakke. Ved Emirates Academy of Hospitality Management i Dubai kan du studere hotell- og reiselivsbransjen. Dubai er også den hurtigst voksende turistdestinasjonen i verden og mer enn 100 hoteller er planlagt og under konstruksjon. Du er tilnærmet garantert jobb etter endt utdanning
Filippinene er en øynasjon i Stillehavet, som består av 7 107 øyer omkring 100 km sørøst for det asiatiske fastlandet. Manila er hovedstad på Filippinene og ligger på øya Luzon. Landets offisielle språk er engelsk og filippinsk. På Filippinene finnes det over 400 utdanningsinstitusjoner.
Frankrike i Europa strekker seg fra Middelhavet til Nordsjøen, og fra Rhinen til Atlanterhavet. Landet grenser til Andorra, Belgia, Italia, Luxembourg, Monaco, Spania, Sveits og Tyskland. Universitetene tilbyr de fleste fagretninger på alle nivåer. Videre finnes det kortere fagutdannelser, og ikke minst en rekke til dels svært spesialiserte utdannelser innen blant annet arkitektur, kunst og håndverk; musikk, teater og film; journalistikk og mediefag.
Malaysia er et land i Sørøst-Asia. Det er en føderasjon som består av tretten delstater og tre føderale territorier. Den nasjonale hovedstaden Kuala Lumpur ligger nordvest på fastlandet. Regjeringa holder til i den administrative hovedstaden Putrajaya, like sør for Kuala Lumpur. Nasjonalspråket malayisk er nokså likt indonesisk og de fleste malaysiere kan engelsk. Malaysia har 18 offentlige og over 30 private universiteter i tillegg til en rekke høyskoler. Det finnes også tre australske universiteter og ett britisk.
Nederland er et land i Vest-Europa som ligger mellom Nordsjøen i vest og nord, Belgia i sør og Tyskland i øst. I landets grunnlov er Amsterdam fastlagt som hovedstad, mens Haag huser regjeringen og parlamentet. Nederland har ca 20 universiteter og mer enn 50 hogescholen (høyskoler). Studieåret i Nederland er inndelt i to semestre, fra september til desember og fra januar eller februar til juni eller juli. Språktesten Staatsexamen Nederlands als tweede taal - NT2 nivå II kreves for opptak til de fleste studier på nederlandsk.
New Zealand - Aotearoa - den lange hvite skys land. Landet med nesten 50 millioner sauer. Et land med sovende vulkaner, varme kilder, boblende søledammer og geysirer. Et land med vakker natur og et land for eventyrlystne.
Puerto Rico, er en øygruppe i Karibia, med 3 944 259 innbyggere. Hovedstaden er San Juan og offisielle språk er spansk og engelsk.
Spania er et land på Den iberiske halvøy i Sør-Europa. Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania. Byen har over 3,2 millioner innbyggere. Madrid ligger midt i Spania på 667 meters høyde. Spania har over 50 offentlige og 27 private universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner. For å få støtte fra Lånekassen og være sikker på at utdanningen din godkjennes i Norge, må du velge læresteder og grader godkjent av spanske utdanningsmyndigheter (grado/master oficial). Undervisingen foregår på spansk. Du må kunne spansk godt for å ha utbytte av undervisningen. Noen universiteter vil kreve at du tar språktesten DELE, på nivå B2. Enkelte bachelor- og mastergrader og opplegg for utvekslingsstudenter foregår på engelsk, og tilbudet er mer utbredt på private universiteter.
Det imponerende monarkiet over pytten har uante tilbud av studier og kulturopplevelser liggende på lur for deg. Er du klar til å møte studietiden i et historisk kolonirike som byr på opplevelser du ikke hadde trodd var mulig? Storbritannia kan tilby alt fra yrende uteliv og «pub crawls» til storslagne middelalderslott og mektige universiteter. La Storbritannia få være springbrettet til karrieren du har siktet etter.
USA, er en forbundsrepublikk i Nord-Amerika som består av 50 delstater. Hovedstaden er Washington, D.C. USA har rundt 315 millioner innbyggere, noe som gjør landet til verdens tredje mest folkerike, kun forbigått av Kina og India. Det er intet offisielt språk på føderalt nivå i USA, men engelsk er det nasjonale språket. USA har over 4000 universiteter og andre høyere utdanningsinstitusjoner, samt tusenvis av fagkombinasjoner. Lærestedet bestemmer fag, karakterer og eventuelt hvilken språktest du trenger for å få studieplass.

Viser 11 relaterte artikler

Annonser:

 
DESIGN

TEKNOLOGI
 
HELSE
 
HR OG LEDELSE

NETTSTUDIER
 
PSYKOLOGI
 
PEDAGOGIKK

MARKEDSFØRING OG KOMMUNIKASJON

ØKONOMI
 
MASTERSTUDIER
 
MUSIKK
 
BACHELORSTUDIER
 
SKUESPILL OG DANS
 
VIDEREUDANNING
 
INTERIØR
 
LOGISTIKK
 
FILM OG MEDIER
 
SYKEPLEIE, SOSIONOM, VERNEPLEIE
 
FORNYBAR ENERGI
 
FAGSKOLESTUDIER
 
HØYERE YRKESFAGLIG UTDANNING
STED ELLER NETTBASERT
 
NETTSTUDIER FAGSKOLE
 
FILM OG MEDIER
 
FAGSKOLE HELSE- OG OPPVEKSTFAG
STED ELLER NETTBASERT

FAGSKOLE TEKNISKE OG IT-FAG
STED ELLER NETTBASERT

Usikker på hva du skal studere?

Å velge studium kan være vanskelig – det vet vi alt om! Derfor har vi i Kristiania laget en enkel og morsom test, som forhåpentligvis kan peke deg i riktig retning.

Bestill gratis studieveiledning

Er du usikker på hva du vil bli og hvilket studium som passer best for deg? Våre studentambassadører hjelper deg gjerne!

TA TESTEN HER

BESTILL STUDIEVELEDNING


VID


Drømmer du om en utdannelse hvor du kan jobbe med mennesker, og hvor både faglig kunnskap og evnen til å forstå og samhandle med andre står sentralt? VID vitenskapelig høgskole er en av landets eldste og største private høgskoler. Se våre studier innen:

SykepleieSosialfag Helsefag Sosial bærekraft | Familieterapi Ledelse Barnevern Teologi og religion |

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Høgskolen i Østfold


Høgskolen i Østfold har et aktivt og spennende studentmiljø. Studentsamfundet arrangerer quiz, fester og festivaler. Samfundet organiserer også andre aktiviteter, som revy, kos, og studentidrett. Se våre studier innen:

Helse og velferd | Ingeniør | Samfunnsfag og språk | Økonomi, administrasjon og ledelse | Informasjonsteknologi | ØLærerutdanning og pedagogiske fag | Scenekunst

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Kristiania


Kristiania leverer forskning og utdanning på fagskole, bachelor, master og doktorgradsnivå innen ledelse, organisasjon, markedsføring, kommunikasjon, informatikk, helsevitenskap, innovasjon og kunstfag. Se alle våre studier innen:

Helse og psykologi | HR, markedsføring og kommunikasjon | Kunst og design | Teknologi og innovasjon

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet


NMBU har studiar og forsking som møter dei store globale spørsmåla om miljø, berekraftig utvikling, betre folke- og dyrehelse, klimautfordringar, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvalting. Se alle våre studier innen:

Teknologi | Økonomi | Fornybar energi | Radioaktivitet

GÅ TIL HJEMMESIDEN



Fagskolen i Viken


Har du fagbrev og eller arbeidserfaring, og ønsker å øke din kompentanse? Vi har studier på heltid, deltid og nettbaserte studier. Vi har studier innen teknologi, helse, elektro, reiseliv, oppvekst, ledelse, kjemi, BIM, datateknikk, bygg, anlegg og KEM.

SE ALLE VÅRE STUDIER HER

Høgskolen i Molde


Høgskolen i Molde skal være en møteplass for kunnskapsbygging, der studenter og forskere skal kunne få utvikle sitt talent og sine faglige interesser i et åpent og attraktivt miljø. Se våre studier innen:

Helse og sosialfag | IT | Logistikk | Juss- og samfunnsfag | Sport | Økonomi

GÅ TIL HJEMMESIDEN



MF vitenskapelig høyskole


Ønsker du deg meningsfull jobb hvor du kan gjøre en forskjell for menneskene eller samfunnet rundt deg? På MF får du spennende studier og en god studietid. Se våre studier innen:

Samfunnsvitenskap | Religionsvitenskap Lektor og skole Teologi og kirke

GÅ TIL HJEMMESIDEN

Univertsitetet i Innlandet


I tillegg til studier på bachelor-, master- og doktorgradsnivå har høgskolen et bredt tilbud av årsstudier og kortere kurs som svarer på samfunnet sine behov for livslang læring. Se våre studier innen: 

Bærekraft
Helse og sosialfag | Økonomi Idrett Landbruk Lærer Musikk | Spill | Film og tv Nett Deltid Bachelor | MasterÅrsstudium Videreutdanning |  Se alle studier

GÅ TIL HJEMMESIDEN